Acasa | Articolul tau | Când va veți respecta copiii, va veți respecta și pe voi înșivă!

Când va veți respecta copiii, va veți respecta și pe voi înșivă!

 SHARE  

Adaugat in 11 noiembrie 2015

Când va veți respecta copiii, va veți respecta și pe voi înșivă!

O noua generatie. Foto: Denis Malciu

Scriu impulsiv acest text, ca un protest la nesimțirea unora de a se lua de o generație din care ei nu mai fac parte. O strivesc cu nesimțirea lor, pentru că ei nu îi înțeleg pe tineri și nu rezonează cu ei. Citesc pe media poezia și nu îmi vine să cred ce tupeu incredibil au unii oameni:

„… Nu este decât o zloată/ Cu un public prea beţiv/ Într-o lume prea deşartă. Tineret pe apa gârlei/ Fără în ţară cu vreu rost/… Mişună cam peste tot/ Goange, râme şi gândaci/ Ce fac ăstei ţări, boicot,/ … Pur şi simplu îmi este scârbă/ Cu astfel de epiderme/ Care lumea ne-o perturbă”
Nu doresc să fie un atac la persoana autorului, este prea nesemnificativ pentru mine. Este pur și simplu o revoltă a mea, ca “vită” care s-a înrolat în “partidul fără credință, Colectiv”.

Nu, nu vreau să fie un atac, ci doar o revoltă, un monolog al meu către autor.

Omule, noi, cei 35.000-40.000 care am ieșit la proteste în stradă suntem oameni. Exact la fel ca și tine. Nu suntem nici bețivi, nici godaci, nici râme și nici gândaci. Suntem copiii tăi. Suntem cei care îl ascultam pe Florian Pittiș și muzica lui rock. Da, tânărul acela rebel din generația ta pe care nu l-ai înțeles, nici atunci și nici acum. Suntem cei pe care i-ai bătut tu, ca profesor și i-ai dat cu capul de tablă pentru că aveam plete. Suntem copiii pe care poate tu nu i-ai dorit (noi, cei născuți înainte de 1989) dar suntem și copiii celor care și-au dorit copii și i-au crescut cu grijă și prețuire.

Poate că tu ai deja o meserie birocratic stabilă din care câștigi bani, poate că tu ai timp să mai scrii poezii și să le publici pentru a urca în grade. Noi suntem mai tineri, lucrăm ca “sclavi” temporari în corporațiile cărora tot tu ne-ai vândut în acești 25 de ani. Stresul meseriilor noastre trebuie decompensat mai brutal decât prin scrisul unor poezii ironice. Noi iubim rockul pentru că este forma noastră de revoltă. Nu vă strigăm vouă lături prin cântecele noastre, așa cum ne strigi tu nouă prin poezia ta. Ci strigăm odată cu versurile și nesiguranța pe care am trăit-o în toți acești 25 de ani! Strigăm nepuțina noastră de a vă schimba mentalitățile retrograde, strigăm nevoia de a ne simți stabili și liberi.

Ești reprezentantul perfect al sistemului împotriva căruia am strigat. Trebuie să recunosc și chiar să admir: ai ceva tupeu cu această poezie, la atât de puțin timp după ce 48 de oameni au murit arși și mulți alții suferă răniți. Nu știu dacă este tupeu, cred mai degrabă că este inconștiență. Pur și simplu nu îți dai seama, pur și simplu nu realizezi, nu înțelegi generația noastră, nu înțelegi ce s-a întâmplat, nu înțelegi despre ce sunt revoltele acestea. Sunt despre tine! Despre mentalitatea ta care ne consider pe noi boi și vaci. Pe noi, copiii tai! Pentru ca da, suntem copiii generației tale!

Nu, nu suntem o zloată, nu suntem fără rost. Pentru că și tu, odată cu părinții nostri de vârsta ta, ne-ai dat viață și ne-ai dat un rost. Dacă tu consideri că noi suntem apa gârlei, amintește-ți de esecul tău, ca părinte! Amintește-ți de eșecul tău ca educator! Amintește-ți de eșecul tău ca lider! Dacă îți este scârbă de noi, amintește-ți că te-am avut pe tine, și cei asemenea ție, ca model în toți acești ani!
Vreau să îi răspund autorului cu versurile “Cuștii – Goodbye to Gravity”. Pentru că oameni ca autorul fac ca Romania să fie o cușcă.
“Îmi amintesc cum am încercat/Îmi amintesc cum mă mințeai/Îmi amintesc primul meu eșec, reușită, rezolvare/Privind în sus/La toate visele mele/Având aripi/Acest foc care arde mai mare …
Este timpul pentru mine să eliberez/Din mine/Toate aceste lucruri care ard înăuntrul meu/Să le las să strige/Pentru că este timpul să iasă afară”

Sunt Tristă,
Iasomia

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Iasomia
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7515 citiri

43 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.