Brownies cu ulei de măsline. Foto: blogculinar.ro
Dar mai sunt momente când o bucată de ciocolată
nu mă mulţumeşte şi iese cam ce vedeţi mai jos. Brownies-urile sunt rezultatul unei pasiuni intense pentru ciocolată, a unei încercări de a mai renunţa la unt în deserturi şi de a le face pe acestea cât mai sănătoase, ca să le mâncăm fără remuşcări. Bine, sunt în continuare dulciuri şi au destule calorii, dar sunt “comfort food”-ul perfect pentru o zi mohorâtă, la propriu sau metaforic vorbind.
Deşi uleiul de măsline extravirgin ar părea un ingredient ciudat pentru deserturi, uleiul acesta e unul dintre puţinele pe care le puteţi consuma fără efecte adverse. Protejează împotriva bolilor cardiovasculare, scade colesterolul rău şi are multe grăsimi nesaturate şi antioxidanţi. Iar bucăţile de cacao pe care le-am găsit la Ki-life sunt şi ele tare sănătoase şi dau un crunch surprinzător fiecărei bucăţi. Vă spun cu mâna pe inimă că brownies-urile de mai jos sunt cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată – au o textură perfectă, uşor umedă şi chewy (adică uşor gumate), ciocolata cu uleiul de măsline se combină perfect dând o felie de ciocolată decadentă şi catifelată. Aşadar, luaţi reţeta cu voi şi încercaţi-o cât de curând – o să aveţi o experienţă.
Ingrediente:
3 ouă
200g ciocolată
1 cană zahăr brun (vezi Note)
1/2 cană ulei de măsline extravirgin
50g bucăţi sfărâmătură de cacao (cocoa nibs)
2 linguriţe extract vanilie
1 linguriţă sare
1/2 căni făină integrală
1/2 cană cacao
Preparare:
Note/observaţii:
Redu cantitatea de zahăr la jumătate, cum am făcut eu, dacă vrei un gust mai intens.
În lipsa sfărâmăturii de cacao, poţi folosi nuci sau migdale tocate grosier.