Acasa | | Ce să faci atunci când esti blocat la un loc de munca care nu iti mai place

Ce să faci atunci când esti blocat la un loc de munca care nu iti mai place

 SHARE  

Adaugat in 21 iulie 2017

 Ce să faci atunci când esti blocat la un loc de munca care nu iti mai place

Cariera / Foto: Agerpres

Într-o lume ideală, viața noastră profesionala ar fi pe deplin împlinită, semnificativa si motivanta. Dar de ce nu este asa? Ce se întâmplă cand esti blocat într-o carieră pe care poate ai iubit-o odată, dar acum o urasti?

Mai multe persoane decat crezi se potrivesc acestui profil. Conform unui sondaj Gallup din 2017, doar o treime din angajații din S.U.A. se simt motivati la locul de muncă; adică doar unul din trei are inițiativă, angajament, pasiune și productivitate, scrie hbr.org.

Pot exista numeroase motive pentru nemultumire. S-ar putea să vă simțiți blocați pentru ca faceti același lucru la nesfarsit. S-ar putea să va întrebați care e scopul final al muncii pe care o faceți. S-ar putea să simțiți că sefii nu știu sau nu sunt interesati de învățare și creștere. Sau poate că propria creștere și dezvoltare te-a determinat să-ți schimbi pasiunile și prioritățile în viață.

Deși tendința multora în această situație este pur și simplu sa incerce sa supravietuiasca, cercetările științifice actuale sugerează modalități de reimaginare - sau reanalizare - a vietii profesionale.

Evaluați ceea ce doriți de la profesie în acest moment al vieții voastre. Nu toată lumea dorește o carieră extraordinara. De fapt, potrivit cercetării făcute de profesorul de la Yale, Amy Wrzesniewski, oamenii tind să se plaseze într-una din cele trei categorii: Unii văd munca lor ca pe o carieră; alții doar ca pe un loc de muncă; si alții ca pe o chemare. A treia categorie de oameni are performanțe mai bune și o satisfacție crescuta în ceea ce privește locul de muncă. Cheia pentru voi este să vedeti ce vă interesează acum, ce va pasioneaza, ce vă motivează cu adevărat - și sa construiți de la aceste lucruri. Chiar dacă nu o sa va găsiți adevărata chemare, veți crește cel puțin șansele de a găsi o muncă semnificativă.

Incearca sa vezi daca anumite parti ale muncii pot fi optimizate. De exemplu, dacă va place analiza, nu vânzările, puteți să vă ajustați responsabilitățile în această direcție? Dacă vă place să interacționați cu ceilalți, puteți găsi modalități de a vă implica mai mult in proiecte?

Ia în considerare această activitate: fa o schiță  cu "înainte" și "după" pentru responsabilitățile la muncă, "înainte" reprezentând faza actuala de care esti nemultumit si "după" reprezentând posibilități viitoare. Ce schimbari poti face pentru a iti face viata profesionala mai buna? Uneori, chiar și cele mai mici ajustări pot duce la schimbări calitative semnificative în viata profesionala.

Gasiti pasiuni în afara muncii. Ar putea fi un hobby latent pentru care credeti ca nu aveți timp, un proiect personal care nu este legat de locul de muncă sau de cariera, unde puteți experimenta idei inovatoare. Având o pasiune în afara muncii poti contrabalansa monotonia muncii zilnice. Aceste eforturi pot avea chiar și efecte neintenționate, oferindu-vă energie și inspirație pentru munca.

Dacă totul eșuează, faceți o schimbare. Gândiți-vă la schimbarea carierei ca și cum v-ați gândi să vă schimbați casa. Când ați cumpărat inițial casa, aveați anumite cerințe. Dar de atunci, prioritățile s-ar fi putut schimba. Puteți gândi exact la fel în ceea ce privește locul de muncă și cariera. V-ați schimbat prioritățile și nevoile? Îți poți îmbunătăți sau "îți poți renova" slujba? Sau trebuie să mergi mai departe?

Cel mai important lucru este să nu va pierdeți speranța. Puteți găsi modalități de a vă aprinde din nou pasiunea - sau cel puțin să faceți mici modificări, astfel încât să nu vă simțiți atât de lipsiti de speranță. Veți fi probabil surprins de cât de bine va veti descurca, pe măsură ce mergeți pe calea schimbarii carierei.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
carieraprofesiepasiunehobby CITESTE MAI MULTE DESPRE

13026 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.