Acasa | Articolul tau | Carevasăzică, sunt nemulțumită!

Carevasăzică, sunt nemulțumită!

 SHARE  

Adaugat in 16 septembrie 2013

Carevasăzică, sunt nemulțumită!

Mâine dimineață... Foto: Photoxpress

"Ziua trecuse... O omorâsem şi pe aceasta, încetişor, cu primitivitatea şi timiditatea artei mele de a-mi duce traiul." – "Lupul de stepa", Herman Hesse.

Uneori, parcă așa îmi trec zilele. Parcă mă-nconjor de rutină, de graba de a termina lucrurile cât mai repede și pierd esențialul: trăiesc, nu doar exist! Uit adeseori să mă bucur de detalii, ignor oamenii, fiind adânc concentrată să-mi rezolv problemele de toate zilele.

Parcă prezentul nici nu mai există, trăiesc ancorată între un trecut și-un viitor – ambele destul de satisfăcătoare. Uit că soarele apare iarăși pe cer, nu doar pentru mine, ci, și pentru mine, ca o locuitoare a planetei ce sunt.

Mă mâhnesc când plouă, căci deh!, îmi strică planurile: trebuie să iau umbrela cu mine, mă ud, mă murdăresc, ce mai, mă indispun cu totul. Dar uit câtă nevoie e de ploaie, uit cum ne spală ea de stratul de praf gros care s-a depus pe nesimțite, uit cât de plăcut e mirosul de prospețime pe care-l aduce cu sine. Ce mai, uit!

Sunt în permanență nemulțumită de prezentul meu și îmi proiectez un viitor care să-mi satisfacă capriciile: când e vară, îmi e prea cald, să vină iarna zic! Când e iarnă, când îmi ingheață tot corpul, până și sângele in vine, să vină vara zic, cu căldura ei sufocantă, cu băile în mare, cu alaiul de distracții!

Carevasăzică, sunt mereu nemulțumită! Sau, sunt mereu egoistă, și drept să spun, egoismul ăsta de care dăm dovadă, noi oamenii e de-a dreptul odios. Parcă totul se rezumă la noi  și la plăcerile noastre. Plăceri efemere, de altfel, că suntem atât de capricioși încât uităm adeseori lucrurile futile pe care ni le-am dorit.

Suntem atât de egoiști, încât ni se pare absolut normal ca pământul să de roade pentru noi, calul să tragă pentru noi, natura să producă pentru noi. În loc să fim recunoscători și să mulțumim, noi vrem în permanență mai mult, vrem doar pentru noi, vrem din puțin să facem mult.

Vrem mereu ceea ce nu avem, iar când îl avem, nu îl mai vrem! Ce ființă capricioasă mai e și omul, de parcă natura ar exista doar ca să ne satisfacă nouă poftele! Pleonexia, cupiditatea de care dăm dovadă în fiecare zi a vieții noastre – ne vor sărăci spiritual.

Mâine dimineață, am să mă trezesc și-am să mă bucur de păsărele care-mi vin la geam. Am să-i mulțumesc soarelui că strălucește și pot să mă bucur de căldura razelor lui, am să caut frumusețea în oameni și-am să zâmbesc, am să zâmbesc pân-o să zâmbească și sufletul. Voi încerca să trăiesc, nu doar să exist pe această planetă plină de minunății.

Carevasăzică, am să-ncerc să nu mai fiu nemulțumită, ci recunoscătoare!

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Anonim
 


 SHARE :  Trimite pe mail
multumireviatanemultumireasteptariegoismrutina CITESTE MAI MULTE DESPRE

107957 citiri

116 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.