Acasa | Familie | Asociaţia Salvaţi Copiii România investeşte peste 80.000 de lei în Spitalul Adjud

Asociaţia Salvaţi Copiii România investeşte peste 80.000 de lei în Spitalul Adjud

 SHARE  

Adaugat in 16 mai 2012

Asociaţia Salvaţi Copiii România investeşte peste 80.000 de lei în Spitalul Adjud

Nou nascut. Foto: salvaticopiii.ro

Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează maternitatea şi secţia de neonatologie a Spitalului Adjud cu echipamente medicale performante, în valoare totală de aproximativ 82.200 de lei, constând într-un incubator, o masă de naşteri şi o masă chirurgicală pentru operaţiile prin cezariană.

Au mai rămas doar 9 zile până în data de 25 mai, când orice contribuabil poate ajuta şi anul acesta la salvarea vieţii unui nou-născut, completând formularul disponibil pe site-ul salvaticopiii.ro

Acţiunea caritabilă marchează, în acelaşi timp, implicarea Amaliei Năstase în activităţile Organizaţiei Salvaţi Copiii România. În calitate de Ambasador al campaniei, Amalia a marcat debutul implicării în activităţile desfăşurate în cadrul campaniei 2% prin participarea la dotarea Spitalului Adjud.

"Mă simt onorată să particip la această acţiune, cu atât mai mult cu cât reprezint imaginea campaniei de reducere a mortalităţii infantile în România. Consider că fiecare dintre noi ar trebui să-şi asume dreptul de a alege direcţia celor 2% din impozitul pe venit. Un efort mic din partea fiecăruia dintre noi poate conta enorm pentru supravieţuirea unui copil", a declarat Amalia Năstase, Ambasador Campanie "Fiecare Copil Contează".

Furnizarea echipamentelor medicale către Spitalul Adjud a reprezentat o prioritate pentru Salvaţi Copiii România, deoarece maternitatea beneficiază de aceeaşi aparatură de 23 de ani, încă de la înfiinţarea spitalului.

"Sprijinul de care ne-am bucurat în campania Transformă 2% în 100% viaţă pentru copii, desfăşurată în 2011 reprezintă sursa tuturor investiţiilor pe care am avut posibilitatea să le facem până în acest moment. În anul 2011, statisticile arată că din 373 de copii care au venit pe lume la Maternitatea Adjud, 22 au fost prematuri şi 4 au murit la naştere. În plus, din numărul total de naşteri, 42 au fost prin operaţii de cezariană. Sperăm ca prin această investiţie să răspundem nevoilor medicale din această zonă şi să diminuăm radical naşterile cu probleme", a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Spitalul Municipal Adjud, al doilea spital ca importanţă din judeţul Vrancea, asigură asistenţă medicală pentru aproximativ 55.000 de locuitori, aparţinând atât Municipiului Adjud, cât şi comunelor limitrofe şi părţii sudice a judeţului Bacău.

"Echipa medicală de la Adjud este formată în prezent din 2 medici şi 7 asistente. Din lipsa aparaturii şi a cadrelor medicale specializate, prematurii care au sub 2000 de grame sunt trimişi la Spitalul Focşani. Ne bucurăm să luăm parte la prima dotare medicală, venită la 23 de ani de când s-a înfiinţat acest spital şi sperăm să putem oferi tuturor pacienţilor îngrijiri adecvate şi aparatură specializată", a declarat Dr. Betisor Vitalie, Maternitatea Adjud.

Acţiunea desfăşurată în Adjud respectă angajamentul Salvaţi Copiii de a extinde programul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către alte 5 judeţe defavorizate din ţară, prin derularea mai multor programe de educaţie parentală: prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului, dar şi programe de educaţie sexuală în şcoli şi dotarea secţiei de nou-născuţi din Piatra Neamţ.

Statistici privind rata mortalităţii infantile

Conform Asociaţiei Neonatologilor din România, 9% dintre copiii veniţi pe lume în România sunt prematuri sau au o greutate mică la naştere.

La nivel internaţional, raportul "Born to soon", lansat astăzi de Save The Children International arată că, anual, circa 15 milioane de copii din lume se nasc prematur, mai mult de unul la 10 naşteri.  Mai mult de un milion dintre aceştia mor la scurt timp după naştere, în timp ce mulţi sunt diagnosticaţi cu dizabilităţi fizice, neurologice sau educaţionale pe termen lung.

Raportul final Born too soon poate fi accesat la adresele http://salvaticopiii.ro/upload/p00010007_Born%20Too%20Soon%20Release_SCI_%20April%2024.pdf şi www.who.int/pmnch/media/news/2012/preterm_birth_report/en/index.html.

Mai multe detalii şi informaţii privind naşterea prematură sunt disponibile la www.marchofdimes.com/borntoosoon şi www.everywomaneverychild.org.

Despre Asociaţia Salvaţi Copiii România

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România.

Programele Asociaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi, copiii cu dizabilităţi etc. În cei 21 ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicaţi  în campaniile şi programele desfăşurate de Asociaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume ce promovează drepturile şi protecţia copilului. Organizaţia cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.Autor: Salvati Copiii
 


 SHARE :  Trimite pe mail

3474 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.