Acasa | Familie | Când tatăl este gelos pe propriul copil

Când tatăl este gelos pe propriul copil

 SHARE  

Adaugat in 31 august 2016

Când tatăl este gelos pe propriul copil

Relatia tata copil. Foto: sxc.hu

Momentul mult așteptat a sosit și puiul vostru a venit pe lume pentru a va întregi existența și a da sens vieții voastre. Acum tot universul se învârte în jurul lui.

El captează atât atenția bunicilor, a rudelor dar, în primul rând, atenția ta, ca mamă.

Astăzi, tânăra soție are un rol în plus de îndeplinit și are nevoie de toate resursele ei pentru a face față cu brio acestei noi provocări.

El, tatăl, l-a primit cu mare bucurie pe micuț după o perioadă și așa stresantă și neobișnuit de solicitantă, fiindcă tu, viitoarea mămică, i-ai cerut permanent ajutorul. Lucruri simple pe care obișnuiai să le faci singură,  începuseră să-ți pună probleme.

Un bărbat devenit peste noapte tătic nu știe cum să gestioneze noile responsabilități, fiindcă realitatea lui s-a schimbat și nu mai e în centrul atenției că altădată. Se poate vorbi chiar de o tranziție a bărbatului de la rolul de soț la cel de tată.

Când mama și iubita devin două entități

De obicei, când venea de la serviciu, îl întâmpinai în pragul ușii și erai mai mereu la dispoziția lui. Îl întrebai cum se simte, ce mai e nou pe la serviciu și ce ar vrea să mănânce la cină. Azi, tu nu îl mai aștepți în prag, nu prea îi mai zâmbești, ești mereu obosită și nemulțumită, nu mai ai timp să discuți cu el ca altădată, ce să mai vorbim despre preferințele lui culinare! :)

De multe ori, mămicile uită pur și simplu de partenerul lor fiindcă pe de o parte trebuie să gestioneze schimbările la nivel fizic și pe de altă parte pe cele la nivel psihologic. Pentru o proaspăt mămică, asumarea acestui rol poate fi o povară.

Bucuria de a fi părinte apare odată cu apariția copilului, însă depresia se poate instala de ambele părți: atât a mamei, cât și a tatălui.


Soluția salvatoare este comunicarea și colaborarea activă a ambilor părinți în îngrijirea și hrănirea bebelușului.

Bărbatul – tată VS. bărbatul – soț

Retrogradarea bărbatului de pe locul principal îi poate genera acestuia un sentiment de gelozie greu de stăpânit. Tăticul se simte neglijat fiindcă întreaga atenție a mamei este oferită copilului. Orice ar face el, bărbatul, acum va ieși pe locul doi și știți bine că în lumea bărbaților nu contează jocul, ci contează cine câștigă!

Dacă soțul tău, proaspăt tătic, e de la o vreme tăcut, ori dacă vine din ce în ce mai târziu de la serviciu, dacă petrece mai mult timp cu prietenii decât în prezența copilului, atunci s-ar putea ca el să fie gelos pe iubirea proaspătă dintre tine și puiul tău. E  o trăire normală, firească în anumite limite.

Tăticul trebuie implicat și el în viața copilului iar responsabilitățile trebuie împărțite. Mândria de a fi părinte va umbri gelozia când va realiza că nu există o competiție între el și copil pentru dragostea și atenția femeii din viața lor.

Nimic nu mai e la fel fiindcă viața voastră s-a schimbat însă clarificarea sentimentelor reciproce poate fi un colac de salvare într-o situație tensionată și aparent fără ieșire.

Construirea unei relații frumoase și armonioase între un copil și tatăl lui are la bază îndrumarea mamei. Nimeni nu trebuie să concureze pentru sentimentele copilului sau să lupte cu și împotriva lui de parcă ar fi o competiție.

Draga mea mămica, tot în sarcina ta rămâne și gestionarea relației intime și afective cu soțul tău. Creați momente speciale și savurați-le pe îndelete. O oră sau două petrecute împreună vă pot salva căsnicia. Dacă bebelușul este în siguranță alături de o persoană de încredere atunci nu va rămâne decât să vă redescoperiți și să actualizați prin comunicare relația voastră din prezent și schimbările prin care ați trecut.

Bucurați-vă împreună de noul statut de părinte și prețuiți clipele unice petrecute împreună cu puiul vostru!Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10117 citiri

17 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.