Acasa | Articolul tau | Cea mai veche meserie din lume

Cea mai veche meserie din lume

 SHARE  

Adaugat in 2 septembrie 2014

Cea mai veche meserie din lume

Femeie. Foto: Photoxpress

Vreau să vă întreb, dacă v-a trecut vreodată prin cap să practicați cea mai veche meserie din lume? Eu m-am gândit și chiar am meditat serios asupra problemei. M-am întrebat dacă aș prefera să mor de foame, sau să mă prostituez.

Am citit că atunci când foamea pune stăpânire pe tine nu te mai poți gândi la altceva în afară de mâncare, că au fost oameni care de foame și-au mâncat excrementele sau chiar degetele. Pare ireal și absurd să se întâmple așa ceva în zilele noastre, când se aruncă la gunoi mai mult de 30% din mâncarea cumpărată, dar timpurile se pot schimba. Eu aș putea răbda de foame cel mult un conac, iar dacă perspectivele ar fi sumbre aș trece imediat la treabă, n-am stofă de martiră.

Dar de ce să ne raportăm la situații extreme, în zilele noastre, cea mai veche meserie din lume nu se mai practică pentru supraviețuire, se practică pentru telefoane mobile.

Eu muncesc la o firmă privată. Am un birou, un șef (libidinos și frustrat) și clienți. Cum clientul e stăpânul nostru și... dacă nu vine muntele la Mahomed se duce Mahomed la munte, șefu' mi-a pus pe birou un dosar, iar pe el o hârtiuță cu un număr de telefon și o locație. Acolo zăbovea clientul, la o cafeluță, iar eu trebuia să-i iau semnătura. Era vineri la ora cinci. Șefului i-am zâmbit ca de obicei, dulce, de parcă mi-ar fi oferit un buchet cu trandafiri. Deși se străduie, n-o să aibă el vreodată norocul să vadă că mă doare. După ce a închis ușa biroului, am repetat cu sotto voce toate înjurăturile pe care le știu în limba engleză; știu o grămadă și înjur bine, cu accent. Le-am repetat ca nu cumva să le uit, nu de altceva.

Afară m-am mai calmat. Iubesc perioada asta a anului, când vara se sărută cu toamna, când nu e nici frig, nici cald iar frunzele copacilor sunt încă verzi. În local erau puține mese ocupate și mi-am reperat imediat "stăpânul".

Domnul G, la costum gri-petrol, haina pe spătarul scaunului, câmașă cu mânecă scurtă, un început de chelie, un widow's peak, trecut bine de cincizeci de ani. Nu era de pe la noi, venise strict pentru business. La masă cu el, o fătucă ce nu părea să aibă mai mult de 16, 17 ani. După bla-bla-urile de rigoare, discutăm problema, obțin semnătura și îmi strâng hârțoagele. Inteligent, sigur pe el, concis, o plăcere să faci business cu omu'. N-a durat nici zece minute toată tărășenia, așa că atunci când mi-a oferit o cafea... de ce nu, doar merge automat la țigară, nu?

Mi-am aprins pipa și ce să vezi? Domnișoara de lângă, fuma aceleași țigări ca mine, doar că nu le avea la ea. Se mai întâmplă. Am dat drumul la două rotocoale (știu să fac rotocoale) și am privit-o mai cu atenție. Inițial am crezut că e fiica "stăpânului", acum nu mai eram așa de sigură. Avea o față albă, proaspătă, cu pistrui pe pomeții obrajilor, un păr roșcat superb, nevopsit și era nemachiată. Era atât de tânără că mirosea a lapte.
Ca pe orice om cu succes în afaceri din zilele noastre și pe domnul G, îl sunau pe rând cele două telefoane. Ultimul apel a părut să aibă nevoie de mai multă discreție așa că bărbatul s-a ridicat de la masă și a plecat să vorbească pe terasă. Am rămas, noi între noi, fetele.
 

Măi, eu sunt o tipă de gașcă și am lipici la puștoaice, e o chestie care vine natural, nu fac nici un efort. O jumătate de oră a vorbit domnul G la telefon pe terasă, cu o mână-n buzunar, legănându-se pe călcâie și privindu-și cu atenție vărfurile pantofilor. O jumătate de oră în care am aflat tot.

Irina, care trecea în anul patru la un liceu cu pretenții din urbe, era cadoul pe care societatea locală a "oamenilor de afaceri" îl făceau mai puternicului lor confrate din capitală.

Da, bineînțeles că se machiază, că doar nu era o țărancă proastă, dar i s-a spus că domnul G le preferă nemachiate. Ce-o să zică dacă a văzut-o că fumează? Dă-l în mă-sa!

