Acasa | Familie | 10 legi ale lui Murphy valabile când ai copii

10 legi ale lui Murphy valabile când ai copii

 SHARE  

Adaugat in 9 mai 2014

10 legi ale lui Murphy valabile când ai copii

Cu chef de joacă. Foto: Photoxpress

Cu toţii ne lovim aproape în fiecare zi de legile lui Murphy. Nu ştiu cum se face că cei mici dau nas în nas cu ele mult mai des! Se pare, totuşi, că părinţii sunt printre primii beneficiari ai efectelor, iar exemplele mele de mai jos cred că vă vor convinge!

Sunteți liberi să completați această listă cu exemple personale. Suntem siguri că nu vă lipsesc!

1. Când e weekend, vacanţă sau ai o zi liberă, copiii se trezesc întotdeauna foarte devreme. În timpul săptămânii tragi de ei să îi scoli din pat. Această regulă este valabilă şi pentru copiii care dorm la prânz, iar după-amiaza trebuie să mergeţi la o aniversare, aveţi bilete la film sau pur şi simplu e musai să fiţi la o anumită oră undeva.

2. Când copilul poartă haine noi, haine deschise la culoare sau haine festive, se va murdari întotdeauna. Cu orice şi în foarte puţin timp. Când e îmbrăcat în haine colorate, haine deja rodate sau haine de casă, după o zi plină, observi cu stupoare că ele sunt imaculate.

3. Când găteşti cea mai bună rețetă din istoria omenirii, copilul nu se atinge de farfurie. Când prepari un banal sandviş cu unt şi caşcaval la sandwich maker, fii sigură că timp de 30 de minute numai asta va trebui să faci. Tocmai ce-am gătit un boeuf bourguignon cu tagliatelle home-made şi champignons proaspete, hmmm, o bunătate; dar cine credeţi că a mâncat din el? Întâi eu, că soţul era ocupat cu sandvişurile. Pe urmă a mâncat şi el, iar eu am preluat ştafeta la sandwich maker.

4. Când ai o întâlnire importantă, o ședință sau când susţii o prezentare, se întâmplă întotdeauna nişte lucruri triste. Îţi dă cineva de acasă un mesaj, în care îţi spune că cel mic a fost implicat într-un accident domestic, minor, din fericire, te sună de la şcoală să vii să îl iei mai repede pe copil, că nu se simte prea bine, sau telefonul te anunţă prin sunete puternice că lui Pou îi este foame şi are nevoie de mâncare.

5. Când mergem în vizită, copilul va spune şi va face ceva ce acasă nu face niciodată sau foarte rar. Va cere apă şi mâncare, ca şi când ar fi fost privat de ele o bucată lungă de timp, va avea diaree sau va vomita, va aduce pe încălțăminte gumă de mestecat care se va opri în covorul gazdelor, va hrăni peştii din avcariu până la…finalul lor. Sau, în cazul în care va face cunoștință pentru prima dată cu simpaticii stăpâni ai casei, va repeta la infinit un singur cuvânt, ca să creeze impresie maximă. Se dă că exemplu triada: mamă – copil de 2 ani și un pic – gazde. Copilul răspunde sec la toate întrebările amabile ale gazdelor: ouă.

6. Cineva este întotdeauna răcit când plecăm în vacanţă. Sau când mergem la o nuntă. Ori când organizăm o zi de naştere. Dacă nu e răceală, e varicelă, boala mână-gură-picior sau o enteroviroză. Mai pot fi păduchi, viermişori intestinali, otită sau alergie la pisici, căpşuni ori sirop din plante.

7. Când te întorci acasă cu lucruri proaspăt cumpărate, copiii: a) le vor rătăci; b) le vor strica; c) şi le vor însuşi. Valabil pentru orice, oricând. Chiar şi pentru telefoane mobile şi aparate electrocasnice. Deci chestii deloc ieftine, of. Şi aici intervin toate fetele mele, în cor, cu replica mea, pe care o spun adesea: „sunt doar nişte obiecte!”

8. Când ajungi val-vârtej cu cel mic la cabinetul doctorului, sfidând traficul şi timpul, copilul nu va mai avea nici cea mai mică urmă de boală. Nu va mai avea febra, nu îi va mai curge nasul sau urechea, nu va mai fi apatic şi moleşit, nu îl va mai durea burta şi nu va mai avea nicio picătură de lacrimă la ochi. De fapt, dacă te uiţi mai bine la el, vei vedea că e sănătos tun. Şi vesel!

9. După ce ai făcut curăţenie lună toată ziua şi te-ai aşezat pe canapea obosită, dar bucuroasă că ai scos casa la liman, cineva cu înălţime variabilă (între 93 şi 125 de centimetri) va reuşi în timp fulger să readucă locuinţa în parametrii haosului. Nu se ştie exact cum reuşeşte să facă acest lucru, dar ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru viteză şi acţiune bine coordonată pe multiple planuri.

10. Când eşti în maşină cu cei mici, mergi întins pe autostradă şi tocmai ai trecut de spaţiul destinat grupurilor sanitare sau de vreo benzinărie echipată cu toaletă, unul dintre copii îţi va spune că face pipi sau caca, de ce nu. E suficient să dea cineva alarma asta, că şi ceilalţi îşi vor da brusc seama că au o urgenţă fiziologică, iar mâinile şoferului îi vor transpira pe volan, în timp ce caută disperat o toaletă.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
familielegile lui murphycopiiparintimameurgentacurateniecumparaturitotul despre mame CITESTE MAI MULTE DESPRE

12479 citiri

24 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.