Rubrica sustinuta de Maggi
Beneficiile consumului de acizi grasi Omega-3 pentru tine si familia ta
Adaugat in 22 septembrie 2011
Semintele, o sursa de acizi grasi Omega-3 Foto: stock.xchng
Auzim des aceasta sintagma si ne intrebam ce reprezinta acizii grasi de
tip Omega-3. Acestia fac parte din categoria grasimilor esentiale
polinesaturate, iar organismul uman are nevoie de ei pentru o mai buna
functionare. Nu ii poate produce prin forte proprii si de aceea este
nevoie ca ei sa fie inclusi in alimentatia zilnica.
Cele mai bune surse alimentare de acizi grasi Omega-3 sunt pestii grasi (macroul, heringul, somonul, sardinele, tonul), semintele si uleiul de in, uleiul de rapita, miezul de nuca, semintele de dovleac, soia si produsele de soia, legumele cu frunze verzi.
Cele mai importante beneficiile ale consumului de acizi grasi Omega-3 sunt:
- Acesti acizi sunt implicati in dezvoltarea si buna functionare a sistemului nervos pe tot parcursul vietii.
- Imbunatateste procesele cognitive, influenteaza pozitiv starea de spirit si ajuta memoria. De aceea, daca te pregatesti intens pentru un examen, consuma peste gras si mananca intre mese cate o mana de nuci care sa te ajute in procesul de invatare.
- Ajuta la modularea imunitatii.
- Scade nivelul trigliceridelor din sange si regleaza nivelul colesterolului in organism.
“Recomand consumul de peste cu legume de cel putin doua ori pe saptamana pentru doza corespunzatoare de acizi grasi esentiali. Zilnic, o mana de nuci sau seminte intregeste portia de grasimi sanatoase” explica Dr. Emanuela Soare, Specialist Maggi in nutritie.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, poti gasi accesand www.maggi.ro.
Autor:
Maggi