Acasa | Familie | 4 momente tragicomice dintr-o viaţă de mamă

4 momente tragicomice dintr-o viaţă de mamă

 SHARE  

Adaugat in 11 august 2016

4 momente tragicomice dintr-o viaţă de mamă

Momente de neuitat. Foto: Photoxpress

Într-o viaţă de mamă se pot întâmpla multe lucruri, iar unele dintre ele intră clar la categoria tragicomedie. Sunt atât jenante, cât și aducătoare de râsete pe înfundate sau chiar cu gura până la urechi. Iată doar patru exemple de astfel de momente tragicomice dintr-o viaţă de mamă!

1. Când am dat mâna cu cineva după ce tocmai spălasem un bebeluş de caca

Nu e nimic neobişnuit ca mamele să ia cunoştinţă cu tot felul de chestii mai mult sau mai puţin plăcute, cu consistenţă diversă şi miros pe măsură. La fel de obişnuit e ca, imediat după ce are loc această interacţiune, să fie nevoite să le facă şi altora cunoştinţă cu chestiunea respectivă, prin intermediari. De data aceasta intermediarul a fost mâna mea cea dreaptă. Cu ea de-abia spălasem funduleţul copilului şi urma să intre în contact cu o altă mână de om mare, ca gest de politeţe.

Înainte de toate, credeţi-mă că am încercat să mă eschivez. Pe cuvânt. Dar am avut impresia că omul o să creadă că sunt total necivilizată. Aşa că am întins mâna către el, cu ceva sfială, recunosc. Partea bună a fost că mă spălasem bine pe mâini după ce curăţasem pielea celei mici. Partea proastă, în schimb, a fost că murdăria se dusese, dar mirosul nu prea. Bucurii dintr-o viaţă de mamă!

2. Când mi-a căzut sutienul în public

Care sunt şansele ca, la un eveniment la care arăţi ravisant, să intri în conversaţii interesante şi, în timp ce vorbeşti doct, să îţi cadă sutienul? Minuscule, dar deloc de neglijat! Chiar eu am intrat exact în categoria aceea a şanselor mici, dar posibile. După câteva reprize de alăptat, sutienul fără bretele, potrivit pentru rochia cu spate decupat purtată, a dat bir cu fugiţii. El a decis să coboare în zona buricului, taman în mijlocul unei discuţii cât se poate de serioase cu un domn la fel de serios. Brusc m-a apucat o durere de burtă, mi-am cerut scuze că trebuie să caut un medicament şi am tulit-o elegant.

3. Când am mers la un eveniment îmbrăcată într-o rochie nouă, pe care tocmai făcuse pipi un copil

Se ia o rochie nouă şi frumoasă, de un mov aprins, pe mijlocul căreia tronează o pată mare de pipi proaspăt. Se mai dă un eveniment important și o caniculă ca la carte. Canicula nu face altceva decât să usuce pata de pipi şi să o facă să triumfe la capitolul olfactiv. La acestea se adaugă multă lume simpatică şi dragă, care vine la îmbrăţişat. Tot ea strâmbă uşor din nas şi din sprâncene când se desface din braţele tale. Nu e greu de bănuit de ce…

4. Când habar nu am avut cu cine vorbesc. Mda, viaţă de mamă…

Vi s-a întâmplat vreodată să trebuiască să tastaţi pin-ul de la card şi să vă daţi seama că nu îl mai ştiţi deloc? Dar să vreţi să îi spuneţi cuiva numărul personal de telefon şi să nu mai aşezaţi cifrele în ordinea corectă? Mie mi s-au întâmplat! Dar situaţiile nu au fost la fel de tragice ca acelea în care am stat de vorbă cu cineva care era evident că mă cunoştea, dar despre care eu habar nu aveam nimic în acele clipe. Mai grav e că persoana cu pricina ştia destul de multe despre mine şi despre familia mea, mai ales acele detalii de viață de mamă, iar eu nu eram capabilă nici măcar să o reperez dintr-un trecut îndepărtat, darămite de factură recentă.

Voi prin ce momente de acest fel aţi trecut? :)Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8949 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.