Acasa | Familie | Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

 SHARE  

Adaugat in 12 iunie 2018

Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

Descult. Foto: pixabay.com

Și omori pe toată lumea! Glumesc. Nu chiar așa, adică nu îi omori, dar de leșinat tot rezolvi. Iarăși glumesc. Glumesc, glumesc, pentru că nu mă pot abține. Pentru că de ieri sunt așa… cu zâmbetul pe buze ca un copil prost care tocmai a primit cadou trei ciungi.

Să vă povestesc!

O să încep cu cărțile din Clash Royale, că de la astea a început tot. Fii-miu vrea cărți din Clash Royale. Multe! Cât mai multe! Are deja peste 100, dar știți cum e… niciodată nu e de ajuns. El vrea și mai multe! Tot timpul! Că are nevoie de Legendare, că ia un Log, habar nu am. Nu am înteles niciodată și am decis să nici nu mă obosesc s-o fac. Așa cum eu am avut în copilărie jocul cu tije (cartoanele de la cutiile de chibrit) și ”Stop! Verde” (de aveam frunze și în chiloți pentru că dacă îți zicea cineva ”Stop! Verde!” tu trebuia să arăți verdele), am zis că poate avea și fii-miu o chestie de neînțeles. Mă rog, asta în cazul în care nu făceam altele mai grele.
E drept, ale mele nu costau, dar ce nu fac eu pentru copilul meu? I-am tot luat cărțulii din astea. Se găsesc la chioșcurile de ziare, dar nu la toate. Numai așa, pe ici-pe colo. E 1 leu pachetul. Ieftin, nu? Păi… nu prea. Pachetul are 4 cărți…. În fine, v-am zis, ce nu face omul pentru copilul lui?
Ieri, la discuția zilnică cu ceilalți părinți, la poarta școlii, se lansează un zvon. Vizavi de șaorma, cărțile din Clash Royale costă 60 de bani. Pfff! Delir! Toată lumea a început să-și facă planul să ajungă acolo în cursul zilei. Eh, al meu are peste 100, nu-mi pasă mie! Să se ducă alții. Asta e, am dat mai mult pe ele, dar ce nu face omul pentru copilul lui?

Am decis să mă abțin cu cărțile și să nu-i spun copilului.

Mă rog, am ținut decizia asta până la ora 16, când l-am luat de la after. Eu o mai țineam și în continuare, dar gura… Gura mi-a luat-o pe dinainte sau am vrut să fac pe interesanta, să-i spun și eu copilului ceva wow, că nu știu cum de m-am pomenit spunându-i despre ele chiar când ieșeam pe poarta școlii.
Am și plecat spre ”chioșchi” (există oamenii care nu pot pronunța ”chioșc”).
Ne-a luat ceva să ajungem la chioșchi, apoi am zis să facem și piața, apoi să intrăm și într-un Mega să luăm banane (că alea românești, din piață, de grădină, nu-mi plac pentru că sunt la suprapreț). Și așa ne-am întins!
– Eu rămân afară cu bagajele, mami!

Copilul ăsta detestă din tot sufletul lui să mă vadă pe mine uitându-mă printre rafturi.

– Ok, rămâi.
Intru în magazin și mă ia domnul de pază direct.
– Doamnă, băgați copilul înăuntru că începe ploaia.
N-a fost chip să mă înțeleg cu el. S-a dus și la copil, copilul nu voia, eu ziceam că mă grăbesc etc. Mă rog, cât ne-am fâțâit noi așa, chiar a început ploaia. Copilul s-a mutat la bagaje și eu mi-am văzut de treabă. Am ajuns la casă, am încheiat totul și ne pregăteam să ieșim afară. Turna cu găleata! Turna și tuna! Furtună de vară de-aia adevărată!
– Stați, doamnă, aicea cu copilul!
Am mai stat câteva minute, dar n-am avut stare nici eu și nici el. Drept pentru care, am plecat în aventură, prin ploaie. Parcă se mai domolise un pic, când am ieșit noi. Pe jos, era tot o baltă. Am încercat, la primii 10 pași să călcăm cumva ca să nu ne udăm, dar nu era chip.

Așa am ajuns la concluzia că e mai bine să ne descălțăm.

Ne-am oprit în mijlocul trotuarului și pe rând, ținându-ne unul de altul, ne-am dat jos încălțările. O oră ne-a luat până acasă! Se oprise și mama ei de ploaie când am ajuns noi! Am stat prin toate bălțile, prin toată iarba, prin tot noroiul.
Mai greu a fost la intrarea în bloc, că pe mozaicul ăla deja ud, noi am început să facem ca Bambi pe gheață. Am mers ca pinguinii până la ușă, cu pași mici, încolonați. Ne-am descurcat.
Mă rog, v-am zis toate astea ca să înțelegeți de ce mi-a zis copilul, aseară, în dialogul nostru de culcare, că el zi așa frumoasă ca asta n-a mai avut niciodată până acum.
– Păi, mami, ai mai mers tu cu mine vreodată desculță prin bălți?

Și vedeți voi? Facem eforturi să plătim tabere, vacanțe, cărți din Clash Royale, facem clătite, gogoși, socată, sarmale și copiii noștri au nevoie doar să ne mai descălțăm din când în când…Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7457 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.