Acasa | Familie | Alergăm pentru copii!

Alergăm pentru copii!

 SHARE  

Adaugat in 7 mai 2012

Alergăm pentru copii!

Alergăm pentru copii! Foto: Photoxpress

În perioada 26-27 mai 2012, începând cu ora 14:00, Ro Club Maraton, cel mai mare club de alergători amatori din ţară, cu sprijinul Salvaţi Copiii, organizează un eveniment caritabil de alergare pe bandă, desfăşurat pe un interval de 24 de ore, în premiera pentru România.

Acţiunea va avea loc la Băneasa Shopping City, urmând ca fondurile strânse să fie donate în beneficiul programului de reducere a mortalităţii infantile "Fiecare copil contează", derulat de către Organizaţia Salvaţi Copiii România.

În cadrul evenimentului vor fi organizate trei probe de alergare pe trei benzi diferite:

  • În premiera pentru România, Gabriel Solomon va alerga neîntrerupt timp de 24 de ore pe banda Solo Run, încercând astfel ca prin distanţa cumulată în acest interval de timp, să includă România în topul celor mai bune 25 de rezultate înregistrate în lume în curse similare, devenite foarte populare la nivel mondial, recordul înregistrat până în acest moment fiind de 247.45 km distanţă alergată;
  • 12 sportivi amatori vor organiza pe banda Relay o ştafetă, astfel încât să alerge cumulat cele 24 de ore;
  • Pe banda King of Speed se va organiza o cursă contra cronometru, în cadrul căreia oricine se poate înscrie pentru a alerga pe o durată de 15 minute. Persoana care va parcurge cea mai lungă distanţă în acest interval va fi premiată. Pentru participanţii cu copii, va fi pus la dispoziţie un loc de joacă, în zona dedicată acţiunii.

Alături de campania "Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţă pentru copii!", evenimentul "Alergăm pentru copii!" face parte din programul pentru reducerea mortalităţii infantile "Fiecare copil contează", dezvoltat de către Organizaţia Salvaţi Copiii România, promovând şansa primilor paşi în viaţă pentru fiecare copil care vine pe lume.

România are cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană - 9.8% în 2010, dublu faţă de celelalte ţări.

Parte a campaniei mondiale "Every One", proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România  îşi propune diminuarea  cu 15 % a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mica de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.  Până în acest moment, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania, Ministerului Sănătăţii, partenerilor media, dar şi a tuturor contribuabililor care au redirecţionat 2% către Salvaţi Copiii România, anul trecut, organizaţia a desfăşurat programe suport pentru mame şi copii din comunităţile cu o rată crescută a mortalităţii infantile şi a donat echipamente medicale performante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti.

În acest an, programul va fi extins în alte cinci judeţe din ţară având ca obiective dotarea maternităţii din Adjud, judeţul Vrancea şi derularea mai multor programe de educaţie parentală, printre care: prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului., dar şi programe de educaţie sexuală în şcoli.

Vă invităm să participati la evenimentul "Alergăm pentru copii!", o modalitate simplă de a contribui la rezultatele programului "Fiecare copil contează". Mai multe detalii despre acest program pot fi găsite pe www.salvaticopiii.ro.Autor: Salvati Copiii
 


 SHARE :  Trimite pe mail

3148 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.