Acasa | Familie | Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

 SHARE  

Adaugat in 19 aprilie 2018

Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

Cuplu. Foto: pixabay.com

De câte ori nu ați auzit expresia ”contrariile se atrag” într-un cuplu? Și de câte ori ați trăit totuși senzația că oricât de ”condimentată” este relația voastă de cuplu, atunci când există diferențe de opinii, armonia vine tot din lucrurile pe care le aveți în comun!

Am găsit pe netmums.com 5 lucruri comune pe care doi parteneri ar trebui să le aibă pentru a construi o relație de cuplu puternică.

1. Stiluri parentale asemănătoare

Când într-un cuplu apare și un copil, gestionarea conflictelor, fie ele cât de mici, devine mai dificilă. Cu atât mai grea dacă cei doi parteneri nu au aceleași principii și același stil când vine vorba despre educarea și creșterea copilului. Așadar, pentru o relație de cuplu puternică atunci când la mijloc este și un copil, cheia este aceea de a avea atitudini similare de parenting.

Cei doi parteneri ar trebui să continue acest parteneriat începând cu modul în care-l lăudă pe cel mic. Chiar dacă nimeni nu te învață să fii părinte, într-o familie este foarte important ca cel mic să primească aceleași mesaje și aceeași atitudine de la ambii părinți.

„De asemenea, este esențială comunicarea, astfel încât atunci când există diferențe în ceea ce privește creșterea copilului, cei doi parteneri să poată discuta și să stabilească de unde provin diferențele și de ce”, spun specialiștii citați de netmums.com.

2. Stiluri de comunicare pașnice

Există persoane care comunică agresiv fără intenție. La oboseală, stres sau discuții contradictorii, secretul este tonul jos și argumentele clare și cu sens. O comunicare pașnică întotdeauna va aduce rezultatele dorite. „Este important să aveți un stil asemănător de a vă argumenta alegerile sau de a vă exprima nemulțumirile. Tonul pașnic de ambele părți va aduce doar soluții bune”, spun psihologii.

3. Aceeași atitudine față de bani

Pentru o relație de cuplu puternică, nu discutați prea des despre bani. De preferat să încercați să aveți aceeași atitutdine când vin vorba de cheltuit sau economisit.

„Relația poate să înflorească dacă, de la început, vă declarați nu doar iubirea, ci și ce înseamnă pentru fiecare dintre voi banii. Atitudinea similară față de bani este foarte importantă într-o relație”.

Și chiar dacă aveți opinii diferite, asigurați-vă că vorbiți despre ele. Unul dintre cele mai mari pericole într-o relație este presupunerea că știm ce vrea sau gândește cealaltă persoană. Comunicarea este esențială inclusiv când subiectele de discuție sunt cheltuielile și economiile.

4. Respect reciproc pentru relația voastră

Relațiile necesită timp și efort. Când apare un copil, cei doi parteneri sunt, de multe ori, atât de debusolați, încât relația de cuplu este pusă pe locul 2. Chiar dacă această situație este înțeleasă și are argumente, nu ar trebui să dureze foarte mult. Respectul reciproc față de relație nu trebuie să dispară niciodată. Și implicarea partenerilor ar trebui să fie la fel de intensă din partea amândurora.

Relațiile au nevoie de timp și îngrijire. Ambii parteneri ar trebui să știe și să respecte acest lucru. Amândoi trebuie să ajute relația și să mențină intimitatea.

5. Responsabilitatea comună pentru treburile casnice

Având opinii comune despre cine și ce face în casă face ca relația să meargă mult mai bine și cuplul să fie unul puternic.

Înțelegerea nevoii de a rezolva și treburi casnice este esențială. Este important ca fiecare partener să se simtă confortabil cu rolurile pe care le are. Și dacă este nevoie de schimbări de roluri sau de ajutor, tot comunicarea este cea care rezolvă micile situații de criză.

Voi ce aveți în comun cu partenerul vostru și cum vă păstrați armonia în cuplu?Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10169 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.