Briose / Foto: stock.xchng
1/2 piept de pui fiert
6 oua mari
10 frunze de spanac fierte si tocate
1/2 lingura oregano
2 inimi de anghinare marinate în ulei si tocate
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper negru
200 g branza de capra, taiata cuburi
Mod de preparare:
Se pune hartie de copt in 12 forme de briose si se incalzeste cuptorul la 375 grade.
Pieptul de pui se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie, la foc mediu aproximativ 10 minute pana se rumeneste. Se lasa la racit timp de 5 minute.
In timp ce se gateste carnea, se bat ouale intr-un castron mare, apoi se adauga spanacul, oregano, inimile de anghinare, sarea si piperul. Dupa ce s-a racit usor carnea se poate adauga preparatului astfel incat ouale sa nu inceapa imediat sa se inchege.
Amestecul rezultat se pune in cupele de briose. Acestea se umplu doar pe jumatate, astfel incat sa se poata adauga in mijloc 2-3 cuburi de branza.
Formele de briose se introduc la cuptor timp de 15-18 minute, pana cand ouale s-au inchegat complet. Briosele se servesc imediat ce au fost scoase din cuptor.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon poti gasi accesand www.maggi.ro.