Acasa | Familie | Adevăratul Crăciun

Adevăratul Crăciun

 SHARE  

Adaugat in 27 decembrie 2016

Adevăratul Crăciun

Poveste de Craciun Foto: Gabi Marin

Cu prima zi din decembrie și, uneori, chiar mai devreme, tot ce ne înconjoară ne obligă parcă să intrăm în spiritul Crăciunului – lumini, reclame, mirosuri, agitația celor din jur. Atât de mult zgomot exterior, încât interiorul amorțește.

Atât de forțați suntem să intrăm în ”febra Crăciunului” cât mai devreme, încât nu avem timp să ne gândim decât la ce și cui să cumpărăm cadou, ce să punem pe masa de sărbătoare, ce sms cu urări să scriem. Și în tot acest haos pierdem, de fapt, chiar Crăciunul.

În realitate, Crăciunul e prilej de liniște, serenitate, căldură – tot ceea ce urăm cu drag celor de lângă noi și obținem atât de greu.

Așa că, dragii mei, vă doresc, în ciuda zgomotelor de fundal care atacă simțurile, să descoperiți în voi adevăratul spirit al Crăciunului! Bucuria liniștii căminului, pacea lemnelor ce pocnesc în sobă, hipnotica legănare a fulgilor. Și chiar dacă ele nu există decât în suflet, păstrați-le acolo, pentru acea tihnă de Crăciun către care am alergat atât.

Apoi, așezați-vă lângă brad și construiți, desenați sau jucați-vă cu copiii. Bucurați-vă de bucuria lor, ei aduc adevăratul Crăciun în case, când îi au pe ambii părinți alături, poate chiar și pe bunici, când au toată atenția doar pentru ei. Asta da sărbătoare, să nu împarți atenția părinților cu voci din telefon sau voci din televizor!

Și abia acum, după ce ați găsit liniștea și bucuria interioară, primiți o ceată de colindători, cântați cu ei, mergeți chiar voi la colindat. Totul se va simți diferit. Totul va prinde culori reale, vii, fără tușe groase, fără sforțări inutile, fără ”pentru că așa se face”. Pentru că totul va veni din voi.

Apoi așezați-vă la masă. Și mulțumiți celor cu care împărțiți acest Crăciun adevărat. Copiilor că v-au făcut să-l redescoperiți autentic, soțului sau soției că au redus ritmul odată cu voi, părinților ca va sunt alături.

Crăciun fericit!Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5808 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.