Acasa | Relatii | 4 paşi prin care să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul

4 paşi prin care să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul

 SHARE  

Adaugat in 6 septembrie 2016

4 paşi prin care să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul

Cuplu. Foto: Photoxpress

“Niciodată nu pui farfuria în chiuvetă după ce mănânci!”, “Ţi-am spus de 100 de ori că mie nu-mi plac filmele SF, iar ai luat bilete la aşa ceva?”, “Chiar nu eşti niciodată atent la ce fac eu şi la ce mi-aş dori!” Cam aşa sună o parte dintre reproșurile pe care partenerii şi le aduc unii altora, iar frecvenţa lor poate să fie de multe ori impresionantă.

În plus, ea poate să aibă efectul bulgărelui de zăpadă şi să adune atât de multe resentimente şi de gânduri negative la adresa partenerului, încât acesta să devină, cel puţin la nivel mental, un om în preajma căruia nu vrei să mai stai nici măcar 5 minute. Dacă şi tu te confrunţi cu o astfel de situaţie şi simţi că îţi vine să îl învinuiești într-una pe cel care îţi stă alături, iată 4 paşi prin care poţi să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul!

1. Oferă alternative la problemele care te supără şi reformulează mental, înainte de a reproșa, tot ceea ce voiai să spui

Deşi ai pe listă nu unul, ci mai multe lucruri care te deranjează, încearcă să vii cu altceva la fileu, în loc de reproşuri peste reproşuri. Nu o să obţii nimic, dacă îi arunci celuilalt un reproş uriaş, pe un ton strident şi dureros. Spre exemplu, în loc să îi spui partenerului cu năduf şi atât de tare, încât să se audă până la vecini, că nici acum n-a asamblat pantofarul cumpărat de ceva vreme, mai bine ai încerca să îi transmiţi mesajul într-un alt ambalaj. “Azi dimineaţă m-am cam încurcat între perechile noastre de încălţăminte şi cred că ar fi mult mai uşor dacă le-am avea pe toate la un loc. Ce zici, ai putea să îl montezi chiar acum? Te pot ajuta şi eu, dacă e nevoie!”

2. Creează un prilej în care să poţi stă pe îndelete de vorba cu partenerul tău

Comunicarea e cheia relaţiei, ne spun specialiştii, iar noi am auzit de atâtea ori această propoziţie, încât avem tendinţa de a o lua drept un clişeu şi de a nu mai crede în valoarea ei. Nimic mai fals! Comunicarea chiar este esenţială într-un cuplu, iar faptul că foarte mulţi parteneri nu-şi mai fac deloc timp să comunice este elocvent pentru faptul că au relaţii aflate într-un punct de cotitură. Găseşte-ţi timp ori de câte ori poţi pentru a sta de vorbă pe îndelete cu omul care îţi e alături şi învaţă să alternezi ascultarea cu transmiterea de gânduri şi emoţii. Vei vedea că după câteva sesiuni de acest fel ca vei reuși să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul, iar acestea ușor, ușor, se vor împuţina.

3. Înţelege că sunteţi oameni diferiţi, dar că nu sunteţi duşmani

Poate că atunci când faci un reproş îţi vine să îl mănânci cu fulgi cu tot pe partenerul tău, pentru care simţi un munte de furie în acele momente. Dar oare ai uitat că sunteţi doi oameni diferiţi? Iar asta nu presupune absolut deloc că sunteţi duşmani! Doar pentru că aveţi viziuni diverse în multe puncte de vedere nu înseamnă că sunteţi inamici şi că trebuie să vă reproşaţi constant câte-n lună şi în stele.

4. Nu uita că şi partenerul tău vrea să fie la fel de fericit precum vrei să fii şi tu. Să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul e o cale spre fericire!

Nu cred că cineva îşi propune deliberat într-o relaţie să meargă pe calea precisă a unei nefericiri perfecte. E clar că fiecare dintre cei doi parteneri îşi doreşte nespus să fie fericit atât pe plan personal, dar şi în cuplu. Renunţând la reproșurile care nu doar că zgârie urechile, ci și sufletul, vei putea să fii mult mai liniștită și să te concentrezi pe ceea ce îți dorești mai mult, și anume să fiți fericiți..
Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5621 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.