Acasa | Frumusete si ingrijire | (P) VIDEO Gina Cas transformă străzile Bucureștiului în podium pentru colecțiile sale: Vreau sa îmi aduc creațiile...

(P) VIDEO Gina Cas transformă străzile Bucureștiului în podium pentru colecțiile sale: Vreau sa îmi aduc creațiile acolo unde pulsează viaţa

 SHARE  

Adaugat in 28 iulie 2015

(P) VIDEO Gina Cas transformă străzile Bucureștiului în podium pentru colecțiile sale: Vreau sa îmi aduc creațiile acolo unde pulsează viaţa

Black by Gina Cas, in Centru Vechi

Fashion Flashmob-ul este propunerea designerului de 23 de ani Gina Cas, un concept nou, care a înlocuit clasica defilare de pe podium cu un spectacol urban, în mijlocul mulțimii, sub privirile curioase ale trecătorilor.

Absolventă a Masteratului cu Specializarea “Strategii de Modă și Costum”, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design, Gina Cas este un tânăr designer vestimentar inovator și nonconformist. Abordarea neconvențională a artistului se regăsește atât în creațiile sale, cât și în maniera surprinzătoare în care le aduce în fața publicului.

Centrul Vechi și Bulevardul Magheru au fost până acum podiumuri pentru ținutele create de Gina Cas: “Vreau sa îmi aduc creațiile acolo unde pulsează viaţa, eu trăiesc şi creez în ritmul oraşului. Spiritul urban, neconvenţional şi în continuă conectare prin tehnologie m-a inspirat să fac, pentru o oră, din străzile orașului, podiumul meu de prezentare”.

Primul episod din seria Fashion Flashmob-urilor a fost „Black” by Gina Cas, din Centrul Vechi. „Ce am urmărit prin conceptul „Black” a fost să readuc în atenție caracteristicile clasicului negru - de la eleganță la mister şi dramă - într-o interpretare diferită, printr-o creație bazată pe forme geometrice, pe elemente inovatoare, excentrice, care reflectă un nou spirit urban, un nou fel de a fi și de a apărea al oraşelor. Nimic nu putea fi mai potrivit decât negrul, ca nonculoare; de aici ideea de „Black”, de aici și ideea prezentării direct printr-un flashmob, nu pe un podium, ca un fel firesc de a fi pe stradă, care însă caută să energizeze, să rearanjeze ţinutele pe care le vedem sau le purtăm zi de zi, pe stradă.” explică Gina Cas conceptul prezentării „Black”.

.

Cea de-a doua defilare prin București a fost „Magheru Catwalk”, având în prim-plan colecția STAR, creată special pentru artiști și aparițiile lor pe scenă. Pentru 2 ore, Bulevardul Magheru a devenit podiumul a 21 de modele care au prezentat cea mai recentă colecție semnată Gina Cas, lansată în premieră cu ocazia examenului de master al Universității Naționale de Artă din București.

.

„Sursa de inspirație a colecției STAR este energia orașelor, a aglomerărilor urbane, iar Bucureștiul, cu tot ce are el – armonie, contradicție, energie și forme geometrice, este reprezentativ. STAR este o colecție gândită pentru artiști și pentru oamenii de scenă şi a fost creată plecând de la ideea că orașul este o imensă scenă pe care defilăm şi în atenția căreia vrem să fim. Colecţia STAR propune un nou concept creativ: geometria, dispunerea asimetrică, distorsionarea formelor și alăturarea lor în compoziții noi, transpuse în creații vestimentare care oferă artiștilor un concept unitar prin stil, atitudine, linie”, a declarat Gina Cas.

Va înlocui Fashion Flashmob-ul prezentările clasice?!  Moda este un domeniu de avangardă, poate chiar mai mult decât alte domenii, iar noua generație de creatori care se profilează vine cu felul propriu de a vedea lucrurile şi de a le prezenta, adaptat momentului şi aşteptărilor publicului, astfel încât ne putem aștepta la schimbări și trenduri noi.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5065 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.