Chec cu cacao. Foto: alison-trials.blogspot.com
Ingrediente:
60 grame cacao neindulcita de buna calitate,
60 ml apa clocotita,
3 oua mari,
230 grame de unt,
200 grame de zahar,
180 grame de faina,
1 lingurita si jumatate de extract natural de vanilie,
1 lingurita de praf de copt,
1 varf de cutit de sare.
Preparare:
Incepem prin a incalzi cuptorul la 180°C, cu gratarul plasat in mijloc. Apoi gresam si tapetam cu faina o forma de chec. Dupa care turnam treptat apa clocotita peste cacao, amestecand, pana cand obtinem o crema lichida, fara cocoloase. Pregatim si faina, o cernem impreuna cu praful de copt intr-un vas. Intr-un alt bol incapator incepem a mixa untul, adus la temperatura camerei, cca 1-2 minute. Apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam inca 2-3 minute. Continuam cu adaugarea celor 3 oua, unul cate unul, mixind bine dupa fiecare, apoi cu extractul de vanilie si mixul de cacao, racorit.
Cu mixerul, la viteza mica, inglobam si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava pregatita si o plasam pe gratarul cuptorului preincalzit pentru 50-55 minute pana cand scobitoarea infipta in centrul checului ramane curata atunci cand o scoatem. Scoatem tava din cuptor si o lasam cca 15 minute la racit pe un gratar, dupa care scoatem si checul din tava, lasandu-l sa se raceasca. Este foarte bine daca puteti amana consumul pentru a doua zi, are un gust perfect si o consistenta ciocolatoasa care merg de minune cu un ceai cald.
Enjoy! :)