Bourekas cu feta şi spanac
Adaugat in 9 mai 2013
Bourekas cu feta şi spanac. Foto: Andrei Chiş
Paştele a trecut şi suntem în căutare de ceva bun, dar uşor. În plus, prin grădini a apărut spanacul, de care ar trebui să profităm.
Vă las cu o reţetă delicioasă de triunghiuri de foietaj arăbeşti crocante umplute cu spanac şi feta.
Ingrediente:
- 1kg frunze de spanac baby
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 50g creme fraiche (sau ricotta)
- 150g feta
- 1 ou
- 1 lingură oregano
- sare, piper
- 2 linguri seminţe susan
- 12 foi de plăcintă dezgheţate (phyllo)
Preparare:
- Spală bine spanacul şi scurge-l de apa în exces.
- Sotează-l
într-o tigaie cam 4-5 minute, amestecând din când în când, până
frunzele s-au călit şi apa s-a evaporat. Pune spanacul deoparte.
- Căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei de măsline, adaugă spanacul mai lasă-l pe foc 2 minute.
- În
timp ce spanacul se răceşte, amestecă feta fărâmiţată cu creme fraiche,
oul şi câteva prafuri de sare şi piper. Amestecă spanacul răcit în
compoziţie.
- Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180°C, treapta mică spre medie. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
- Cu
atenţie, dezlipeşte foile de plăcintă una de alta. Pune una pe
suprafaţa de lucru, stropeşte-o cu puţin ulei de măsline, apoi la fel cu
a doua până ai un strat de 4 foi.
- Taie foile de plăcintă în lung, în 2 sau 4 fâşii. Ar trebui să ai nişte dreptunghiuri late de 6-10cm şi lungi de vreo 30cm.
- Pune
cam o lingură din amestec în vârful unui dreptunghi apoi adu colţul de
stânga sus spre dreapta jos, până obţii un triunghi şi împachetează-l
tot aşa până la la extremitatea cealaltă.
- Pune
dreptunghiul pe tavă, unge-l cu puţin ulei şi presară susan. Repetă
procedura până rămâi fără aluat. Ar trebui să obţii cam 12 triunghiuri,
în funcţie de cât de mare e aluatul.
- Pune bourekas la cuptor pentru 15-20 minute, până sunt crocante şi aurii. Serveşte-le calde, preferabil în aceeaşi zi. Enjoy!
Note/observaţii:
Dacă folosiţi spanac îngheţat, cantitatea necesară ar fi cam 1 cană şi jumătate.
Autor:
BlogCulinar.ro