Acasa | Gourmet | Cannelloni cu broccoli si conopida

Rubrica sustinuta de Maggi

Cannelloni cu broccoli si conopida

 SHARE  

Adaugat in 21 noiembrie 2011

Cannelloni cu broccoli si conopida

Cannelloni cu broccoli si conopida / Foto: stock.xchng

Incercati ceva diferit pentru a-i surprinde pe cei dragi:

Ingrediente (pentru 4 portii):

- 300 grame de broccoli taiat in buchetele
- 300 grame de conopida taiata in buchetele
- o lingura mare de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- un sfert de lingurita de ardei iute maruntit (Chilli)
- 2 lingurite de frunze de cimbru proaspete sau uscate, maruntite
- 425 de grame de sos carbonara
- 500 g de pasta de tomate si suc de rosii
- 12 cannelloni tuburi
- jumatate de ceasca de parmezan dat pe razatoare foarte fin
- jumatate de ceasca de mozzarella data pe razatoare
- frunza de salata pentru aranjarea in farfurie spre servire

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul pana cand temperatura acestuia atinge 180-200 grade Celsius. Se pun conopida si broccolii la fiert intr-o oala cu apa sarata, pentru 8-10 min, pana se inmoaie. Se ia oala de pe foc si se indeparteaza apa, pastrand un sfert de cana de supa.

2. Se pune ulei intr-o tigaie incinsa. Se adauga usturoiul, chilli si cimbrul. Se amesteca timp de 2 min pana se aromatizeaza. Se adauga conopida, broccoli si supa. Se acopera si se lasa la fiert timp de 15 min, sau pana cand legumele s-au inmuiat si s-a evaporat lichidul. Se indeparteaza tigaia de pe sursa de caldura, apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi jumatate de cana cu sos carbonara si se amesteca.

3. Se toarna sos de tomate pe fundul unei tavi de jena. Grosimea stratului de suc de rosii trebuie sa fie de 5.5 cm.

Se introduc in tuburile de caneloni amestecul de broccoli si conopida. Se asaza tuburile de caneloni liniar in tava, peste sosul de tomate. Deasupra se toarna sosul de tomate ramas si se lasa la cuptor timp de 30 de minute, la 190 de grade. Dupa ce s-a rumenit, cannelloni se scoate din cuptor se asaza pe o farfurie intinsa si se presara deasupra parmezanul si mozzarella. Se serveste fierbinte.

Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon  poti gasi accesand www.maggi.ro.



Autor: Maggi
 


 SHARE :  Trimite pe mail
maggiretetarecomandarinutritie echilibratabroccoliconopidacannelloni CITESTE MAI MULTE DESPRE

2599 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Păcate ale parentingului modern: sentimentul de vinovăție

Păcate ale parentingului modern: sentimentul de vinovăție

Dacă ai un copil este imposibil să nu te fi simțit niciodată vinovat. Pentru că nu ai suficient timp s ă te joci cu el, pentru că te duci la dus și el plange in patuț, pentru că te trezești țipand la el, deși nu ești o persoană care ridică tonul și lista poate continua.

Articolul tau

Cum te pacalesc proprietarii de pensiuni pe litoralul romanesc

Cum te pacalesc proprietarii de pensiuni pe litoralul romanesc

‘’Pe afara e vopsit gardul si inauntru e leopardul’’ e o zicala care se potriveste foarte bine cu neplacerile unui concediu. Nu conteaza cat timp ai petrecut cu planificarea si aranjamentele, tot se poate intampla ceva care sa-ti strice cheful.

Familie

Ce amintiri le lăsăm copiilor noștri?

Ce amintiri le lăsăm copiilor noștri?

Te-ai gândit vreodată la ce fel de amintiri îi lași copilului tău? Dacă sunt unele pe care ai vrea să le ducă mai departe cu el? Sau dacă sunt amintiri pe care nu vrei deloc să le pastreze? Știm, noi, părinții, oare, că atunci când ne creștem copiii, suntem responsabili de amintirile lor pe viață?

Articolul tau

Ce s-a intamplat cu mine?

Ce s-a intamplat cu mine?

Imi verific telefonul de zeci de ori pe zi. La job tot la calculator stau si mereu imi verific emailul, in autobuz imi caut loc pe scaun ca sa pot butona confortabil telefonul. Cred ca in curand o sa uit cum incepe o conversatie normala.

Familie

Primul nostru week-end la cort

Primul nostru week-end la cort

Noi suntem o familie de comozi, ne place acasă, în patul și căldură domiciliului cu credit, greu ne dăm duși din casa noastră iar în vacanțe abia așteptăm să ne întoarcem. La mare rezistăm maximum patru zile.

Calatorii

Low education, nu low cost

Low education, nu low cost

Acum vreo zece zile mă înfiinţez la Otopeni la check-in-ul Blue Air. Ghişee multe deschise, pasageri puţini, situaţie aparent confortabilă. În faţa mea, un singur cetăţean. Şi aştept. Un minut, două, zece.

Articolul tau

De ce nu avem parte de un buton de “undo” in viata?

De ce nu avem parte de un buton de “undo” in viata?

Eu una mi l-as dori din suflet. Pe de o parte, nu e corect ca nu-l ai. Pictorii pot reveni intotdeauna asupra panzei pe care o picteaza, compozitorii asupra muzicii pe care o ofera lumii, scriitorii la fel... ii dau toti cu “delete” si o iau de la capat.

Familie

Sa nu devenim (și) mamele soților noștri!

Sa nu devenim (și) mamele soților noștri!

M-am îndrăgostit de omul meu la birou. A făcut în aşa fel încât să mă ia la el în redacție, la revistă. De atunci, am rămas împreună la bine şi la greu chiar şi în fața celei mai aprige încercări din viața unui cuplu: copilul.

Articolul tau

Viziteaza intelept: Oslo

Viziteaza intelept: Oslo

Se spune ca a calatori este singurul lucru care, desi te costa bani, te face mai bogat. Cum faci insa daca destinatia pe care ai ales-o este una dintre cele mai scumpe din lume?

Fotografia poveste

Provocarea Saptamanii: Crème de la crème

Provocarea Saptamanii: Crème de la crème

"Provocarea saptamanii" implineste in toamna 3 ani. Tema cu tema, saptamana cu saptamana, s-au adunat pe adresa redactiei mii de imagini minunate.

Casa si gradina

Old style french chic

Old style french chic

In statul american Illinois se gaseste aceasta casa cu influente frantuzesti care ii confera o personalitate bine conturata si un farmec aparte.

Gourmet

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Aceasta este o prajiturica delicioasa, pe care am facut-o in zeci de combinatii si de care nu ne putem satura nicicum.

Familie

Mi-e dor de mine. Uneori...

Mi-e dor de mine. Uneori...

De ce mi-e de dor de mine, cea din vremurile în care nimeni nu îmi zicea “mama”? Pentru că eram nebună, iar acum sunt precaută. Pentru că eram sălbatică, iar acum m-am domesticit.