Acasa | Casa si gradina | Cinci metode de a suspenda o plantă
Plantă suspendată. Foto: furniture.homegardenbin.com
Ştii prea bine despre ce este vorba, aşa că n-o să mai intru în amănunte decât ca să-ţi şoptesc la ureche că planta din imagine nu e naturală, ci din mătase şi costă, cu tot cu ghiveci, 39$ pe Furniture.homegardenbin.com.
A doua metodă: rădăcinile sunt învelite într-un ghem de pământ amestecat cu muşchi şi fixat într-o plasă de aţă, de care e prins, apoi, tot aranjamentul. Se pretează pentru toate tipurile de plante - aici, un portocal, o clematită şi un crin (arbust, liană, bulb). Acest tip de aranjament nu este recomandat însă pentru încăperile cu parchet alb! :) String gardens sunt creaţiile maestrului Fedor Van der Valk - am mai vorbit despre ele aici.
Ţii minte când am scris despre cei care şi-au transformat piscina într-o fermă şi m-am minunat că îşi creşteau roşiile cu capul în jos? Ei bine, practica e destul de veche şi foarte bună acolo unde e puţin spaţiu pentru cultivarea plantelor, iar cei de la Boskke s-au gândit să creeze şi câteva ghivece drăguţe, speciale pentru această metodă (faţă de clasicele găletuşe de iaurt au mai adăugat puţină culoare şi un sistem de irigare).
Foto: www.coroflot.com/nshorten/GLASS
Nici metoda terariilor cu plante nu e nouă, dar până acum văzusem doar din cele de aşezat pe o masă, pe un birou. Mi-a plăcut foarte mult ideea lui Nick Shorten de a le ţine atârnate de o sfoară şi îmi şi imaginez ce bine ar arăta aliniate în faţa unei ferestre.
Foto: www.cultureshocktherapy.com
Ultima metodă vine aşa, ca un fel de bomboană pe colivă: plante agăţate direct de piele. Am găsit imaginea pe Cultureshocktherapy.com, ilustrând printre altele la fel de şocante un articol despre Thaipusam, sărbătoarea anuală a malaiezilor în onoarea zeului Subramanian.