Rapsodie cu visine Foto: Dr. Oetker
Iata de ce ai nevoie:
Pentru crema:
Pentru blatul de biscuiti:
50 grame unt
Pentru decor:
100 gr ciocolata rasa
Sirop de visine
Mod de preparare
Biscuitii se piseaza cu ajutorul unei vergele. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu 5 linguri de apa (puteti pune si putin sirop de visine). Se ia vasul de pe foc. In compozitia fierbinte se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala asezata in prealabil pe un platou, si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
Se pune forma rotunda cu blatul de biscuiti in frigider la racit, pana la pregatirea cremei.
Intr-un vas pentru mixer se pun praful pentru crema, smanatana rece de la frigider si cantitatea de apa corespunzatoare grasimii din smantana.
Se bate cu mixerul cateva secunde (viteza mica) pentru omogenizare si apoi la viteza mare timp de 3 minute. Se adauga apoi iaurtul rece si se amesteca la viteza mica inca 30 de secunde. Jumatate din crema astfel obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti, se aseaza in cerc visinele, apoi se toarna restul de crema si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
Se decoreza prajitura cu ciocolata rasa si sirop de visine.
Dupa preparare, prajitura se tine la frigider timp de 3 ore.
• Incearca si tu orice prajitura fara coacere, la alegere, pentru un desert racoros. Trimite-ne o fotografie cu rezultatul pe adresa redactiei- smartwoman[at]hotnews[dot]ro, alaturi de o descriere sugestiva si poti castiga un mixer si trei mixuri cu prajituri fara coacere de la Dr. Oetker! Mult succes!
Citeste aici regulamentul concursului Gateste dulce, fara griji si Dr. Oetker te premiaza