Acasa | Familie | Cele mai bune mame au 10 lucruri în comun

Cele mai bune mame au 10 lucruri în comun

 SHARE  

Adaugat in 17 martie 2016

Cele mai bune mame au 10 lucruri în comun

Mama si copil. Foto: sxc.hu

Cele mai bune mame își pun întrebări. Multe.

Nu e un secret faptul că mamele își pun tot felul de întrebări și se chestionează adesea dacă sunt sau nu cele mai bune mame. De multe ori, însă, ne criticăm prea mult și uităm faptul că suntem niște mame extraordinare! Avem tendința de a ne compara cu alte mame sau de a ne îndoi de abilitățile noastre de lucrurile corect pentru a crește copii sănătoși și fericiți.

Dar știți ce? În momentul în care ne punem astfel de întrebări suntem deja niște mame bune!

Iată care sunt cele 10 lucruri în comun pe care le au cele mai bune mame:

1. Au copii rebeli
Indiferent de câte cărți de parenting am citi, din când în când copilul nostru va fi rebel. Se va revolta și va vrea să facă lucrurile cum știe el. Ba uneori va face chiar și un tantrum în public. Asta nu ne face niciodată niște mame rele. Din contră.

2. Zile proaste
Oricât de mult ne-am impune să nu avem zile proaste, știți și voi că uneori este imposibil. Sunt zile în care efectiv devenim o bombă cu ceas: curățenie, mâncare, copil, job, soț. Avem multe de făcut și timpul parcă nu e niciodată prieten cu noi. Chiar dacă ți se pare că unele mămici nu trec prin asta, să știi că toate avem parte de astfel de zile! Nu e vina ta…

3. Sentimente de vinovăție
Cred că pe fiecare dintre noi ne încearcă câte un sentiment de vinovăție: că ne-am certat cu tatăl copilului când copilul dormea (dar de fapt auzea tot), pentru că uneori simțim nevoia de o zi liberă numai pentru noi, pentru că ne simțim ușurate când avem parte de un moment de liniște sau pentru că am ridicat tonul la cel mic. Asta nu ne face pe niciuna o mamă mai puțin bună. Sunt lucruri normale. Așa e viața!

4. Oboseală
Se spune despre mame că sunt singurele ființe care pot lucra 24/24 ore fără să primească niciun ban, fără să aibă dreptul la pauza de masă sau fără să doarmă. Câteodată e normal să visezi să pleci departe, departe, departe, fără copii. Nu numai că e normal să visezi, dar e normal să o și faci! Vacanță plăcută!

5. Sentiment de inferioritate
Uneori sentimentul de nferioritate vine la pachet cu sentimentul de vinovăție. Poate că alți părinți au o casă mai mare, o mașină mai bună, ajutor mai mult din partea membrilor familiei. Am un secret pentru tine: chiar și acele mame care par că nu duc lipsă de nimic suspină după un lucru sau altul. Nimeni nu e perfect. Viața ta, așa cum e, e perfectă. Pe bune!

6. Nebunie temporară
Plânsete, scutece murdare, lego peste tot, nemulțumire și haos! Sunt lucruri suficiente pentru a provoca un moment de nebunie, chiar și celor mai calme mame! Dă-ți voie să ai astfel de momente fără să te simți vinovată. N-o să cadă cerul nici dacă plângi din orice, nici dacă faci grevă în bucătărie și comanzi pizza, nici dacă te duci la cinematograf cu o prietenă. Mâine e o nouă zi!

7. Dezordine
Nu cred că există mamă pe lumea asta care să nu se fi împiedicat de jucării sau căreia să nu i se fi lipit tălpile de mâncarea scăpată pe jos! Nu înseamnă că ți-au scăpat lucrurile de sub control sau că ai copii needucați, ci că ai o casă locuită. Atât!

8. Câte un moment de liniște
Când trăiești într-un ritm atât de nebun, e normal să-ți dorești un moment de liniște. Toate mamele își doresc asta. Toate mamele visează uneori la perioada când nu aveau atâtea responsabilități și, în fond, dacă nu erai o mamă bună și nu făceai atâtea lucruri, nu simțeai nevoia de o pauză.

9. Nevoia de a primi ajutor
Sunt mame care din dorința de a face lucrurile perfect, își asumă toate responsabilitățile. Învață să ceri ajutor fără să te simți stânjenită. Nu înseamnă că nu ești o mamă bună. Serios!

10. Iubire necondiționată
Ultimul, dar cel mai important lucru pe care îl  toate ne iubim copilul ca pe ochii din cap, vorba aia! Indiferent de câte nopți nedormite vom avea și indiferent de cât de multă dezordine este în casă, îi iubim pe cei mici până la ultima suflare!

Text de Cosmina Tudosă

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9195 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.