Acasa | Familie | A plecat copil și s-a întors expert contabil

A plecat copil și s-a întors expert contabil

 SHARE  

Adaugat in 21 februarie 2017

A plecat copil și s-a întors expert contabil

Baiat. Foto: pixabay.com

Mi-a venit copilul din tabară. A fost în tabară în vacanță și a mai stat acasă încă o zi pentru că a fost prea obosit. E obosit și acum, tot nu și-a revenit. Mănâncă și doarme… ceva de speriat. Din ce am înțeles de la el, deduc că acum aș putea considera că are stagiul militar satisfăcut. I-a plăcut, dar ”a fost și greu, băi, mami, băi!”.

-De ce a fost greu?

-Păi să stai fără părinți atâta timp? Să nu o vezi pe mama ta deloc???

Eheeee, ce-o să-ți mai dorești tu tabere din astea peste câțiva ani! îmi venea să-i zic.

Cum a fost în tabără? Păi să vă povestesc. Primul telefon de la el l-am primit după cinci zile și atunci mi-a spus că îi e dor de mine, dar nu mai poate să stea pentru că încep nu știu ce joc și trebuie să intre în echipă. A fost greu să nu o vadă pe mama lui deloc, așa cum a zis.

-Și cum a fost în tabară? Ți-a plăcut?

-Da, vorbim acasă, mi-a zis el când ieșeam din Gara de Nord.

Pe drum, mi-a vorbit numai despre hălci de carne, cârnați, paste cu brânză, clătite, gogoși, pâine, miere cu lămâie și ciorbă. Acasă, nici nu și-a dat geaca jos de pe el, a aruncat doar ghetele din picioare și a fugit la frigider. N-am să uit niciodată cum mânca salata de vinete pe pâine și cu bucata de ardei lua icre din castron și-și umplea gura. Separat, mai băga și câte o gură de clătită cu gem sau chiar gem simplu, cu furculița (murdară de salată de vinete) direct din borcan. Priveam toate astea ca un spectator la un concurs de mâncat N kilograme pe minut.

-Mai ușor, Victor, nu te grăbi!

-Așa îmi place mie: să haplesc!

-Să ce?

-Să HAP-LESC, adică să mănânc ca un haplea.

-Dar nu există ”haplesc”.

-Ba da, tocmai l-am inventat eu.

N-am mai apucat să mai zic nimic, că imediat s-a apucat copilul să-mi povestească din tabară.

-Ce mișto a fost în tabără! Foarte tare!

-Mă bucur. Poate îmi povestești și mie cele mai tari chestii.

Și mi-a făcut imediat bilanțul contabil al taberei:

-Am învățat 16 înjurături noi, cu …ulă și …ut.

-Ha?

(Noi! Înjurături noi! Eu, dacă e să fac o listă cu tot ce știu, mă poticnesc pe la 11, iar el a învățat 16 noi?! Cine știe? O veni generația asta din urmă cu multe noutăți!)

-Da! Și am mâncat 22 de pâinici, 19 cârnați, 24 de mere, 8 lingurițe de miere cu lămâie (asta nu era pentru mine, dar eu am zis că mă doare în gât ca să-mi dea și mie), 6 linguri de zahăr… și cam atât.

-Uau! Dar de unde știi așa exact? (Îmi imaginam că o fi existat vreun grafic…)>

-Am calculat eu!

-A, și ghici ce? Am făcut 106 pârțuri pentru că cârnații se evaporează în stomac rămâne numai aer care iese pe fund. Aaa, și câteodată iese și un pic de caca, dar foarte puțin. Să cauți în bagaj că am niște …ăcat pe niște chiloți să vezi ce puțin e! Foarte puțin!

Mi-a mai povestit că s-au ”poreclat”, dar lui nu i-au găsit ”poraclă”, că au râs în fiecare seară foarte mult și că se prefăceau că dorm când erau verificați, că nu și-a făcut decât un duș cât a stat în tabără și nu s-a spălat deloc pe dinți.

Nu mi-au picat tocmai bine unele lucruri, dar am ales să nu comentez, deși tentația era mare. Știa că nu e bine că nu se spală, dar n-a avut timp pentru așa ceva.

A doua zi, în timp ce băgam chiloții cu pricina la spălat (era chiar puțin, a avut dreptate), am realizat că ar trebui să mă bucur.

Ar trebui să mă bucur că îmi spune tot, până la a 16-a înjurătură nouă și al 106-lea pârț.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

62941 citiri

23 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.