Acasa | Familie | Rusinea de a nu fi o mama buna

Rusinea de a nu fi o mama buna

 SHARE  

Adaugat in 23 iunie 2017

 Rusinea de a nu fi o mama buna

Cand mamele sunt criticate

Sase din zece mame cu copii între 0 și 5  ani sunt criticate, în special de membrii familiei, in ceea ce priveste modul in care isi cresc copiii, pe subiecte de la alimentație până la somn si disciplina, potrivit unui nou sondaj de la Universitatea din Michigan.

"Mamele pot fi copleșite de atâtea sfaturi conflictuale cu privire la modul "cel mai bun de a crește copilul", a declarat Sarah Clark, co-autor al sondajului

"Sfaturile nesolicitate - în special din partea celor apropiați - pot  fi percepute în sensul că nu faci o treabă bună ca mamă", a spus Clark.

Poate că și mai surprinzător este faptul că 37% dintre respondenți au afirmat că cel care induce cea mai multa vina a fost propria mamă sau tată, în timp ce 31% au spus că este părintele soțului.

Treizeci și șase la sută au spus că sunt judecate de celălalt părinte al copilului.

Mamele raportează mult mai puține critici din partea prietenilor, altor mame cu care se intalnesc în public, comentatori din social media.

Disciplina este cel mai frecvent subiect de critică, raportat de 70% dintre mame. Alte domenii de interes sunt: dieta și alimentația (52%), somnul (46%), hrănirea la sân (39%), siguranța (20%) și îngrijirea copilului (16%).

Clark constată că subiectul disciplinei are multe opiniile opuse și diferențe culturale - de exemplu, palmuirea copilului sau pedeapsa care se bazeaza pe time-out, aderarea strictă la reguli versus explorare.

"Membrii familiei ar trebui să respecte faptul că mamele pot avea mai multe informații actualizate despre sănătatea și siguranța copilului și ca "ceea ce obisnuiam să facem poate nu este cel mai bun sfat".

62% dintre mame spun că primesc multe sfaturi nefolositoare din partea altor persoane. 56% cred că mamele primesc prea multe critici și prea putine incurajari pentru comportamentul copiilor lor si jumătate au spus că evită pur și simplu oamenii care sunt prea critici.

"Este regretabil că o mamă se simte criticată până la punctul în care limitează timpul pe care ea și copilul ei îl vor petrece cu un membru al familiei sau cu un prieten. De aceea sfaturile ar trebui să fie acordate cu empatie și încurajare".Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5272 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.