Acasa | Familie | Băiețeii și căruciorul roz

Băiețeii și căruciorul roz

 SHARE  

Adaugat in 12 decembrie 2014

Băiețeii și căruciorul roz

Baiat care plimba caruciorul? Foto: Photoxpress

De pe la vârsta de un an când copiii încep să meargă împing prin parc tot felul de instrumente care îi ajută să se sprijine în pământ și să își ajute mersul. Și Maria a tot plimbat niște bețe cu animăluțe în vârf care se rupeau după prima săptămână și ajungea în final să plimbe doar bețele pe roți. La un moment dat a început să plimbe cărucioarele roz ale altor fetițe din parc.

În general copiii  plimbă bebeluși mici în cărucioarele roz, dar ea avea o dorință explicită  să nu fie nimic în cărucior. Să îl plimbe gol. La momentul acela nu-i trebuia nici un bebeluș, deși vrând- nevrând a primit unul destul de repede.

Într-o zi de vară din etapa căruciorului roz eram în parc cu o bună prietenă care are un băiețel de vârsta Mariei. Îi spun, uite…trebuie musai să caut să cumpăr un cărucior roz pentru că în parc doar asta plimbă de pe la alți copii. Și cum erau puține cărucioare roz și mulți copii în etapa aceea, era clar un deficit de cărucioare pe care noi părinții aveam obligația să îl rezolvăm până nu se încaieră copiii.

Ea îmi spune un pic îngrijorată….

-Da, și Theo al meu plimbă prin parc cărucioarele roz ale fetițelor. Am căutat prin magazine și nu există decât cărucioare roz. O să caut să-i cumpăr altceva să împingă. Un coș de cumpărături, ceva…

Am întrebat-o atunci dacă îi place când soțul se implică în creșterea copilului, îl scoate la plimbare cu căruciorul etc.

Există tătici care cred că împinsul căruciorului cu bebelușul nu e treabă de bărbat, că grija și îngrijirea copiilor e treaba exclusivă a femeilor. Dar mă bucură că din ce în ce mai mult, tăticii împing căruciorul copiilor, tăticii schimbă scutecul, tăticii taie unghiile, tăticii plimbă copilul în brațe până adorm,  tăticii fac baia de seară, unii tătici ar și alăpta daca ar putea. Implicarea tăticilor în creșterea copiilor încă din primele zile de viața este benefică pentru mamă, pentru familie, dar mai ales pentru copil.

Copilul primește atenție și grijă de la două persoane, nu numai de la o mamă surmenata, lăuză, care n-a dormit toată noaptea alăptând din două în două ore.

Țin minte și acum că la cursurile de puericultură pe care le-am făcut înainte de naștere psiholoaga ne-a explicat că ar fi bine ca  tati să facă băița seara. Motivul n-a fost acela ca mami să aibă și ea 5 minute de liniște, deși și acesta este unul cât se poate de real. Motivul a fost acela că bebelușul trebuie să se simtă confortabil la băiță. Și o mamă care a alăptat toată noaptea și ziua și uneori abia se ține pe picioare are mâinile mai nesigure decât tatăl care vine de la serviciu și care de cele mai multe ori e înzestrat de la natură cu o forță fizică mai mare decât mama. Argumentul acesta a sunat rezonabil pentru soțul meu și în 2 ani și ceva am făcut vreo 2 băițe când el nu era disponibil.

Copiii au ocazia să își formeze amintiri frumoase cu tati la bălăceala de seara, tati participă la viața familiei, mami are 5-10 minute pentru a face altceva, toată lumea e fericită.

Cred că băiețeii care vor plimba căruciorul roz de când sunt mici și vor avea și alte jucării decât mașini, tancuri, săbii, pistoale, lego și puzzle, jucării care să le dezvolte și abilități emoționale și calități precum grija și empatia au mai multe șanse să devină parteneri reali în cuplu și tătici implicați în viața copilului, dacă își vor dori asta. Nu am făcut o cercetare serioasă, e doar o ipoteză. Una de bun simț, după mine.

Așa că, dragi mămici, lăsați și băiețeii să plimbe bebeluși în cărucioarele roz. Nu e nici un pericol. Nu devin gay dacă se joacă cu păpuși și plimbă un cărucior.

În vreo 6 luni, când Mihai va merge pe picioarele lui,  voi fi mândra mămică a unui băiețel care plimbă un cărucior roz. Dacă își va dori, desigur. Voi reveni atunci cu reacții ale mămicilor din parc.Autor: Crestemoameni.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3476 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.