Acasa | Familie | „Nu vreau să repet greșelile mamei. Blamez slugărnicia față de bărbat!”

„Nu vreau să repet greșelile mamei. Blamez slugărnicia față de bărbat!”

 SHARE  

Adaugat in 9 noiembrie 2017

„Nu vreau să repet greșelile mamei. Blamez slugărnicia față de bărbat!”

In bucatarie. Foto:pixabay.com

Mamele sunt omniprezente în viața copiilor și a familiei în general. Mamele, de obicei știu ce cumpărături trebuie făcute, când are copilul oră de sport sau când e aniversarea căsătoriei. Tații știu unde sunt mamele, cum era și o glumă.

Un studiu recent publicat în The Telegraph demonstrează că femeile sunt mult mai ocupate cu treburile casnice decât bărbații, motiv pentru care au mult mai puțin timp pentru hobby-urile și pasiunile lor decât colegii lor de apartament.

Cum erau aranjate treburile în familia mea tradițională

Mai exact, bărbații petrec săptămânal, în medie, 4 ore și 38 de minute pentru „hobby-urile lor, computere și jocuri”, în timp ce femeile petrec numai 2 ore și 38 de minute pentru același tip de activități. Studiul este realizat în Marea Britanie. Mă întreb cum stă la noi situația. Probabil dezastruos.

Am crescut într-o familie „tradițională” unde treaba tatălui meu era să meargă la serviciu și să aducă bani acasă. Treaba mamei mele era să meargă la serviciu, să crească copii, să aibă grijă de treburile casnice (gătit, curățenie, călcat, spălat, etc) și să-și servească bărbatul cât mai amabil cu putință. Pentru că tata era bărbat, el venea de la serviciu, se așeza la masă și aștepta să fie servit. Apoi, se înființa în fața televizorului și urmărea meciurile sale, fără de care nu ar fi putut trăi, căci erau extrem de importante, mai ales cele din divizia B.

Pe lângă treburile casnice zilnice, mama era cea care trebuia să meargă cu copiii la medic, la cumpărături, să se asigure că aceștia își fac temele și să participe la ședințele cu părinții. Tot mama era cea care se ocupa de plata facturilor, căci, cum altfel, tata îi aducea banii din simbrie pe care ea să-i folosească așa cum se cuvine. Drept răsplată, la masă, îi punea în farfurie bucata cea mai mare de carne.

Cum stau lucrurile acum

Azi, lucrurile par să stea puțin altfel, dar doar puțin. Femeile s-au mai emancipat și acordă o atenție mai mare carierei. Au văzut mai multe filme, au umblat mai mult prin alte părți și au văzut că se poate și altfel. Unele dintre ele au învățat că treburile din casă le poate face și o menajeră, iar treaba legată de copii o pot face împreună cu partenerii de viață. Însă, cele care împart treburile casnice cu soții lor, reprezintă un procent foarte mic din întregul mamelor. Iar cele care își acordă și lor însele un timp pentru ele, pentru hobby-uri și pasiuni, sunt nesemnificativ de puține. Aceasta este concluzia mea, realizând un mic sondaj printre mamele din jurul meu. Însă, extrapolată situația, nu cred că sunt departe de adevăr.

Chiar și eu, care mă consider o mamă modernă, o femeie emancipată ce susține că nu va repeta niciodată greșelile mamei sale și care a blamat această slugărnicie față de bărbat, pot spune că acord foarte puțin timp pasiunilor mele în comparație cu soțul meu.

Traspirată și despletită, alerg să ajut pe toată lumea

Mă surprinde de multe ori transpirată și despletită, alergând de colo colo prin casă, încercând să termin treburile casnice, în timp ce, sub pretextul că-i supraveghează pe copii, soțul meu se uită liniștit la televizor sau urmărește însetat postările de pe Facebook. Chiar și eu, în fiecare dimineață extrem de agitată mă trezesc că mă machiez în timp ce îi tai copilului sendivisul sau mă îmbrac în timp ce îl ajut pe unul dintre cei mici să se spele pe dinți. În tot acest timp, soțul meu își bea tacticos cafeaua urmărind emisiunea sa preferată la televizor. Eventual, ne mai admonestează din când în când când lucrurile scapă de sub control și facem atâta gălăgie ce trece pragul său de suportabilitate.

Și, rețineți, este unul dintre acei bărbați care gătește, face curat în casă și are și grijă de copii. Însă, toate până la un punct: acela care nu calcă peste hobby-urile și pasiunile sale.

Dar, ca să facem o analiză mai completă, am să vă rog să vă gândiți și să răspundeți sincer: cine are mai mult timp pentru hobby-uri și pasiuni la voi în familie?Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7903 citiri

32 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.