Acasa | Articolul tau | Femeia aduce frumuseţe acestei lumi, bărbatul este aşteptat să asigure protecţia emoţionala şi financiară

Femeia aduce frumuseţe acestei lumi, bărbatul este aşteptat să asigure protecţia emoţionala şi financiară

 SHARE  

Adaugat in 26 august 2013

Femeia aduce frumuseţe acestei lumi, bărbatul este aşteptat să asigure protecţia emoţionala şi financiară

Cine este considerat un om serios, matur? Foto: Photoxpress

Cine este considerat un om serios, matur? Cel care nu zâmbeşte niciodată sau numai rar, ori exclusiv într-un cadru privat?

Cel mai interesant este de abordat maturitatea bărbatului. Din câte am văzut în viaţă, se pare că barbaţii maturi sunt consideraţi aceia la care nu putem detecta vreodată nesiguranţă afectivă ori financiară.

Dacă ne gândim la cazul politicianului care s-a încurcat cu o artistă franceză, pare genul de om care se angajează la responsabilităţi mari şi dirijează sume importante de bani. Este un ins care zâmbeşte rar, nu cred să-l fi văzut vreodată zâmbind.

Însă a trădat un necesar de afectivitate colateral, a vrut sa mai faca o cucerire. Asta ne duce la gândul că şi-a ratat postura de bărbat complet maturizat, ori poate şi că formula menţionată în primele rânduri nu este valabilă.

Poate nu este exemplul cel mai bun. Dar în mod sigur unui bărbat îi stă bine, sau altfel spus este mult mai apreciat dacă dovedeşte o stabilitate emoţională totală, genul de om care şi dacă se întâmplă cele mai grave drame în jur nu-şi va pierde uzul raţiunii şi în niciun caz nu va fi văzut vărsând o lacrimă.

Apoi este demn de dispreţ bărbatul care nu găseşte bani când este nevoie. De aceea societatea are preţuire pentru bărbaţii care fac uşor rost de bani. Aceştia dau stabilitate financiară celor din jur, măcar celor apropiaţi, şi în acest fel completează în mod fericit modelul bărbatului maturizat.

În zilele democraţiei româneşti, se conturează definiţia: femeia aduce frumuseţe acestei lumi, bărbatul este aşteptat să asigure protecţia emoţionala şi financiară.

În zilele comunismului femeia era tovaraşa bărbatului, mai mult ajutor sau egal în activităţile zilnice decât jumătatea complementară.

Care este portretul corect al barbatului matur?

În completarea tabloului de ansamblu, câteva citate despre maturitate:

"A fi matur nu înseamnă a împlini o anumită vârstă, ci a fi capabil să-ţi asumi răspunderi: să fii în stare să-ţi îndeplineşti sarcina până la capăt; să faci un lucru bine, fără să fii supravegheat; să fii în stare să ai mulţi bani şi să nu-i cheltuieşti; să suporţi o nedreptate fără să te răzbuni." (Abigail Van Buren)

"Strălucită e acea tinereţe la care ai ajuns prin maturitate." (George Calinescu)

"În copilărie doreşti totul, în tinereţe şi la maturitate... ceva anume, la bătrâneţe... nimic." (Lev Nicolaevici Tolstoi)

"Geniul este persistenţa copilăriei în maturitate." (Garabet Ibrăileanu în Creaţie şi analiză,1926)

"Părinţii nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copiii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu mare agitaţie şi cu multe ţipete)." (Stephen Covey)

"Maturitatea este o dezamăgire amară pentru care nu există remediu - asta dacă nu considerăm râsul ca fiind remediul univeral." (Kurt Vonnegut)

"Maturitatea poate fi definitã de abilitatea noastrã de a ne asuma întreaga responsabilitate pentru recoltele pe care le-am adunat, fie îndestulate, fie sărăcăcioase." (Jim Rohn )

"Dacă încetaţi să mai răspundeţi negativ atunci când vi se fac critici sau sunteţi jigniţi, seamănă că aţi atins maturitatea psihică necesară evitării unor astfel de situaţii." (Joseph Murphy )

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.
Autor: A. A.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
maturizarebarbatfemeiesocietatestabilitate emotionala CITESTE MAI MULTE DESPRE

8284 citiri

107 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.