Acasa | Familie | Școala și războaiele care se duc în liniște

Școala și războaiele care se duc în liniște

 SHARE  

Adaugat in 23 martie 2017

Școala și războaiele care se duc în liniște

La scoala. foto: pixabay.com

Știți momentele alea de când erai școlar și ți se ducea inima-n chiloți când auzeai că vrea maică-ta să vină la școală să vorbească cu ”doamna”.

Eu le știu și m-am asigurat că le află și fii-miu. M-am dus la școală! Ca o Xena am descins!

Simțisem eu de pe acasă că ar fi ceva ciudățel pe acolo. Victor iese ca o bombă de la școală zilnic. Nu am cum să mă duc cu el acasă după ore. Trebuie musai să mergem la un loc de joacă unde să se cațere, să alerge, să țipe, să se ia la trântă. Mi-a și explicat, săracul de el, că el e așa din cauza școlii – că la școală trebuie să stea nemișcat și el are de recuperat. Am înțeles, n-am comentat nimic.

Am început să mi se aprindă beculețul când a început el să spună că la școală așteaptă.

-Cum adică? Ce aștepți?

-Nimic, dar aștept.

-Păi nu înțeleg cum vine asta: nu aștepți nimic.

-Adică stăm așa… în așteptare. Mai facem o fișă, mai cântăm ceva și, în rest, așteptăm. Apoi se mai întâmplă și lucruri interesante. Dar pe astea trebuie să le așteptăm.

De unde am dedus că ceea ce nu-l atrage și nu-l captivează, pentru el intră la capitolul ”așteptare”.

Așa că am decis să merg eu să văd ce se întâmplă, de fapt, acolo.

Ce bine că stau jos când scriu rândurile astea, pentru că atunci când am vorbit cu doamna învățătoare eram în picioare și mi s-a încețoșat un pic privirea.

-E atent numai la ce îi place lui, nu vrea să citească, în timpul orelor face tot felul de lucruri, inventează mașinuțe, trenuri, avioane din tot ce are în penar. Azi și-a făcut o armată și când l-am prins cu chestia asta în bancă, și-a cerut scuze și a zis că îi pare rău, dar e în război și e foarte important ce face el acolo. Erau mai mulți. Mai erau și alți colegi implicați. I-am întrebat pe toți. Ideea a pornit de la Victor. Trebuie să vorbiți și dumneavoastră cu el…

Vă vine să râdeți, nu? Și mie îmi vine acum, atunci nu prea…

-El tot timpul meșterește ceva și nu prea e atent la ore… În plus, îi implică și pe ceilalți. La orele care îi plac, în schimb, e extraordinar. Îi place matematica, îi place să vorbească în fața clasei, ne spune lucruri interesante, dar avem aceste mici probleme.

Ce să-i zic? O ascultam și-mi căutam o replică. Îmi aduceam aminte cum venea mama la școală și afla că cine știe ce drăcie am făcut și zicea doar atât: ”Dar puneți, doamnă, mâna pe ea și dați-i o mamă de bătaie!”.  Eu am zis că o să stau de vorbă cu el. Atât am putut să zic.

Și am stat. Victor se plictisește. Așteptarea despre care vorbea el este plictiseala.

-Păi eu termin fișa și apoi trebuie să stau până termină și Mihai și Andrei și Maria. Nu mă pot apuca de alta. Trebuie să aștept. Eu trebuie să aștept să termine ei! Și atunci inventez un joc, mami. Nu fac nimic! Nu fac rău! Ăsta cu războiul e cel mai tare, putem să jucăm în liniște.

N-am înțeles exact cum funcționează. Am priceput doar că atunci când unul scoate un creion/stilou/orice din penarul care se află în bancă, înseamnă că a scos un soldat și dacă cei implicați în joc au și ei un creion scos pe bancă ”se luptă”. N-am înțeles nici cum duc această luptă… L-am întrebat cum, mai exact:

-E greu să înțelegi, mami, dar ne luptăm în liniște… Nu facem rău!

Cam despre asta e școala noastră: fișe, așteptare după ceilalți și lupte greu de înțeles, duse în liniște.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8628 citiri

12 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.