Cât? Acum, trei bețe (trei sute de lei), dar tariful ei este în mod normal de două bețe. Puțin? Are colege care o fac și pentru 50 de lei, e drept doar sex oral. Câte sunt? Șapte. Se manageriază una pe alta, dacă primește un telefon și nu poate merge iar clientul e de acord, o trimite pe alta. Pentru cei din oraș tariful mediu e de un băț, un băț-jumate (depinde de fată), sex oral și normal. Ce face cu banii? Glumești... sau ce? Cam 50 de ani. Da, toți. Nu, nu le e frică, majoritatea sunt despărțiți sau nu le pasă de neveste. Ea? De un an. Cât face pe lună? (aici i-a luat un timp să calculeze) Cam douăzeci de bețe. Ha,ha,ha!! (râde când află că eu câștig 25 de bețe pe lună). Exmatriculare? Nu. E sigură. Părinții? N-au de unde să afle, clienții sunt oameni serioși și ele nu se încurcă cu altcineva. Dacă totuși află? Plec de-acasă. Sun la protecția copilului, n-are voie să dea în mine. Da, are prieten. Au fost două săptămâni la mare. Nu se lipește bronzul de ea, asta e!

— Ești nebună! (i-am spus că eu i-aș cere 5000 de euro domnului G, dar dacă aș arăta ca ea suma ar crește la 10 000)
— Tocmai te pregătești să îi faci cadou 9950 de euro. Uită-te la el, îți pare cumva că moare de foame? După burtica umflată ca o minge de fotbal a domnului G, nu părea. I-a aruncat o privire plictisită.
— Ăstea-s basme, atâta cere Bianca Drăgușanu. Dacă ești așa de tare, de ce n-o faci tu?
Bună întrebare! Chiar așa, de ce nu? Eu, oricum, la cât de mult îmi place să valsez pe sub pruni cu toți hăndrălăii, sunt mai mult curviștină decât vestală.
— Dacă ar afla taică'miu că mi-am pus tarif, m-ar face șnițele înainte ca cei de la protecția copilului, sau de la poliție să apuce să se urce în mașină. Ar fi ultima picătură.

Râde. Râde cu tot corpul, un râs molipsitor, plin, care mă îmbrățișează fără de speranță și mă face și pe mine să behăi ca o capră. Am un râs patetic, de care mi-e rușine de mor. Când m-a auzit cum râd, Irina pur și simplu s-a dezlănțuit și timp de câteva minute am râs amândouă cu lacrimi. Toți cei din local ne-au privit zâmbind, în afară de domnul G care ne-a aruncat o privire mai degrabă intrigată.

— Și mai este vorba despre respect, am spus după ce ne-am liniștit, în timp ce-mi refăceam machiajul (o doamnă nu are voie să râdă cu lacrimi, se știe).
— Dacă are ce mânca și este respectat de cei din jurul lui, un om este fericit.
Această ultimă frază n-a mai fost atât de amuzantă. Irina și-a mai aprins o țigară, a sorbit o gură de pepsi, dar n-a spus nimic. Probabil că a sunat ca nuca-n perete, dar a trebuit s-o spun pentru că eu cred cu tărie că așa e. Și e foarte probabil că făcând ceea ce face, tot respectul celor din jur îl caută și Irina. La vârsta ei, ești respectată de puștime doar dacă ai ultimul smartphone, țoale de firmă și bani pe care să-i spargi la Mamaia sau Vama Veche. Și de unde atâția bani?

— Șșsttt ... uite-l că vine!

Da, domnul G a revenit într-un sfârșit la masă și cum s-a așezat, telefonul i-a sunat din nou. A facut semne chelnerului pentru nota de plată și tot prin semne ne-am luat la revedere, fiecare cu rânjetul de rigoare pe față. După tot ce aflasem, al meu era mai rânjet decăt al lui.

Ei, da! Unde oare pe lumea asta, e mai bine și mai bine să fii bărbat la 50 de ani și cu ceva bani în buzunar? Rețele cu fetițe proaspete, mai tinere decât propriile lor fiice, la un preț fără concurență. Discreție, neveste care tac. Atunci când femeile trec de la machiaj la reconstrucție sau încep să trăiască din amintiri, ei încep o nouă viață. Siguri pe ei, cu telefoanele și mașinile lor, cu burțile lor umflate, cu cârdășiile și complicitățile lor, cu solidaritatea lor masculină, cu îngâmfarea lor.

România e o țară a bărbaților și asta află orice puștoaică încă din adolescență. O lecție pe care, din păcate sau din fericire, n-o va mai uita toată viața ei.

Notă:
Acest text este o ficțiune. Orice asemănare cu personaje sau fapte reale este absolut întâmplătoare. :) :)

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Maria Mirabela
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

17259 citiri

188 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.