Bruschete ca aperitive / Foto: stock.xchng
Se servesc cu 20-30 de minute inainte de supa sau felul principal, pe platouri, in cantitati mici, pentru a nu "taia foamea". Trebuie degustate, in niciun caz mancate in cantitati prea mari, ca sa nu ingreuneze trecerea la felul (felurile) principale.
Insa cei mai multi dintre noi avem tendinta de a exagera atunci cand vine vorba de aperitive, mai ales daca arata foarte bine sau ne este foarte foame. In cazul aperitivelor, in general, dr. Emanuela Soare, specialist Maggi in nutritie, tine sa mentioneze cateva aspecte esentiale, pe care insa le trecem cu vederea nu de putine ori. Aperitivele nu trebuie privite ca ceva in afara mesei in sine. Suntem psihologic predispusi sa consumam mai multa mancare decat avem nevoie atunci cand aceasta este foarte diversificata – spre exemplu, in cazul bufetelor suedeze in care aperitivele reprezinta expresia diversitatii in domeniul culinar. Trebuie luate in calcul din punct de vedere caloric, pentru a nu avea surprize ulterioare legate de greutate.
Asa ca daca ai invitati la masa si servesti aperitive, cel mai recomandat este sa alegi variante usoare, echilibrate, pline de vitamine, pe baza de legume proaspete. Iar avantajele sunt numeroase:
Iata cateva sugestii de aperitive echilibrate, pline de vitamine:
Mai multe informaţii referitoare la reţete ingenioase şi de sezon pentru o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos, puteţi găsi accesând www.maggi.ro.