Acasa | Relatii | Barbatii vor sa se simta doriti?

Barbatii vor sa se simta doriti?

 SHARE  

Adaugat in 30 decembrie 2016

Barbatii vor sa se simta doriti?

Barbatii si dorinta. Foto: pexels.com

Sentimentul de a fi dorit poate fi mai important pentru bărbați decât se credea anterior. Barbatii doar doresc sau, la randul lor, au nevoie sa se simta doriti? Potrivit rolurilor de gen tradiționale, barbatii ar trebui sa-si faca partenerele sa se simta dorite.

Barbatul aduce flori partenerei de sex feminin, ii ofera complimente despre cât de frumos arată sau cumpără ciocolată și bijuterii, în situatii în care nu primeste nimic în schimb. Iar când vine vorba de sex, se asteapta ca barbatul să fie inițiatorul activității sexuale și să aiba un rol activ în a ajuta partenera sa intre "în starea de spirit" corespunzatoare, scrie psychologytoday.com.

Dar, cercetările recente arată că unii barbati ar putea dori ca aceste norme tradiționale sa se schimbe, deoarece sentimentul de a fi dorit este, de asemenea, important si pentru ei.

Într-un studiu calitativ realizat cu 26 de bărbați heterosexuali, cercetatorii au descoperit ca un procent de 61,5 la suta dintre barbati a aprobat scenariile sexuale care au fost în concordanță cu rolurile tradiționale masculine, inclusiv "dorinta de a face sex, fara a fi dorit", dar ceilalti au indicat că doresc să se simtă doriti de partenerii lor de sex feminin și care doresc ca partenera să aiba un rol mai activ.

Un alt studiu calitativ realizat cu 32 de bărbați a explorat preferința și implicarea în diferite modele de inițiere sexuală. Cu toate ca initierea sexuala masculina a dominat ca model, 72,2 la sută dintre bărbați care au raportat acest scenariu au indicat o preferință pentru modelul egalitar si au vrut să fie văzuti ca un "obiect al dorinței" de către partenerele lor.

Sarah Hunter Murray a realizat o cercetare in care a descoperit ca exista trei modalitati principale prin care barbatii au raportat că s-au simțit doriti de femei:

1. Primirea de complimente cu privire la aspectul lor fizic.

2. Situatia in care partenera arată interesul pentru sex prin participarea entuziasta.

3. Atunci cand partenera inițiază o activitate sexuală.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.