Acasa | Articolul tau | Suferinţa din iubire este aceea care ne schimbă cu adevărat

Suferinţa din iubire este aceea care ne schimbă cu adevărat

 SHARE  

Adaugat in 25 ianuarie 2013

 Suferinţa din iubire este aceea care ne schimbă cu adevărat

Prima dragoste. Foto: Photoxpress

Zilele trecute am ajuns să vorbesc într-o emisiune radio cu Aron Ciprian despre dragoste. Din vorbă în vorbă, conversaţia noastră s-a îndreptat către relaţiile dintre îndrăgostiţi.

Cum ar trebui să fie ele, ce să facem ca să funcţioneze relaţiile... de ce nu mai iubim aşa cum iubeam odată sau... o facem? Poate că atunci când e vorba de iubire, întrebările sunt mai mult decât răspunsurile. Cauza poate fi şi una destul de simplă. Toată viaţa am aşteptat dragostea.

Ne-am imaginat primul sărut, prima atingere, primul "te iubesc", primul zâmbet, mersul către altar... ne-am imaginat toate acestea dar niciodată nu ne imaginăm prima frângere a inimii. Am omis faptul că de cele mai multe ori, iubirea aduce cu ea şi zdrobirea inimii, sau cel puţin riscul. Însă nu trebuie să uităm un lucru: suferinţa din dragoste este aceea care ne schimbă cu adevărat.

Poate că tu, cititorule, îţi aminteşti primul tău sărut. Cât de nerăbdător l-ai aşteptat, cum zile întregi te-ai gândit cum oare va fi. După prima experienţă, după prima iubire, ajungi să-ţi măreşti aşteptările. Vrei mai mult din acei fiori, vrei ca din când în când realitatea să se împletească cu acele filme romantice care altădată îţi păreau prea siropoase... ajungi să vrei gesturi.

Poate că la început ai fost inocent, ai privit relaţiile cu simplitate şi te-ai gândit că e uşor în dragoste: iubeşti şi eşti iubit înapoi. Asta până când, pentru prima oară, inima ţi-a fost zdrobită. Când, pentru prima oară, ai avut senzaţia că ai primit un pumn în stomac, că te-a călcat un tir şi că tot ce e în jurul tău se prăbuşeşte. Doar atunci ai început să înţelegi. Abia în acele clipe ai fost conştient că aceea înseamnă zdrobire, suferinţă din dragoste.

Pentru tine, acea perioadă a fost ca şi cum ai fi în comă. Ştiai că mănânci, mergi, lucrezi, dar le făceai mecanic. Mintea ta era undeva departe. În interiorul tău simţeai că ceva s-a rupt... şi nu mai poate fi reparat. De multe ori ai pus mâna deasupra pieptului tău, gândindu-te că poţi diminua durerea. Ea nu s-a oprit, poate doar a amorţit pentru o secundă.

După toate acestea, abia atunci ai înţeles de ce oamenii care au suferit din dragoste sunt diferiţi. De ce... acum şi tu eşti diferit. Ai înţeles că ceea ce schimbă cu adevărat un om este dragostea şi în acelaşi timp suferinţa din cauza ei. Te modifică, te modelează şi te transformă încet, încet, într-o altă persoană. Începi să identifici în tine părţi pe care nu le ştiai. Descoperi că gândeşti diferit. Că te-ai maturizat. Devii mai precaut şi mai sensibil cu sentimentele.

Oricât ne-ar plăcea să recunoaştem sau nu, noi, războinicii care avem câte o cicatrice marcată de iubire, suntem altfel. Suntem diferiţi pentru că în acele momente în care simţeam că ne scufundăm, am găsit ceva de care ne-am legat şi ne-a tras la suprafaţă. Am găsit schimbarea, dorinţa de a renaşte, de a iubi din nou şi de a fi fericiţi. Devenim mai puternici pentru că avem impresia că dacă acest lucru nu ne-a dărâmat, atunci nimic altceva nu ne poate dărâma.

Şi, într-un fel, avem dreptate.

Nota redactiei: Acest material este publicat la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: alinailioi.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
iubiredragostedespartirealinailioi ro CITESTE MAI MULTE DESPRE

14951 citiri

11 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.