Acasa | Familie | Adevărul despre munca de acasă. Cum poți lucra în timp ce copiii, goi, înoată în apa de pe parchet

Adevărul despre munca de acasă. Cum poți lucra în timp ce copiii, goi, înoată în apa de pe parchet

 SHARE  

Adaugat in 12 septembrie 2017

Adevărul despre munca de acasă. Cum poți lucra în timp ce copiii, goi, înoată în apa de pe parchet

Copii. Foto: pixabay.com

De câteva săptămâni, și eu și soțul muncim de acasă. Avem copii mici (patru și doi ani), stăm în afara Bucureștiului, iar până la serviciu și înapoi făceam până acum, zilnic, trei ore el, o oră și jumătate eu.

Să stai în traficul din București o oră și jumătate la dus și tot așa la întors, când acasă te așteaptă micuții cu sufletul la gură, a fost un chin. Angajatorii au înțeles, am găsit o formulă convenabilă pentru toți și iată-ne, muncind în patru, de acasă.

În prima zi de muncă de acasă, soțul le-a trimis colegilor o fotografie cu puștiul cel mic stându-i pe cap, la propriu, în timp ce el muncea. Ne-am distrat în ziua aceea, dar apoi ne-am disciplinat și am făcut în așa fel încât în prima parte a zilei eu să stau cu copiii și el să muncească, iar de la ora 17 să merg eu la serviciul din birou și el să se ocupe de copii. De două ori pe săptămână vine o doamnă care ne ajută cu mâncarea și curățenia, iar formula aceasta se dovedește a fi excelentă. Sigur, am putea renunța la serviciile doamnei și m-aș putea ocupa eu de curățenie și mâncare. Însă m-aș desprinde complet de meseria și de pasiunea mea, iar neuronii mei, parțial adormiți după două sarcini, ar muri de-a dreptul.

În zilele bune, totul merge ca uns: copiii înțeleg și acceptă că tati nu e disponibil mai mult de 5-10 minute pentru o mică hârjoneală și un pupic sau că mami nu poate munci când unul se instalează în dreapta biroului cu tobele și celălalt în stânga, cu orga și microfonul. În zilele mai puțin bune, toată organizarea se dă peste cap, copiii sunt frustrați și nervoși că-i ușuim dintr-o parte în alta, noi nu reușim să terminăm treaba și avem de recuperat noaptea, doamna gătește o rețetă nouă și copiii rămân nemâncați etc.

Zilele trecute s-a întâmplat ca și eu și soțul să avem un deadline foarte strâns. Nu am mai ținut cont de program, am muncit care cum a putut. Simțindu-ne stresați, copiii s-au stresat și ei, așa că ne-am certat, ne-am împăcat, i-am ușuit, i-am chemat înapoi, i-am culcat mai repede, au dormit mai puțin ca de obicei și s-au trezit plini de energie și inițiativă. Eu eram pe ultima sută de metri cu munca așa că m-am bucurat când, la un moment dat, în casă s-a făcut liniște. Se auzeau discret vocile lor și râsete, semn că nu se ceartă, nu se bat, deci nu e cazul să intervin. A trecut jumătate de oră fără să îi verific, timp în care o voce în mintea mea îmi tot aducea aminte că atunci când e liniște sigur ceva nu e în regulă. Erau în dormitor, așa că am scanat în minte posibile pericole: foc nu au, robinet nu au, medicamente nu au, geamurile sunt securizate, prizele la fel….i-am mai lăsat singuri o vreme.

În cele din urmă, m-am dus să văd ce fac și am găsit următoarea scenă: amândoi erau în costumul lui Adam, lungiți pe jos. Un bidon de cinci litri de apă, desfăcut, lângă ei, și toată apa pe parchet. Ea ”înota” pe parchet, el stătea în patru labe, lingea apa și făcea ”ham- ham”. Pe pat adunaseră toate pernele din casă, le uniseră și făcuseră ”plaja”. Care plajă era udă fleașcă. Pe plajă erau și prosoapele lor cu glugă, și ele ude.

Evident, m-a bușit râsul și l-am strigat și pe soț. ”Aici e marea, haideți și voi să înotați dacă vreți! Dacă nu, puteți sta pe șezlog, aici pe pat, vă aduc imediat prosoape”, a început să turuie cea mare, în timp ce mezinul dădea din fundul gol, lingea apa și lătra fericit. Noi am râs atât de tare încât a doua zi au repetat figura.

Partea bună este că am reușit amândoi să ne terminăm munca la timp, ceea ce înseamnă că angajatorul ne va plăti și luna următoare. Iar asta e minunat, pentru că altfel nu vom avea bani să schimbăm parchetul, rămas cu denivelări după ce copiii ne-au adus marea în dormitor.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8452 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.