Acasa | Gourmet | Cannelloni cu broccoli si conopida

Rubrica sustinuta de Maggi

Cannelloni cu broccoli si conopida

 SHARE  

Adaugat in 21 noiembrie 2011

Cannelloni cu broccoli si conopida

Cannelloni cu broccoli si conopida / Foto: stock.xchng

Incercati ceva diferit pentru a-i surprinde pe cei dragi:

Ingrediente (pentru 4 portii):

- 300 grame de broccoli taiat in buchetele
- 300 grame de conopida taiata in buchetele
- o lingura mare de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- un sfert de lingurita de ardei iute maruntit (Chilli)
- 2 lingurite de frunze de cimbru proaspete sau uscate, maruntite
- 425 de grame de sos carbonara
- 500 g de pasta de tomate si suc de rosii
- 12 cannelloni tuburi
- jumatate de ceasca de parmezan dat pe razatoare foarte fin
- jumatate de ceasca de mozzarella data pe razatoare
- frunza de salata pentru aranjarea in farfurie spre servire

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul pana cand temperatura acestuia atinge 180-200 grade Celsius. Se pun conopida si broccolii la fiert intr-o oala cu apa sarata, pentru 8-10 min, pana se inmoaie. Se ia oala de pe foc si se indeparteaza apa, pastrand un sfert de cana de supa.

2. Se pune ulei intr-o tigaie incinsa. Se adauga usturoiul, chilli si cimbrul. Se amesteca timp de 2 min pana se aromatizeaza. Se adauga conopida, broccoli si supa. Se acopera si se lasa la fiert timp de 15 min, sau pana cand legumele s-au inmuiat si s-a evaporat lichidul. Se indeparteaza tigaia de pe sursa de caldura, apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi jumatate de cana cu sos carbonara si se amesteca.

3. Se toarna sos de tomate pe fundul unei tavi de jena. Grosimea stratului de suc de rosii trebuie sa fie de 5.5 cm.

Se introduc in tuburile de caneloni amestecul de broccoli si conopida. Se asaza tuburile de caneloni liniar in tava, peste sosul de tomate. Deasupra se toarna sosul de tomate ramas si se lasa la cuptor timp de 30 de minute, la 190 de grade. Dupa ce s-a rumenit, cannelloni se scoate din cuptor se asaza pe o farfurie intinsa si se presara deasupra parmezanul si mozzarella. Se serveste fierbinte.

Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon  poti gasi accesand www.maggi.ro.



Autor: Maggi
 


 SHARE :  Trimite pe mail
maggiretetarecomandarinutritie echilibratabroccoliconopidacannelloni CITESTE MAI MULTE DESPRE

3367 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Cronica unei concedieri anuntate

Cronica unei concedieri anuntate

4 Decembrie ar fi venit ca o Joi normala, una ce pregatea o Vineri misto si un weekend la fel. In schimb ea a venit cu un sec “Ca intr-un mariaj, daca nu mai merge, trebuie sa ne despartim!”

Smile

 Istoria ta sexuala este atat de impresionanta pe cat crezi?

Istoria ta sexuala este atat de impresionanta pe cat crezi?

Tu, draga cititorule, esti o ființă umană. Și ca ființă umană ești curios și poate putin competitiv, cand vine vorba de sex. La un moment dat te-ai gândit aproape sigur la numarul de persoane cu care te-ai culcat si te-ai intrebat: este normal?

Familie

9 luni in 90 de secunde. Un barbat si-a fotografiat sotia in fiecare zi de sarcina

9 luni in 90 de secunde. Un barbat si-a fotografiat sotia in fiecare zi de sarcina

Cand Byron Louie a aflat ca va fi tata, a decis sa documenteze cele noua luni de sarcina ale sotiei si a realizat un timelapse de 90 de secunde.

Familie

Mamelor, cereți ajutorul taților!

Mamelor, cereți ajutorul taților!

Sunt, de peste un an, mama unui băiețel pe care tatăl l-a dorit convingându-ma cu fișiere Excel prin care trecea cheltuieli fictive. Am fost femeia însărcinată căreia i-a fost frica de copil, desi lucrez cu copiii, dar am fost si fetița crescută de o mama singura de la care am preluat modelul de martir.

Articolul tau

Viata in 5

Viata in 5

‘Ce bine de voi ca aveti 3! Si cum e? Nu-mi spuneti, stiu, trebuie sa fie tare frumos. Copiii sunt cuminti de altfel, asa e? Nu-mi spuneti, stiu, se vede, asa cuminti sunt, uite la ei, zici ca-s picturi. Bravo, felicitari, tare frumosi, e si usor pentru voi, mai ales ca sunt asa cuminti!’

Articolul tau

Draga mama corporatista,

Draga mama corporatista,

Ca sa fie clar de la inceput, cea care semneaza aceasta scrisoare are state vechi in meserie: conduce o multinationala de mai bine de 10 ani. Pleca luni si se intorcea vineri, dormind rar 2 nopti la rand in acelasi hotel. Nu sunt Lupul Moralist, numele meu este Nicoleta si am inceput sa devin dependenta de munca atunci cand fetita mea avea 5 luni. Acum are 13 ani si 2 episoade depresive la activ; plus 3 luni in care si-a facut rau ei insasi, taindu-si mainile pentru a scapa de durerea emotionala.

Articolul tau

Singurul lucru cu care nu pot sa ma impac este eticheta de mama singura

Singurul lucru cu care nu pot sa ma impac este eticheta de mama singura

Ma apropii cu pasi repezi de 36 de ani. Pot spune cu mana pe inima ca imi place sa fiu eu, imi place viata pe care o duc, m-am impacat cu tot ce viata mi-a oferit pana acum. 

Fotografia poveste

 FOTOGALERIE - Amintiri din comunism

FOTOGALERIE - Amintiri din comunism

In această săptămană asteptăm imagini despre mișcare. Pentru provocarea "In mișcare" va asteptăm fotografiile pana miercuri, 6 mai 2015, inclusiv.

Fotografia poveste

Genocidul armean in 10 fotografii de Antoine Agoudjian

Genocidul armean in 10 fotografii de Antoine Agoudjian

Antoine Agoudjian este un fotograf francez de origine armeană, care a documentat memoriile genocidului armean din Imperiul Otoman și țările din diaspora din 1999 până în 2011.