Acasa | Familie | Când mama zâmbeşte, lumea e mai frumoasă!

Când mama zâmbeşte, lumea e mai frumoasă!

 SHARE  

Adaugat in 6 aprilie 2017

Când mama zâmbeşte, lumea e mai frumoasă!

Mama zambitoare. Foto: Photoxpress

Ce vrea copilul de la mama lui? Ce are nevoie? Ce îşi doreşte? Ce îl ajută cu adevărat?

Şi mamele sunt preocupate să răspundă şi să ofere grijă, educaţie, protecţie, bunuri materiale, energie, nopţi nedormite, curse dintr-o parte în alta a oraşului ca să îl ducă în locuri folositoare pentru el. Mamele caută până în cel mai îndepărtat ungher de internet informaţii şi sunt în stare să îşi amâne somnul şi oboseala când copilul plânge. Câte face o mamă sau mai exact, câte nu face o mamă?

Toate lucrurile acestea sunt necesare şi importante pentru copil şi fiecare poveste are în spate o motivaţie, un răspuns propriu la un “de ce fac asta ca mamă?” ; “de unde am energie să am aceste preocupări full-time?”

Am întrebat un grup de participante de la workshop-urile mele ce cred că ar îmbunătăţi la rolul lor de mame. Majoritatea au început să îşi caute alte şi alte lucruri de făcut sau de îmbunătăţit la ele: să îi citesc mai mult, să ieşim mai des, să fiu mai calmă şi mai răbdătoare cu el, să îl duc la sport, să îi cumpăr nu ştiu ce îşi doreşte de mult timp, să fiu mai fermă sau mai şi mai…cam toate afirmaţiile centrate pe copil sau pe ele în raport cu copilul. După ce aceleaşi mame au intrat în inversiune de rol cu copilul – prin exerciţii aplicate – adevărul lor s-a modificat puţin: rămâne valabil că este nevoie de acţiuni concrete specifice rolului de mama care îşi asumă creşterea, îngrijirea şi educaţia, dar au simţit din rolul copilului ceva atât de valoros şi esenţial care nu are preţ: copiii vor să le vadă zâmbind, să ne vadă zâmbind! Şi aici aduc ideea de zâmbet în sensul de zâmbet din suflet, dăruit cu toată bunătatea şi generozitatea.

Nu am să spun că vor să ne vadă fericite sau bucuroase pentru că nu este posibil 100% şi este un subiect mai complex, căruia îi vom acorda un articol special. Aş vrea să vă propun să rămânem la stadiu de zâmbet.

“Când mama zâmbeşte, lumea este mai frumoasă!”, aşa am auzit un copil spunând cândva şi nu era un copil mic. Pentru că zâmbetul mamei reprezintă confirmare, confort, încredere în lume şi când copilul e mic şi când este mai mare. Nu am să vorbesc despre fericirea noastră ca dar pentru copii, spuneam , pentru că se poate întâmpla ca viaţa pe alocuri să nu aducă numai pasaje cu hapiness şi cu smile – faces de dimineaţă până seara şi atunci risc să nu fiu autentică zâmbind forţat.

Vă invit să privim lucrurile puţin separat, dar din perspectiva zâmbetului:

1. Când totul este optim: mă simt bine, copilul zâmbeşte , face ceva pe placul meu şi zâmbesc şi eu în mod natural

2. Când nu am cea mai bună stare, dar copilul are preocupările lui specifice vârstei şi se simte aparent bine: am posibilitatea să îmi dau seama că nu e cazul să mă prefac că sunt tristă ori preocupată, ÎNSĂ îl pot lua de mâini şi privindu-l în ochi să îi spun că mâine sau în curând mă voi simţi mai bine. Şansele ca o luminiţă din ochii lui să mă facă să îi zâmbesc sunt foarte mari. </div>
			
						
						
			
						
						
						
			<br /><br />
			
			Autor: 
						<a class=Totul despre mame

 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5169 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.