Acasa | Relatii | Ce înseamnă "mult timp" fără sex într-o relație?

Ce înseamnă "mult timp" fără sex într-o relație?

 SHARE  

Adaugat in 29 octombrie 2018

Ce înseamnă

Cuplu. Foto: pixabay.com

"Cât de des faceți sex?" Este o întrebare care apare deseori, deși răspunsul expune uneori unele dintre cele mai profunde nesiguranțe despre relațiile noastre intime.

Probabil multi dintre noi ne-am întrebat la un moment dat: Cât de mult ar trebui să facem sex? Facem mai puțin sex decât prietenii noștri? Relația noastră este sortită esecului dacă nu facem destul sex? Ce inseamna suficient sex?

Aceste întrebări sunt în mod inerent eronate, pentru că frecventa raporturilor sexuala nu dezvaluie dacă sexul este bun, rău sau nemulțumitor, conform psychologytoday.com. Cu toate acestea, frecvența poate avea un rol atât în satisfacția noastră sexuală, cât și în relația noastră. Deci, cât de des fac sex cele mai multe cupluri? Ce înseamnă frecventa pentru calitatea relatiei și satisfacția in relatie?

Cel mai întâlnit răspuns


Înainte de a aborda diferitele frecvențe ale activității sexuale și ce înseamnă acest lucru pentru relație și satisfacția sexuală, merită observată care este frecvența cel mai des mentionata de cele mai multe cupluri. Într-un studiu realizat pe 26.000 de americani, care a fost publicat în Arhivele comportamentului sexual, participanții au raportat că fac sex de 54 de ori pe an, ceea ce înseamnă aproximativ o dată pe săptămână. La cuplurile căsătorite, frecvența sexuală medie a fost ușor mai mică, la 51 de întâlniri sexuale pe an.

Cel mai fericit răspuns

Cât de fericite sunt cuplurile care spun ca fac sex o dată pe săptămână? În timp ce am putea fi tentati sa credem ca mai mult sex inseamna mai multa fericire, cercetările sugerează altceva.

Într-un studiu publicat în revista Social Psychological and Personality Science, cercetătorii au examinat relația dintre frecvența sexuala si nivelul de fericire in cuplu. Au concluzionat că cuplurile care au facut sex o dată pe săptămână a fost cele mai fericite, în timp ce cuplurile care au raportat că au făcut sex de 2, 3 (sau mai multe) ori pe săptămână, nu au fost mai fericite decât cei care fac sex o dată pe săptămână.

Dar ce putem spune despre cei care fac sex mai putin de o data pe saptamana?

Răspunsul potențial problematic

In studiul descris mai sus, care s-a axat pe frecvența sexuală și fericire, s-a concluzionat că cei care au făcut sex mai puțin de o dată pe săptămână au raportat un nivel mai mic de fericire decât cei care au făcut sex o dată pe săptămână (sau mai mult).  Într-unul din puținele studii pe tema "căsătoriilor fără sex", 16% dintre cei 6.029 de participanți au raportat că nu au făcut sex în ultima lună. Autorul principal al acestui studiu a estimat în mod similar că 15% dintre cupluri nu a făcut sex în ultimele 6 luni. Folosind o unitate de măsură ușor diferită, autorul cărții Sex Starved Marriage, Michele Weiner Davis, definește o "căsătorie fără sex" ca una în care cuplurile fac sex de 10 ori pe an sau mai puțin.

Motivul pentru care nu faci sex contează mai mult

Frecvența raporturilor sexuale primește o mare atenție deoarece este cel mai simplu mod de a măsura și compara viața noastră sexuală cu cea a apropiatilor noștri. Dar mult sex nesatisfacator nu duce la fericire și nici nu te face sa te simti mulțumit. Este important să recunoaștem că motivele pentru care nu facem mai mult sex sunt mai importante decat frecventa. Adică, dacă ne certam sau suntem pe cale sa ne despartim de partener, faptul ca nu facem sex poate fi un simptom al unei probleme mult mai mari. Cu toate acestea, dacă suntem pur și simplu ocupați, bolnavi, părinți, lipsa activității sexuale ar putea fi circumstanțială și nu e un motiv de panică.

Este important să ne amintim că sexul satisfăcător, chiar dacă este o dată pe lună sau mai rar, poate fi preferabil sexului o dată pe săptămână care nu provoacă plăcere sexuală sau sentimente de intimitate și apropiere.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

16982 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.