Acasa | Relatii | Barbatii vor sa se simta doriti?

Barbatii vor sa se simta doriti?

 SHARE  

Adaugat in 30 decembrie 2016

Barbatii vor sa se simta doriti?

Barbatii si dorinta. Foto: pexels.com

Sentimentul de a fi dorit poate fi mai important pentru bărbați decât se credea anterior. Barbatii doar doresc sau, la randul lor, au nevoie sa se simta doriti? Potrivit rolurilor de gen tradiționale, barbatii ar trebui sa-si faca partenerele sa se simta dorite.

Barbatul aduce flori partenerei de sex feminin, ii ofera complimente despre cât de frumos arată sau cumpără ciocolată și bijuterii, în situatii în care nu primeste nimic în schimb. Iar când vine vorba de sex, se asteapta ca barbatul să fie inițiatorul activității sexuale și să aiba un rol activ în a ajuta partenera sa intre "în starea de spirit" corespunzatoare, scrie psychologytoday.com.

Dar, cercetările recente arată că unii barbati ar putea dori ca aceste norme tradiționale sa se schimbe, deoarece sentimentul de a fi dorit este, de asemenea, important si pentru ei.

Într-un studiu calitativ realizat cu 26 de bărbați heterosexuali, cercetatorii au descoperit ca un procent de 61,5 la suta dintre barbati a aprobat scenariile sexuale care au fost în concordanță cu rolurile tradiționale masculine, inclusiv "dorinta de a face sex, fara a fi dorit", dar ceilalti au indicat că doresc să se simtă doriti de partenerii lor de sex feminin și care doresc ca partenera să aiba un rol mai activ.

Un alt studiu calitativ realizat cu 32 de bărbați a explorat preferința și implicarea în diferite modele de inițiere sexuală. Cu toate ca initierea sexuala masculina a dominat ca model, 72,2 la sută dintre bărbați care au raportat acest scenariu au indicat o preferință pentru modelul egalitar si au vrut să fie văzuti ca un "obiect al dorinței" de către partenerele lor.

Sarah Hunter Murray a realizat o cercetare in care a descoperit ca exista trei modalitati principale prin care barbatii au raportat că s-au simțit doriti de femei:

1. Primirea de complimente cu privire la aspectul lor fizic.

2. Situatia in care partenera arată interesul pentru sex prin participarea entuziasta.

3. Atunci cand partenera inițiază o activitate sexuală.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.