Acasa | Carte si Film | Bărbații și femeile prefera filme de comedie diferite?

Bărbații și femeile prefera filme de comedie diferite?

 SHARE  

Adaugat in 23 august 2017

Bărbații și femeile prefera filme de comedie diferite?

Comedii romantice. Foto: pixabay.com

Femeile iubesc comediile romantice. Bărbați vor râde cu voce tare la o glumă seacă. Femeile apreciază o gluma subtila; bărbații una mai directa. Există multe stereotipuri despre filmele pe care bărbații și femeile le apreciaza ca fiind amuzante.

BBC Culture a interogat 253 de critici pentru a gasi cele mai bune comedii ale cinematografiei. Topul rezultat arata ca bărbații și femeile gasesc lucruri diferite ca fiind amuzante? Miriam Quick de la BBC investighează aceasta posibilitate.

Unele cercetări psihologice susțin aceste stereotipuri. Un studiu american a constatat că studenții de sex feminin au avut tendința de a se bucura de mai multe genuri de filme romantice, în timp ce colegii lor de sex masculin au optat pentru comedii întunecate. Motivele sunt si de natura culturala și de marketing: chiar și copiii mici pot să identifice dacă un titlu este destinat băieților sau fetelor. Dar există, de asemenea, dovezi interesante că creierul bărbaților și al femeilor poate procesa glumele ușor diferit, deși alte cercetări constată că nu există nici un fel de creier "masculin" și "feminin".

Dar criticii profesionisti de film? Criticii barbati au un simț diferit de umor diferit față de criticii femei? Afectează genul gustul lor în materie de comedii?  BBC a chestionat 253 de critici de film din întreaga lume - 118 femei și 135 de bărbați - pentru a afla primele 10 filme de comedie ale tuturor timpurilor. Datele din sondaj au oferit o ocazie perfectă de a aborda această întrebare.

Ne-am uitat la numărul de voturi pentru primele 100 de filme de la critici de sex masculin și de sex feminin și modul în care au fost clasificate, pentru a afla dacă bărbații și femeile au ales diferit. Iată cele cinci comedii cele mai populare pentru fiecare gen, cu poziția generală a filmului în paranteze.

Top 5 comedii, critici femei


1. Some Like It Hot (Billy Wilder, 1959) (1)
2. Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Stanley Kubrick, 1964) (2)
3. Annie Hall (Woody Allen, 1977) (3)
4. Life of Brian (Terry Jones, 1979) (6)
5. Duck Soup (Leo McCarey, 1933) (5)

Top 5 comedii, critici barbati

1. Some Like It Hot (Billy Wilder, 1959) (1)
2. Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Stanley Kubrick, 1964) (2)
3. Groundhog Day (Harold Ramis, 1993) (4)
4. Annie Hall (Woody Allen, 1977) (3)
5. Playtime (Jacques Tati, 1967) (8)

Cele două liste sunt similare. Nu există o diferență semnificativă statistic intre ele, ceea ce înseamnă că, dacă criticii de sex feminin acorda unui film un scor mare, criticii de sex masculin vor avea tendința de a face acest lucru și viceversa. În medie, scorurile medii ale criticilor masculini și feminini pentru orice film individual diferă cu numai 2%. Există o mică diferență între genuri.

Genul este departe de a fi factorul decisiv când vine vorba de criticii filmelor de comedie. De fapt, de cele mai multe ori este irelevant.

"Efectul Clueless"

Există cateva filme, doar 14, unde genul unui critic pare să conteze. Datele de opinie au arătat că nouă filme sunt cu siguranță mai populare la bărbați și cinci la femei.

Comedii populare in randul criticilor femei


1. Clueless (Amy Heckerling, 1995)
2. When Harry Met Sally... (Rob Reiner, 1989)
3. What We Do in the Shadows (Jemaine Clement and Taika Waititi, 2014)
4. The Great Dictator (Charlie Chaplin, 1940)
5. Mean Girls (Mark Waters, 2004)

Comedii populare in randul criticilor barbati


1. The Nutty Professor (Jerry Lewis, 1963)
2. Playtime (Jacques Tati, 1967)
3. Animal House (John Landis, 1978)
4. Groundhog Day (Harold Ramis, 1993)
5. Sherlock Jr (Buster Keaton, 1924)
6. Sons of the Desert (William A. Seiter, 1933)
7. Monty Python and the Holy Grail (Terry Gilliam and Terry Jones, 1975)
8. Raising Arizona (Joel and Ethan Coen, 1987)
9. The General (Clyde Bruckman and Buster Keaton, 1926)

Dar să nu pierdem din vedere imaginea de ansamblu. Sondajul BBC nu a relevat o preferință de gen pentru marea majoritate a filmelor din lista celor mai bune comedii. Cercetătorii germani au descoperit recent că, deși există diferențe de gen în preferințele pentru anumite genuri de film, bărbații tind să prefere filme de acțiune și de groază și femeile genul romance, oamenii o supraestimează foarte mult. Există un adevăr in stereotipuri, dar diferențele sunt mult mai mici decât credem noi.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3391 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.