Acasa | Relatii | Care e cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care e cel mai dificil

Care e cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care e cel mai dificil

 SHARE  

Adaugat in 20 noiembrie 2017

Care e cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care e cel mai dificil

Cuplu. Foto: pixabay.com

Care e cel mai dificil an de căsătorie? Dar cel mai frumos? Specialiştii au descoperit răspunsurile la aceste întrebări în urma unui studiu de amploare la care au participat aproape 1 milioan de cupluri din Europa.

Nu toate cuplurile realizează că pentru a avea parte de o căsnicie fericită este nevoie de efort din partea ambilor parteneri. De aceea multe dintre ele ajung uneori în impas şi le e greu să găsească soluţiile potrivite. În concordanţă cu aceste date, oamenii de ştiinţă au efectuat o cercetare la care au participat 950.000 de cupluri căsătorite din Europa care au divorţat după mai mulţi ani de căsnicie, arată www.brightside.com. Astfel, specialiştii au descoperit care este cel mai fericit an de căsătorie, dar şi care este cel mai dificil.

Cel mai fericit an de căsătorie: cel de-al 3-lea an

Există o vorbă în popor că iubirea durează doar 3 ani. Apoi cuplul ajunge să se despartă deoarece relaţia nu este la fel de frumoasă ca la început. În realitate, specialiştii sunt de părere că după 3 ani de căsătorie persoanele acceptă mult mai uşor greşelile şi slăbiciunile partenerului, iar acest lucru îi ajută să se simtă mai confortabil în relaţie. De asemenea, multe dintre cupluri decid în cel de-al 3-lea an de căsătorie să aibă un copil, prin urmare şi relaţia devine mai puternică. Prin urmare cel mai fericit an de căsătorie este considerat cel de-al 3-lea.

Cel mai dificil an de căsătorie: cel de-al 5-lea

Multe dintre problemele reale în cuplu tind să apară în cel de-al 5-lea an de căsătorie, sunt de părere specialiştii. Şi asta deoarece în această perioadă copiii sunt încă mici şi necesită multă atenţie şi îngrijire. Iar combinaţia dintre acest lucru, oboseală, sarcinile de la locul de muncă, treburile casnice şi problemele de zi cu zi poate face ca viaţa de familie să fie mai dificilă. Cercetarea a arătat că cel de-al 5-lea an de căsătorie este şi cel mai dificil, de aceea multe dintre cupluri încep să se gândească la separare, fie ea pe o perioadă mai scurtă de timp sau chiar la divorţ.

Al 7-lea an de căsătorie, o încercare pentru relaţia de cuplu

Dacă partenerii rămân împreună după cel de-al 5-lea an de căsătorie, următorul obstacol este doi ani mai târziu, au mai evidenţiat rezultatele cercetării. Iar acest lucru coincide şi cu ceea ce specialiştii cred, anume că cel de-al 7-lea an de căsătorie este cunoscut şi sub denumirea de ,,marele zid”. În multe dintre relaţii intervine în toţi aceşti ani rutina în viaţa de familie. Asta pe lângă problemele financiare, cele ce ţin de îngrijirea copilului/copiilor, dar şi responsabilităţile casnice. Dar obstacolul poate să fie depăşit dacă partenerii găsesc împreună soluţiile potrivite pentru ei.

Ce să eviţi ca să ai o căsnicie lungă şi fericită

Aşteptări prea mari de la partener – Studiile au arătat că multe dintre cupluri ajung la divorţ primăvara sau toamna. Deseori partenerii încearcă să rezolve problemele, iar atunci când nu găsesc soluţiile potrivite ajung la avocatul specializat în divorţuri. Una dintre greşelile care duc la divorţ este şi faptul că aşteptările de la partener devin tot mai mari pe măsură ce timpul trece.

Nu se discută problemele – Problemele care nu se discută nu se rezolvă de la sine. Aşa că discuţiile sincere despre nemulţumirile partenerului sunt de ajutor pentru a avea parte de o relaţie de cuplu fericită. Unul dintre studiile recente au arătat că partenerii care obişnuiesc să discute în timp ce vizionează un film sunt mai departe de divorţ, decât cei care lasă lucrurile să treacă de la sine fără a le rezolva.

Lipsa abilităţilor de a construi în relaţie – Oamenii de ştiinţă susţin că persoanele care provin din familii numeroase sunt capabile să construiască lucruri alături de partener în relaţie şi nu iau în considerare divorţul la fel de uşor precum cei care sunt singuri la părinţi.

Nu încerci să-ţi asculţi partenerul – Una dintre problemele des întâlnite şi care poate afecta relaţia de cuplu este faptul că unul dintre parteneri nu încearcă cu adevărat să-l asculte pe celălalt în timpul certurilor/discuţiilor.

Dificultăţile financiare – Cuplurile care au des discuţii pe tema banilor sunt mai înclinate să găsească divorţul ca fiind una dintre soluţii. Şi asta chiar dacă veniturile ambilor parteneri nu sunt mici.

Nivelul de educaţie – Cercetările realizate în ultimii ani au arătat că persoanele care au studii superioare nu se gândesc la divorţ ca la una dintre soluţii, asta indiferent de sex sau de ţara în care locuiesc.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

11336 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.