Acasa | Familie | Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

 SHARE  

Adaugat in 12 iunie 2018

Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

Descult. Foto: pixabay.com

Și omori pe toată lumea! Glumesc. Nu chiar așa, adică nu îi omori, dar de leșinat tot rezolvi. Iarăși glumesc. Glumesc, glumesc, pentru că nu mă pot abține. Pentru că de ieri sunt așa… cu zâmbetul pe buze ca un copil prost care tocmai a primit cadou trei ciungi.

Să vă povestesc!

O să încep cu cărțile din Clash Royale, că de la astea a început tot. Fii-miu vrea cărți din Clash Royale. Multe! Cât mai multe! Are deja peste 100, dar știți cum e… niciodată nu e de ajuns. El vrea și mai multe! Tot timpul! Că are nevoie de Legendare, că ia un Log, habar nu am. Nu am înteles niciodată și am decis să nici nu mă obosesc s-o fac. Așa cum eu am avut în copilărie jocul cu tije (cartoanele de la cutiile de chibrit) și ”Stop! Verde” (de aveam frunze și în chiloți pentru că dacă îți zicea cineva ”Stop! Verde!” tu trebuia să arăți verdele), am zis că poate avea și fii-miu o chestie de neînțeles. Mă rog, asta în cazul în care nu făceam altele mai grele.
E drept, ale mele nu costau, dar ce nu fac eu pentru copilul meu? I-am tot luat cărțulii din astea. Se găsesc la chioșcurile de ziare, dar nu la toate. Numai așa, pe ici-pe colo. E 1 leu pachetul. Ieftin, nu? Păi… nu prea. Pachetul are 4 cărți…. În fine, v-am zis, ce nu face omul pentru copilul lui?
Ieri, la discuția zilnică cu ceilalți părinți, la poarta școlii, se lansează un zvon. Vizavi de șaorma, cărțile din Clash Royale costă 60 de bani. Pfff! Delir! Toată lumea a început să-și facă planul să ajungă acolo în cursul zilei. Eh, al meu are peste 100, nu-mi pasă mie! Să se ducă alții. Asta e, am dat mai mult pe ele, dar ce nu face omul pentru copilul lui?

Am decis să mă abțin cu cărțile și să nu-i spun copilului.

Mă rog, am ținut decizia asta până la ora 16, când l-am luat de la after. Eu o mai țineam și în continuare, dar gura… Gura mi-a luat-o pe dinainte sau am vrut să fac pe interesanta, să-i spun și eu copilului ceva wow, că nu știu cum de m-am pomenit spunându-i despre ele chiar când ieșeam pe poarta școlii.
Am și plecat spre ”chioșchi” (există oamenii care nu pot pronunța ”chioșc”).
Ne-a luat ceva să ajungem la chioșchi, apoi am zis să facem și piața, apoi să intrăm și într-un Mega să luăm banane (că alea românești, din piață, de grădină, nu-mi plac pentru că sunt la suprapreț). Și așa ne-am întins!
– Eu rămân afară cu bagajele, mami!

Copilul ăsta detestă din tot sufletul lui să mă vadă pe mine uitându-mă printre rafturi.

– Ok, rămâi.
Intru în magazin și mă ia domnul de pază direct.
– Doamnă, băgați copilul înăuntru că începe ploaia.
N-a fost chip să mă înțeleg cu el. S-a dus și la copil, copilul nu voia, eu ziceam că mă grăbesc etc. Mă rog, cât ne-am fâțâit noi așa, chiar a început ploaia. Copilul s-a mutat la bagaje și eu mi-am văzut de treabă. Am ajuns la casă, am încheiat totul și ne pregăteam să ieșim afară. Turna cu găleata! Turna și tuna! Furtună de vară de-aia adevărată!
– Stați, doamnă, aicea cu copilul!
Am mai stat câteva minute, dar n-am avut stare nici eu și nici el. Drept pentru care, am plecat în aventură, prin ploaie. Parcă se mai domolise un pic, când am ieșit noi. Pe jos, era tot o baltă. Am încercat, la primii 10 pași să călcăm cumva ca să nu ne udăm, dar nu era chip.

Așa am ajuns la concluzia că e mai bine să ne descălțăm.

Ne-am oprit în mijlocul trotuarului și pe rând, ținându-ne unul de altul, ne-am dat jos încălțările. O oră ne-a luat până acasă! Se oprise și mama ei de ploaie când am ajuns noi! Am stat prin toate bălțile, prin toată iarba, prin tot noroiul.
Mai greu a fost la intrarea în bloc, că pe mozaicul ăla deja ud, noi am început să facem ca Bambi pe gheață. Am mers ca pinguinii până la ușă, cu pași mici, încolonați. Ne-am descurcat.
Mă rog, v-am zis toate astea ca să înțelegeți de ce mi-a zis copilul, aseară, în dialogul nostru de culcare, că el zi așa frumoasă ca asta n-a mai avut niciodată până acum.
– Păi, mami, ai mai mers tu cu mine vreodată desculță prin bălți?

Și vedeți voi? Facem eforturi să plătim tabere, vacanțe, cărți din Clash Royale, facem clătite, gogoși, socată, sarmale și copiii noștri au nevoie doar să ne mai descălțăm din când în când…Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10688 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.