Acasa | Familie | „Nu vreau să repet greșelile mamei. Blamez slugărnicia față de bărbat!”

„Nu vreau să repet greșelile mamei. Blamez slugărnicia față de bărbat!”

 SHARE  

Adaugat in 9 noiembrie 2017

„Nu vreau să repet greșelile mamei. Blamez slugărnicia față de bărbat!”

In bucatarie. Foto:pixabay.com

Mamele sunt omniprezente în viața copiilor și a familiei în general. Mamele, de obicei știu ce cumpărături trebuie făcute, când are copilul oră de sport sau când e aniversarea căsătoriei. Tații știu unde sunt mamele, cum era și o glumă.

Un studiu recent publicat în The Telegraph demonstrează că femeile sunt mult mai ocupate cu treburile casnice decât bărbații, motiv pentru care au mult mai puțin timp pentru hobby-urile și pasiunile lor decât colegii lor de apartament.

Cum erau aranjate treburile în familia mea tradițională

Mai exact, bărbații petrec săptămânal, în medie, 4 ore și 38 de minute pentru „hobby-urile lor, computere și jocuri”, în timp ce femeile petrec numai 2 ore și 38 de minute pentru același tip de activități. Studiul este realizat în Marea Britanie. Mă întreb cum stă la noi situația. Probabil dezastruos.

Am crescut într-o familie „tradițională” unde treaba tatălui meu era să meargă la serviciu și să aducă bani acasă. Treaba mamei mele era să meargă la serviciu, să crească copii, să aibă grijă de treburile casnice (gătit, curățenie, călcat, spălat, etc) și să-și servească bărbatul cât mai amabil cu putință. Pentru că tata era bărbat, el venea de la serviciu, se așeza la masă și aștepta să fie servit. Apoi, se înființa în fața televizorului și urmărea meciurile sale, fără de care nu ar fi putut trăi, căci erau extrem de importante, mai ales cele din divizia B.

Pe lângă treburile casnice zilnice, mama era cea care trebuia să meargă cu copiii la medic, la cumpărături, să se asigure că aceștia își fac temele și să participe la ședințele cu părinții. Tot mama era cea care se ocupa de plata facturilor, căci, cum altfel, tata îi aducea banii din simbrie pe care ea să-i folosească așa cum se cuvine. Drept răsplată, la masă, îi punea în farfurie bucata cea mai mare de carne.

Cum stau lucrurile acum

Azi, lucrurile par să stea puțin altfel, dar doar puțin. Femeile s-au mai emancipat și acordă o atenție mai mare carierei. Au văzut mai multe filme, au umblat mai mult prin alte părți și au văzut că se poate și altfel. Unele dintre ele au învățat că treburile din casă le poate face și o menajeră, iar treaba legată de copii o pot face împreună cu partenerii de viață. Însă, cele care împart treburile casnice cu soții lor, reprezintă un procent foarte mic din întregul mamelor. Iar cele care își acordă și lor însele un timp pentru ele, pentru hobby-uri și pasiuni, sunt nesemnificativ de puține. Aceasta este concluzia mea, realizând un mic sondaj printre mamele din jurul meu. Însă, extrapolată situația, nu cred că sunt departe de adevăr.

Chiar și eu, care mă consider o mamă modernă, o femeie emancipată ce susține că nu va repeta niciodată greșelile mamei sale și care a blamat această slugărnicie față de bărbat, pot spune că acord foarte puțin timp pasiunilor mele în comparație cu soțul meu.

Traspirată și despletită, alerg să ajut pe toată lumea

Mă surprinde de multe ori transpirată și despletită, alergând de colo colo prin casă, încercând să termin treburile casnice, în timp ce, sub pretextul că-i supraveghează pe copii, soțul meu se uită liniștit la televizor sau urmărește însetat postările de pe Facebook. Chiar și eu, în fiecare dimineață extrem de agitată mă trezesc că mă machiez în timp ce îi tai copilului sendivisul sau mă îmbrac în timp ce îl ajut pe unul dintre cei mici să se spele pe dinți. În tot acest timp, soțul meu își bea tacticos cafeaua urmărind emisiunea sa preferată la televizor. Eventual, ne mai admonestează din când în când când lucrurile scapă de sub control și facem atâta gălăgie ce trece pragul său de suportabilitate.

Și, rețineți, este unul dintre acei bărbați care gătește, face curat în casă și are și grijă de copii. Însă, toate până la un punct: acela care nu calcă peste hobby-urile și pasiunile sale.

Dar, ca să facem o analiză mai completă, am să vă rog să vă gândiți și să răspundeți sincer: cine are mai mult timp pentru hobby-uri și pasiuni la voi în familie?Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10280 citiri

32 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.