Acasa | Familie | Când bunica te poate scoate din minți

Când bunica te poate scoate din minți

 SHARE  

Adaugat in 14 februarie 2017

Când bunica te poate scoate din minți

Bunica. Foto: sxc.hu

Bunicile sunt, în cele mai multe cazuri, entuziasmate atunci când le vin pe lume nepoții. Numai că, de obicei, ajung să își depășească atribuțiile și să le scoată din minți pe mămici.

Dacă bunica este soacra mamei, atunci situația poate deveni cu adevărat tensionată. Mamele, în majoritatea timpului sunt obosite, stresate, anxioase și nu mai au răbdare să mai facă față și contrelor cu bunicile, fie ele bine intenționate sau nu. Și așa bunica te poate scoate din minți, făcând lucruri care pentru ea pot fi normale. Situația este și mai tensionată dacă este vorba despre soacră.

Iată ce trebuie să faceți ca să nu intrați în conflict cu mamele dacă sunteți bunici.

Nu criticați modul în care își cresc copiii! Dacă voi ați făcut lucrurile într-un anume fel, în urmă cu 20-30 de ani, nu înseamnă că la fel trebuie crescuți și nepoții voștri. Lucrurile s-au schimbat. Sunt o mulțime de alte studii care arată că modul în care se cresc bebelușii s-a schimbat. De exemplu, dacă mama copilului vă spune să-l culcați pe spate, o face pentru că s-a descoperit că așa se reduce enorm riscul de moarte subită. De asemenea, acțiunile mamei pot fi urmare a recomandărilor făcute de medicul pediatru și nu este cazul să le puneți la îndoială. Evident, puteți interveni dacă ceea ce face mama este cu adevărat periculos pentru copil. În rest, fiți pozitive și sprijiniți-le.

Nu respectați regulile! Dacă mama vă lasă o listă cu ce are voie copilul să mănânce sau ce nu, cu ora de culcare și cu activitățile pe care să le faceți, ați face bine să o respectați. În caz contrar, veți avea de-a face cu o mamă supărată, fie că îndrăznește să vă confrunte, fie că nu. Nu va mai avea încredere în voi să aveți grijă de cel mic și nu veți mai avea parte de momentele de drăgălășenie cu nepoțelul. Dați-i mamei timp, pentru că, pe măsură ce anii trec, ea se mai relaxează și la fel și regulile pe care trebuie să le urmezi.

Nu comentați cu privire la alăptat! Pentru proaspăta mamă, alăptatul este un lucru foarte important, fie că aleg să o facă, fie că nu. Dacă nu va vrea să alăpteze, nu vă exprimați opinia. Are ea motivele ei pentru care a luat această decizie și nu are nevoie să fie judecată. Dacă alăptează, ajutați-o. Abțineți-vă de la comentarii. Oferiți-vă să-i aduceți o pernă sau un pahar cu apă pentru a-i fi totul mai confortabil. În orice caz, nu o trimiteți în altă cameră și nici nu-i sugerați să se acopere.

Bunica te poate scoate din minți cu insistența ei

Nu distribuiți fotografii fără să întrebați! Poate nu mai puteți de bucurie și vreți ca toată lumea să afle cât de frumoși vă sunt nepoții, dar părinții pot să nu fie de acord. De multe ori, ei aleg să nu pună pe rețelele de socializare fotografii cu cei mici și nu vor vrea ca altcineva să facă acest lucru. Înainte de a distrui fotografiile cereți voie și așteptați răspunsul părinților.

Nu mergeți prea des în vizită și nu stați prea mult! Indiferent cât de bună este relația dintre voi, uneori vizitele lungi pot fi obositoare. Poate proaspeții părinți vor să tragă un pui de somn și se simt ciudat să facă acest lucru cu un musafir în casă. Cel mai bine este să întrebați care este cea mai bună oră pentru vizite și nu stați mai mult de o oră sau două.

Nu vă oferiți să stați cu copilul! Cea mai bună soluție pentru a sta cât mai mult cu copilul este să vă oferiți să stați cu el. Întrebați care este cea mai bună variantă pentru ei. Poate vor să-l aducă la tine ca să aibă toată casa pentru ei sau poate vor să mergi tu la ei pentru ca ei să iasă în oraș sau pur și simplu, dorm. Este un bun mod de a le fi de ajutor tinerilor părinți.

Nu insistați să stați cu copilul! Unor părinți nu le place să fie departe de copiii lor. Faptul că nu vor să stai cu cel mic nu are nicio legătură cu tine. Dacă după ce le propui de câteva ori și ei te refuză, renunță. Nu ajută pe nimeni dacă tot insiști pentru moment. Va veni o vreme când vor veni ei la tine să te roage să iei copilul peste noapte pentru câteva ore de liniște. Trebuie doar să ai un pic de răbdare și de maturitate.

Nu lăuda doar unul dintre părinți! Este normal să te uiți admirativ la copilul tău și să ți se pară că este cel mai bun părinte. Ai grijă totuși că nepoțelul tău are doi părinți! E bine să arunci complimentele în ambele părți.

Nu cere poze, filmulețe și telefoane! După venirea pe lume a bebelușului, părinții sunt foarte obosiți. Nu le da mai multe sarcini decât au deja. Bucură-te de fiecare fotografie cu voce tare și așteaptă momentul când vei primi altele.

Nu bârfi! Atunci când te scot din minți proaspeții părinți, pentru că se poate întâmpla și asta, vei vrea să te plângi cuiva. Ai grijă cui îți descarci sufletul. Dacă e o prietenă de-ale tale care nu prea intră în contact cu ei, e perfect. Dacă o alegi pe cealaltă noră a ta, atunci ai toate șansele să stârnești o furtună. Cel mai bine e să ai un jurnal, unde să-ți verși oful.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5771 citiri

12 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.