Acasa | Familie | Cele mai neinspirate cadouri primite de la Moș

Cele mai neinspirate cadouri primite de la Moș

 SHARE  

Adaugat in 30 decembrie 2013

Cele mai neinspirate cadouri primite de la Moș

Cadouri de la Moș. Foto: sxc.hu

Am fost copil înainte și puțin după ’89. Nu că aș fi crescut atât de repede, dar, când zic “copil”, mă refer la acel copil care crede cu ardoare în existența lui Moș Crăciun.

Auzeam pe la copiii din grupul meu cum că Moș Crăciun ar fi mama și tata, dar n-aveam cum să-i cred: ce legătură aveau ai mei cu Moșul? În plus, mie mi-era cam milă de el: auzisem de la fratele meu cum că ar fi atât de bătrân încât orice e posibil până la anul: “Ăla e bătrân, sigur moare până la anu’!”

Tocmai de aceea i-am iertat faptul că avea niște gusturi incredibil de proaste când venea vorba de cadouri, iar asta se întâmpla numai în cazul meu. Ceilalți copii primeau lucruri drăguțe, uneori chiar ce i-au scris în scrisoare.

În felul ăsta mi-am dat seama că știe și că vede să citească – ajunsesem să fiu convinsă că nu citește scrisorile. În fine, mai era o variantă: scrisorile mele nu ajungeau și atunci îmi aducea ce-l tăia pe el capul, lucru care m-a făcut să trăiesc mult timp cu impresia că e senil. Iată ce cadouri îmi lăsa mie sub brad:

Un bibelou

Știți peștele acela de sticlă, alb-albastru, un simbol al feng shui-ului comunist? Ei bine, pe ăla! Pe ăla mi l-a adus mie Moș Crăciun! Și ce să credeți: m-am bucurat nespus. Păi cum să nu te bucuri când primești ceva de la Moș? Mama mi l-a luat imediat cu grijă și l-a așezat la loc de cinste pe televizor, pe mileul cel nou, unde se află și azi.

Copiilor, a doua zi, le-am descris un pește magic care mă poate face invizibilă și cu care pot să călătoresc oriunde, numai în timpul nopții (nu le puteam spune că fac călătorii ziua pentru că mă vedeau prin curte).

Alt bibelou

După ce a văzut bătrânul că mi-a plăcut peștele, ce s-a gândit el? Anul ăsta o să-i aduc un porc. Și așa am primit și pușculița-porc. Îl știți? Porcușorul acela bucălat, cu floricele. A avut aceeași soartă ca și peștele, dar nu pe televizor și nu pe un mileu nou, dar tot expus a fost și este și azi.

Problema mea a fost legată de copii. Dacă peștele, cu un an înainte, era magic și mă ajuta să fac diverse lucruri, pe porcul ăsta mi-era imposibil să-l investesc cu magie. Era, totuși, un porc. Oricât aș fi încercat eu să-i dau farmec, mentalul colectiv n-a gustat…

Izmene

După ce a epuizat obiectele feng shui aducătoare de prosperitate, succes, deci magice, Moș Crăciun m-a simțit că sunt cam nemulțumită, așa că a scos artileria grea. Mi-a adus izmene. Nu vă gândiți la ceva drăguț, ca pentru fetițe.

Mi-a adus niște izmene băiețești, albastre, groase. Bune, nimic de zis, dar imaginați-vă cum le-am povestit eu copiilor ce mi-a adus Moș Crăciun. Dacă până atunci nu le puteam arăta cadourile pentru că erau prea magice ca să fie scoase din casă, la izmene ce magie să găsesc?

Le-am upgradat eu, spunându-le că sunt total rezistente la ger, ba chiar le-am spus că sunt impermeabile și au un sistem care le face să producă singure căldură.

Un calculator fără baterie

A fost anul în care s-a întrecut pe el. Mi-a adus un calculator de birou alb, drăguț, pe care scria ceva cu verde. Aveam să descopăr mai târziu, când m-au luat ei mei la ei la serviciu (erau asistenți de laborator), că există o gamă de produse cu scrisul acela verde. În fine, eu aveam calculatorul.

Nici n-am știut ce e când l-am găsit sub brad. Noroc că fratele meu era mai priceput și a sărit imediat în ajutor. Când să-mi explice cum funcționează, și-a dat seama că nu merge și s-a dus repede la tata: “S-a terminat bateria la ăsta și nici nu l-am folosit mult!”

Aveam să aflu peste ani că, de fapt, calculatorul fusese adus de tata de la serviciu pentru el. Oricum, degeaba l-a avut că n-a făcut nimic cu el. Eu, în schimb, am devenit, alături de calculator, vedeta școlii.
 
A fost o ușurare când am aflat că părinții sunt Moș Crăciun și am încetat să mai primesc te miri ce cadouri. Ai mei au continuat să lase ceva noaptea, dar se rezumau la dulciuri.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
cadourimos craciuninspiratiedaruriideicopilarieamintiri CITESTE MAI MULTE DESPRE

6198 citiri

10 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.