Acasa | Relatii | Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

 SHARE  

Adaugat in 17 august 2018

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Sarut. pixabay.com

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Ca parte a unor studii pe termen lung facute de Ipsos despre percepții greșite, care au fost lansate într-o nouă carte, "Perils of Perception", li s-a cerut oamenilor din Marea Britanie și SUA să ghicească cât de des persoanele de 18-29 de ani au făcut sex în ultimele patru saptamani, scrie theconversation.

Respondentii au estimat ca barbatii tineri au făcut sex de 14 ori în ultima lună, când numărul real este de doar cinci în Marea Britanie și patru în SUA, potrivit studiilor detaliate ale comportamentului sexual.

Conform estimari, bărbații tineri fac sex, in medie, la 2 zile - în jur de 180 de ori pe an - în comparație cu realitatea, aproximativ de 50 de ori pe an. Dar asta nu este cea mai importanta eroare din presupunerile noastre. Bărbații se înșeală și mai rău când ghicesc viața sexuală a femeilor tinere, atât în SUA, cât și în Marea Britanie.

Barbatii cred ca femeile tinere britanice si americane au o parte de o cantitate incredibila de sex - de 22 ori pe luna in Marea Britanie si de 23 de ori pe luna in SUA. Aceste presupuneri ar insemna ca o tanara face sex în fiecare zi de lucru, plus de două sau trei ori într-o zi specială în fiecare lună. În realitate, este de aproximativ cinci ori.

De ce gresim atat de mult in estimarile noastre?


Ca și în cazul multora dintre percepțiile noastre greșite, explicațiile pentru acest lucru sunt legate de modul în care gândim cât și de ceea ce ni se spune.

Supraviețuirea speciei noastre depinde în mod literal de sex. Cu toate acestea, exista multe percepții greșite, pentru că, spre deosebire de multe alte comportamente umane de bază, unde ne putem face o idee despre normele sociale pornind de la observație, sexul se întâmplă mai ales în spatele usilor închise.

Pentru că nu avem acces la informații comparative reale, ne îndreptăm spre alte surse cu "autoritate": discutii, sondaje dubioase, acoperire mass media mediocră și porno. Acestea oferă exemple extreme și anecdote care distorsionează opiniile noastre despre realitate.

Diferente de gen in ceea ce priveste perceptia numarului de parteneri


În același studiu, li s-a cerut oamenilor din trei țări să ghicească câti parteneri sexuali au avut barbatii pana la vârsta de 45-54 de ani. În acest sens, oamenii estimeaza corect numărul mediu de parteneri raportați de bărbați. In Australia și Marea Britanie este o medie de 17 parteneri În SUA, este de 19.

Dar devine mult mai interesant atunci când comparăm bărbații și femeile Numărul partenerilor prezentati de femei în anchetele comportamentului sexual este mult, mult mai mic decât numărul estimat de bărbați.

Cand e vorba despre numarul de parteneri, barbatii si femeile din SUA estimeaza foarte diferit pentru femeile din SUA. Bărbații americani cred că femeile americane au avut în medie 27 de parteneri, însă femeile americane spun doar 13, ceea ce este mult mai aproape de cifra pe care femeile o prezinta ca fiind reala.

Această estimare ridicolă în rândul bărbaților pentru femeile din SUA se datorează în mare parte unui număr mic de bărbați americani care cred că femeile americane au un număr foarte mare de parteneri. De fapt, au fost în jur de 20 de americani în esantionul de 1.000 care au spus numere de 50 sau (câteodată) de mai mari, ceea ce denaturează datele.

Percepțiile noastre greșite dezvăluie multe despre modul în care vedem lumea. Ele sunt un indiciu al bias-ului adanc inradacinat, deoarece presupunerile noastre cu privire la ceea ce este "normal" sunt automate și mai nesigure. În acest studiu, aceste presupuneri indică unele păreri gresite despre tineri și femei, în special în rândul unui mic numar de bărbați.

Ca și în cazul altor percepții greșite, daca dorim sa le schimbam nu trebuie doar sa bombardam oamenii cu mai multe fapte pentru a corecta aceste păreri, ci și de a analiza cauzele care stau la baza - că ceea ce ni se spune și modul in care gandim ne fac să greșim atât de mult .Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9240 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.