Acasa | Calatorii | Ce vedem vara asta: Noua Zeelandă

Ce vedem vara asta: Noua Zeelandă

 SHARE  

Adaugat in 29 iulie 2014

Ce vedem vara asta: Noua Zeelandă

Dunedin, Noua Zeelandă. Foto: sxc.hu

Noua Zeelandă este o ţară insulară din Oceanul Pacific. Geografic este una dintre cele mai izolate destinaţii din lume, aflându-se la 2000 de km distanţă de vecinii australieni.

E o aventură să ajungi până aici şi e o aventură să experimentezi această ţară, care are o densitate impresionantă de locuri în care se pot practica sporturi extreme. Fie că vă aruncaţi în gol de pe Sky Tower în Auckland sau încercaţi să atacaţi valurile impresionante ale oceanului, puteţi avea încredere că e o ţară în care se respectă toate standardele de siguranţă posibile. 

Lumea descoperită în secolul XVII de olandezul Abel Tasman şi numită după o regiune a Olandei are o politică de mediu strictă care protejează o faună şi o floră unice pe suprafaţa pământului. De pildă, este interzis să intri cu seminţe de flori în ţară şi este interzis de asemenea să iei cu tine la plecare seminţe sau rădăcini de plante.

Clima: Insula de nord a Noii Zeelande are climă sub-tropicală, iar cea de sud temperată. Temperaturile sunt moderate, indiferent de sezon, ca şi cantitatea de precipitaţii. Cele mai calde luni sunt decembrie, ianuarie şi februarie, iar cele mai reci sunt iunie, iulie şi august.

Pentru că aerul este foarte curat prin comparaţie cu alte ţări ale lumii, pătrunderea razelor UV este mai puternică şi de aceea există riscul arsurilor de la soare.

Limba: Noua Zeelandă are trei limbi oficiale:. engleza, maori şi limbajul semnelor. Maori este o limbă care se vorbeşte doar în acest loc şi de aceea se fac eforturi constante pentru a o conserva.

Engleza neo-zeelandeză are câteva particularităţi care o fac mai greu de înţeles de către străini, mai ales în ceea ce priveşte accentul. Nu numiţi niciodată fructul kiwi (kiwifruit) pur şi simplu kiwi. Aceasta este porecla neo-zeelandezilor şi numele păsării naţionale.

Buget: Noua Zeelandă e ceva mai ieftină decât vecina Australia, dar e greu să cobori bugetul sub 80 de euro pe zi. În Auckland veţi face o economie serioasă dacă veţi lua masa la restaurante asiatice, iar în zona rurală vă puteţi caza cu încredere la pensiuni sau moteluri.

Practicarea sporturilor extreme vă creşte cheltuielile cu cel puţin 30-50 de euro pe zi dacă vă încăpăţânaţi să încercaţi tot ce au inventat neo-zeelandezii în materie de obţinut adrenalină. Biletul de avion cel mai ieftin costă în jur de 1500 de euro. Asta dacă nu găsiţi vreo ofertă pentru un zbor înspre Singapore sau Bangkok.

Foto: caia.ro

Avertismente: Noua Zeelandă este una dintre cele mai sigure ţări din lume dar, din păcate, în zonele turistice furturile din maşini nu sunt tocmai o raritate. Dacă încercaţi apele Oceanului Pacific trebuie să fiţi atenţi la curenţii puternici care vă pot pune în pericol viaţa. În unele zone există şi rechini.

Rute aeriene: Bucuresti-Frankfurt-Kuala Lumpur-Perth/Sidney- Auckland

Bucuresti-Frankfurt-Singapore-Auckland

Bucuresti-Paris-Hong Kong- Melbourne- Auckland

Bucuresti- Londra- Los Angeles- Auckland

Viza: Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru Noua Zeelandă. Totuşi, înainte de călătorie, verificaţi condiţiile de intrare în ţară la adresa www.immigration.govt.nz. Dacă nu îndepliniţi aceste condiţii este posibil şi legal să vi se refuze intrarea în ţară.

5 lucruri de făcut în Noua Zeelandă:

  1. Să vă daţi cu zorbul pe unul dintre dealurile înverzite ale insulei de nord.
  2. Să faceţi sky walking pe Auckland Tower.
  3. Să vizitaţi Rotorua şi să participaţi la un dans hakka.
  4. Să admiraţi pinguinii cu ochi galbeni din Dunedin.
  5. Să beţi un pahar de Sauvignon Blanc de Marlborough chiar în podgorie.

Citeşte şi:

.

Utile în călătorii: Australia

.

Ce mare chestie e harvardu’ ăla, bă!

.

Poveşti de călătorii pentru copii. Portugalia.Autor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
calatoriivacantanoua zeelandadestinatiivara 2014recomandarighid calatoriemaoricaia.ro CITESTE MAI MULTE DESPRE

6693 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.