Acasa | Articolul tau | Avem dreptul sa fim tristi pentru tot ce "nu a fost sa fie"!

Avem dreptul sa fim tristi pentru tot ce "nu a fost sa fie"!

 SHARE  

Adaugat in 1 martie 2017

Avem dreptul sa fim tristi pentru tot ce

Ghiocei, pixabay.com

M-a nascut intr-o noapte spre ora trei in urma cu patruzeci si doi de ani. Dincolo de bucuria momentului in sine, nimic spectaculos! M-a predat bunicilor, care m-au crescut cu pricepere, rabdare, intelepciune si infinita iubire!

Mama mea e prototipul reginei-mama: doar privind-o te intrebi daca nu cumva ii curge sange albastru prin vene. E eleganta peste inchipuire, stilata, rafinata si impecabila in oricare moment al zilei. Are obiective precise si pe termene foarte bine definite. Iubeste cu patima bolnavicioasa.

Nu are restrictii si limite in ceea ce face. E imaginea perfecta a femeii dictator invidiata de femei si adorata de barbati. Se hraneste cu gustul, aroma si beneficiile puterii si propriei imagini. Nu traieste dramele sau bucuria si nu-si pierde vremea cu ele!

Ne-am intersectat abia dupa inceperea scolii. Invatatura era aspectul principal de care era interesata: "sa nu ma faci de ras niciodata la scoala" imi spunea cel mai des...Eram anexa ei cu care trebuia sa se mandreasca in lume!

Am crescut carand permanent greutatea acestei devize! O vreme n-am prea avut ragazul sa ma intreb in legatura cu ceea ce as dori pentru ca drumul era deja construit de ea cu autoritate si fara loc de negociere!

Tragand linie peste toate, azi am trei copii, un sot, o casa, o masina, cateva carti scrise si multe diplome! In umbra lor, ramane mama mea ca o plasa de siguranta!

Ea e omul care m-a aruncat in viata si m-a lasat sa o adulmec, sa o deslusesc, sa o savurez, sa o ascult. Si doar cand am fost pe punctul de a ma scufunda deplin mi-a aruncat colacul de salvare! M-a ridicat cand n-am mai putut! M-a salvat cand am simtit ca nu mai pot fi salvata! M-a ajutat sa ma nasc din nou cand a fost nevoie!

La fel am procedat si eu! I-am intins mana doar atunci cand am stiut ca nimeni altcineva nu o mai poate ajuta! Si ea a stiut mereu in sufletul ei ca doar eu si Dumnezeu nu o vom abandona!

Nu stau sa ma intreb daca e mult sau putin intr-o relatie mama-fiica, daca e moral sau nu, daca e onest sau suficient... Azi nu mai caut raspunsuri! Si nici nu stiu daca m-ar mai satisface! Stiu doar ca, in rarele momente in care ne privim in ochi, nu mai e nevoie de cuvinte, pentru ca in privirile fiecareia se reflecta toate raspunsurile, toate cautarile si toate cuvintele de pana acum ramase nerostite...

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.



Autor: Ana M.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10445 citiri

15 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.