Acasa | Familie | 6 reguli pentru părinţi, în viziunea copiilor

6 reguli pentru părinţi, în viziunea copiilor

 SHARE  

Adaugat in 19 noiembrie 2015

6 reguli pentru părinţi, în viziunea copiilor

Cand copiii fac reguli. Foto: Morguefile.com

Când copiii fac reguli pentru părinţi, totul se întoarce cu fundul în sus!

Dacă ar fi să trăim în permanenţă într-o lume în care regulile sunt făcute numai de copii, atunci ar fi o lume clar muuult mai relaxată. Nu că regulile adulţior ar fi întotdeauna la polul opus relaxării, dar multe dintre ele sunt mult mai scorţoase decât normele oamenilor mici. Sau cel puţin aşa mi-au spus mie fetele mele. Tot ele mi-au mărturisit ce reguli ar dori să instaureze în casă la noi, măcar ocazional!

1. Regula de 5 secunde

La regula asta n-am cum să obiectez, deoarece o aplic şi eu destul de des. Aşadar, în caz că nu o ştiaţi, iat-o, pe scurt: alimentele care cad pe jos şi sunt rapid ridicate, mai precis în maxim 5 secunde de la impactul lor cu solul, pot fi în continuare consumate. La regula această mai există şi 3 amendamente: regula de 6 secunde, când ai voie să şi sufli alimentul, cea de 7 secunde, în care poţi să sufli şi să-l ştergi de mâneca hainei (doar dacă nu e cu cremă, însă!) şi regula de 8 secunde în care sufli, ştergi şi scuturi bine bucăţica preferată de mâncare. Ok, am uitat de regula de 9 secunde, cea în care îi întinzi produsul comestibil, pur şi simplu, fratelui mai mic, dar prefaceți-vă că nu o ştiţi de la mine, vă rog.

2. Regula desertului pe post de fel principal

O regulă care, în familia noastră, a ajuns şi pe scrisoarea trimisă lui Moş Crăciun anul trecut. Această regulă presupune că îngheţata, clătitele, tortul de ciocolată şi papanaşii să înlocuiască o perioadă îndelungată micul-dejun, prânzul şi cina luate de cei mici. Ba chiar şi gustarea dintre mese. Şi să fie stropite din belşug cu dulceaţă de căpşune şi frişcă, smântână şi sos caramel şi gata!

3. Regula fără maiou

Maioul, articol de lenjerie care intră în contact direct cu pielea şi care e preferabil să fie confecţionat din materiale 100% naturale, este o invenţie foarte bună. Nu aşa cred şi copiii mei, care sunt de părere că maioul e o chestie plicticoasă care nu stă oricum, niciodată, băgat în pantaloni sau în fustă. Şi, pentru că părinţii le cumpără copiilor maiouri că să îi protejeze în zona lombară, iar maioul nu-şi face treaba deloc bine, ce rost mai are să îl purtăm, mama?

4. Regula folosirii trusei de farduri a mamei

Trusa personală de farduri se pare că este sinonimă pentru copiii mei cu o zi la spa pentru mine. Asta e şi motivul pentru care şi-ar dori cu toate să: 1) să-şi coloreze cu ojă diferită fiecare unghie; 2) să se dea cu un strat gros de gloss, doar ca să vadă pe urmă cine face mai mulţi pupici lipicioşi pe o foaie A4, cu o singură aplicare; 3) să-şi exerseze talentele de make-up artişti pe toţi cei ai casei. Da, chiar şi pe tata, dacă mama nu e acasă!

5. Regula abolirii somnului de prânz

…şi cea a eliminării orei optime de culcare seara. Deci fără somn la prânz, „că e o treaba enervantă, transpiracioasă şi o pierdere totală de vreme”, dacă stăm să ne gândim că în cele 2 ore de odihnă din mijlocul zilei de pot face atâtea şi atâea lucruri. De exemplu, se pot pune în aplicare prevederile regulii numărul 2. Iar seara e cea mai mare distracţie, cine ar vrea să dea amuzamentul complet pe care îl aduce lăsarea întunericului pe o pijama şi o pernă?

6. Regula „Fiesta si, escuela no”

Mai pe româneşte spus, o regulă în care petrecerile şi zbânţuielile să fie la ordinea zilei, în care să nu fie teme, lecţii de repetat, lecturi obligatorii de citit şi calificative de notat pe caiete. Şi o regulă în care toate celelalte reguli de mai sus să se contopească, iar toata lumea să fie în culmea fericirii. Hmmm, sau nu?

Ce reguli mai ştiţi de la copiii voştri?

Text de Raluca Dumitrică

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10515 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.