Acasa | Familie | Școala și războaiele care se duc în liniște

Școala și războaiele care se duc în liniște

 SHARE  

Adaugat in 23 martie 2017

Școala și războaiele care se duc în liniște

La scoala. foto: pixabay.com

Știți momentele alea de când erai școlar și ți se ducea inima-n chiloți când auzeai că vrea maică-ta să vină la școală să vorbească cu ”doamna”.

Eu le știu și m-am asigurat că le află și fii-miu. M-am dus la școală! Ca o Xena am descins!

Simțisem eu de pe acasă că ar fi ceva ciudățel pe acolo. Victor iese ca o bombă de la școală zilnic. Nu am cum să mă duc cu el acasă după ore. Trebuie musai să mergem la un loc de joacă unde să se cațere, să alerge, să țipe, să se ia la trântă. Mi-a și explicat, săracul de el, că el e așa din cauza școlii – că la școală trebuie să stea nemișcat și el are de recuperat. Am înțeles, n-am comentat nimic.

Am început să mi se aprindă beculețul când a început el să spună că la școală așteaptă.

-Cum adică? Ce aștepți?

-Nimic, dar aștept.

-Păi nu înțeleg cum vine asta: nu aștepți nimic.

-Adică stăm așa… în așteptare. Mai facem o fișă, mai cântăm ceva și, în rest, așteptăm. Apoi se mai întâmplă și lucruri interesante. Dar pe astea trebuie să le așteptăm.

De unde am dedus că ceea ce nu-l atrage și nu-l captivează, pentru el intră la capitolul ”așteptare”.

Așa că am decis să merg eu să văd ce se întâmplă, de fapt, acolo.

Ce bine că stau jos când scriu rândurile astea, pentru că atunci când am vorbit cu doamna învățătoare eram în picioare și mi s-a încețoșat un pic privirea.

-E atent numai la ce îi place lui, nu vrea să citească, în timpul orelor face tot felul de lucruri, inventează mașinuțe, trenuri, avioane din tot ce are în penar. Azi și-a făcut o armată și când l-am prins cu chestia asta în bancă, și-a cerut scuze și a zis că îi pare rău, dar e în război și e foarte important ce face el acolo. Erau mai mulți. Mai erau și alți colegi implicați. I-am întrebat pe toți. Ideea a pornit de la Victor. Trebuie să vorbiți și dumneavoastră cu el…

Vă vine să râdeți, nu? Și mie îmi vine acum, atunci nu prea…

-El tot timpul meșterește ceva și nu prea e atent la ore… În plus, îi implică și pe ceilalți. La orele care îi plac, în schimb, e extraordinar. Îi place matematica, îi place să vorbească în fața clasei, ne spune lucruri interesante, dar avem aceste mici probleme.

Ce să-i zic? O ascultam și-mi căutam o replică. Îmi aduceam aminte cum venea mama la școală și afla că cine știe ce drăcie am făcut și zicea doar atât: ”Dar puneți, doamnă, mâna pe ea și dați-i o mamă de bătaie!”.  Eu am zis că o să stau de vorbă cu el. Atât am putut să zic.

Și am stat. Victor se plictisește. Așteptarea despre care vorbea el este plictiseala.

-Păi eu termin fișa și apoi trebuie să stau până termină și Mihai și Andrei și Maria. Nu mă pot apuca de alta. Trebuie să aștept. Eu trebuie să aștept să termine ei! Și atunci inventez un joc, mami. Nu fac nimic! Nu fac rău! Ăsta cu războiul e cel mai tare, putem să jucăm în liniște.

N-am înțeles exact cum funcționează. Am priceput doar că atunci când unul scoate un creion/stilou/orice din penarul care se află în bancă, înseamnă că a scos un soldat și dacă cei implicați în joc au și ei un creion scos pe bancă ”se luptă”. N-am înțeles nici cum duc această luptă… L-am întrebat cum, mai exact:

-E greu să înțelegi, mami, dar ne luptăm în liniște… Nu facem rău!

Cam despre asta e școala noastră: fișe, așteptare după ceilalți și lupte greu de înțeles, duse în liniște.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9781 citiri

12 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.