Acasa | Opinii | ''Am o teorie. Noi, barbatii, decedam statistic mai devreme pentru ca am fost invatati sa nu plangem''

''Am o teorie. Noi, barbatii, decedam statistic mai devreme pentru ca am fost invatati sa nu plangem''

 SHARE  

Adaugat in 24 octombrie 2017

''Am o teorie. Noi, barbatii, decedam statistic mai devreme pentru ca am fost invatati sa nu plangem''

Tata si copil. foto: pixabay.com

Stimați părinți, mai ales stimați părinți de băieței, le mai spuneți rodului dragostei voastre de sex masculin „nu plânge, ești băiat!”? Mai există moda asta? Băiețeii tre’ să-și înghită durerea și lacrimile și în mileniul 3 dacă-și zdrelesc genunchii, fisurează țeasta ori le luați tableta? (mult mai plauzibilă ultima variantă)

Că am o teorie. Noi, bărbații, decedăm statistic mai devreme decât femeile pentru că am fost învățați să NU PLÂNGEM. Ne macină durerea pe care o ținem în noi, dracii, frustrarea. Ne mănâncă pe dinăuntru și uite de-aia ajungem cu greutate pe piept și consoartele noastre-s bine mersi. Generația noastră de băieți și cele de dinaintea noastră au fost învățate că lacrimile sunt semn de slăbiciune. În copilărie, cădeam de-mi împrăștiam creierii pe caldarâm da’ nu ziceam nici pâs. De rușine să nu mă vadă cineva. Poate vreo gagică de clasa a 2-a… Îmi venea să plâng ca o bocitoare profesionistă, să sară lacrimile din mine ca din țâșnitoare, da’ io nimic. Înghițeam durerea și mai pierdeam 2-3 zile din pensie.

Și acum mă enervează Cristina câteodată, de-mi vine să plâng ca un bebeluș cu rahatul în pampers de 2 zile. N-o fac. De ce n-o fac?! DE CE N-O FAC?! Tre’ s-o fac de acum înainte. Toți bărbații tre’ să o facem!

Tătici ori viitori tătici, atenție la mine! Tre’ să plângem. Vă enervează nevasta? Plângeți. În hohote. Mai ales voi, vasluienii. E mai bine decât s-o rupeți în bătaie. Vă dați cu ciocanu peste deget? Plângeți cu muci! Vă face șefu/șefa creierii varză? Vă așezați frumușel în fața lui/ei și vă pișați ochii. Nu mai lăsați lipsa plânsului să vă ia din viață… Că avem copii de crescut. Copii care peste ani și ani vor întâlni iubirea. Va veni momentul în care-i vom conduce la altar și cineva ni-i va lua de lângă noi. Le vom spune „Rămas bun, dar te voi aștepta întotdeauna acasă, fata mea/băiatul meu!” Și, într-o zi fericită, poate vom avea norocul să dezmierdăm părul copiilor copiilor noștri. Dacă plângem pe rupte până atunci, când e cazul.

Ah, cât de sensibil am scris… Îmi vine să plâng…

PS: Excepție fac cei de la Holograf. De-aia se țin așa bine!Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6261 citiri

10 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.