Acasa | Good to know | Care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii?

Care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii?

 SHARE  

Adaugat in 6 iulie 2017

Care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii?

Nou nascut. Foto: Photoxpress

După mai multe analize realizate de-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas (SUA) au descoperit care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii.

În ultimii ani, tot mai multe femei amână apariţia unei sarcini din diferite motive: pentru a duce o viaţă fără griji, pentru a ajunge cât mai sus în carieră sau pentru a face mai multe călătorii alături de partener. Toate aceste motive contrazic de fapt teoria conform căreia vârsta ideală pentru a avea copii este 20 de ani, arată www.familyshare.com. Dar cum teoriile se schimbă şi evoluează de la an la an, cercetătorii au descoperit în urma mai multor studii care este cel mai prielnic moment pentru femei să devină mame.

Ce spun specialiştii: care e vârsta ideală pentru a avea copii

Contrar opiniei care există în popor, cercetarea condusă de medicul şi sociologul John Mirowski de la Universitatea din Texas a arătat faptul că vârsta ideală pentru a avea copii este 34 de ani. Specialiştii în sănătatea femeii susţin că acestea ar trebui să devină mame la 34-35 de ani deoarece în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuse să dezvolte anumite probleme de sănătate.

În schimb, la vârsta de 34 de ani ele se află la un nivel optim din punct de vedere al sănătăţii şi sunt şi pregătite pentru a purta o sarcină şi a aduce pe lume un copil. De asemenea, medicul Mirowski susţine că femeile trebuie să aibă mai multă grijă dacă vor să rămână însărcinate aproape de vârsta de 40 de ani, mai ales că riscurile de a apărea complicaţii la nivelul aparatului reproducător sunt mai ridicate.

Şi alţi psihologi susţin teoria medicului John Mirowski spunând că de regulă femeile au o relaţie mai stabilă alături de partener la 34-35 de ani, se simt mai energice şi pline de viaţă, au atins multe dintre obiective în viaţa profesională şi sunt suficient de mature pentru a creşte un copil. Toţi aceşti factori fac ca intervalul 34-35 de ani să fie vârsta ideală pentru a avea copii.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10765 citiri

38 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.