Acasa | Articolul tau | Bărbații, acești copii mari!

Bărbații, acești copii mari!

 SHARE  

Adaugat in 26 octombrie 2015

Bărbații, acești copii mari!

Barbat vesnic indragostit. Foto: sxc.hu

Astăzi este o zi senină, cu soare de dimineață. Îmi place să merg pe jos către serviciu, am timp pentru gândurile mele și pentru energia de dimineață. În fața mea, pe trotuar (suficient de lat), a oprit rapid o mașină.

Din spate coboară sărind un băiețel, cu un rucsăcel colorat. Este pe colț o Grădiniță și văd mereu dimineața mame sau bunici cu copii. Acum e un tată tânăr (pare că orice bărbat cu copii de grădiniță e mai tânăr ca mine, mamă cu copil adolescent :D). Sunt aproape în spatele lor și, timp de 2 minute până cei doi intră în gradiniță, am timp să îi privesc. Tatăl e puțin zburlit, cu o geaca scurtă, înfrigurat, puțin neglijent și parcă grabit. Copilul sare voios de pe un picior pe altul (îmi spun în gând că mai sunt copii care merg veseli la gradiniță și mă bucur). Tatăl întinde mâna către copil, acesta îl ia de mână și tot sare de pe un picior pe altul. Tatăl mai privește odată copilul și brusc, începe și el să sară cu copilul, cei 10 metri până la treptele de la intrare. Ah, acești bărbați, niște copii mari jucăuși!

Zilele trecute, aștept la semafor și în fața mea ajunge un cuplu (las întotdeauna spațiu între mine și drum). Ea, o tânără brunetă cu un superb păr lung, lăsat liber pe spate, cu un pardesiu cambrat. El grizonat, geaca flanel, cu blugi putin decolorați. Îmi imaginez că sunt tată și fiică. Ea se apropie spre el și îi spune ceva, îl mângăie afectuos pe spate. Pare că îl încurajează. El mormăie ceva, aplecând capul către ea, dar privind tot înainte. Pare nemulțumit. Pe trecere, din cauza fluxului de oameni, ajung în dreptul lor și o aud pe ea spunându-i cu o voce dezmierdată: @mancati-aș gurița aceea dulce!@ E clar, sunt iubiți! El mormăie iar ceva nemulțumit și o lasă puțin în urmă (sunt nevoiți să se despartă din cauza aglomerației). Se reunesc la capăt și ea îi caută mâna, remângâindu-l afectuos pe spate. Ah, acești bărbați, niște copii mari îmbufnați!

O seară târzie, în drum spre casă. De la sala de sport iese un cuplu (știu toate instituțiile de pe drumul meu). Ea blondă, înaltă, energică, superbă. Înalt și el, grizonat, aproape dublu ca vârstă. Puțin în spatele ei, duce 2 genți lungi de sport, cu mâinile atârnându-i pe lângă el. Nu are aceeași postură atletică și dreaptă ca fata, ci e puțin adus de spate și merge cu pași mici și repezi, probabil obosit. Asteaptă la semafor, trec strada și se îndreaptă spre parcarea din față. Ea se oprește lângă un suv mare, negru și îi spune/strigă ceva, el a ramas mai mult în urmă din cauza aglomerației de pe trecere. Tăcut, el grăbește pasul către dânsa și pare ca s-a cocoșat și mai mult. Ah, acești bărbați, niște veșnici îndrăgostiți!

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Iasomia
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8091 citiri

40 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.