Acasa | Casa si gradina | Cinci modele de grădini moderne

FOTOGALERIE

Cinci modele de grădini moderne

 SHARE  

Adaugat in 15 octombrie 2012

Cinci modele de grădini moderne

Sentosa House. Foto: home-designing.com

Mobilier din beton cu forme arhitecturale, structuri metalice, ierburi ţepoase şi linii drepte, minimaliste sau nu neapărat: de grădinile moderne te îndrăgosteşti la prima vedere sau le urăşti dintr-o ochire.

Eu nu m-am hotărât încă, aşa că te invit să mă (te)convingi. Ce spui de următoarele cinci grădini?

Prea mult gazon. Piscină superbă, îmbietoare, podul care o separă de un mic iaz şi pergola/umbrarul... interesante. Per ansamblu, grădina-i cam simplă, golaşă, dar nici nu cred că s-ar fi potrivit altceva construcţiei - L House - ridicată în Buenos Aires de Mathias Klotz şi Edgar Minond.

Saratoga Creek House * Via: Homedsgn.com

Îmi place foarte mult gardul ăsta de fier, bălţat, în forme geometrice; mi se pare că se potriveşte perfect cu modelul pavajului şi cu zidul placat. Şi ce-s frunzuliţele ce se iţesc în spatele lui? Să fie oare măslin sălbatic (Elaeagnus angustifolia)? - un arbust cu un parfum aparte, foarte rezistent în condiţii de sol sărac, chiar sărat, adeseori invaziv.

Saratoga Creek House * Via: Homedsgn.com

Ha! Un paravan în interiorul căruia au construit un şemineu. Zidul casei mi se pare urât (cel puţin din afară, pentru că interiorul casei este, hmm... cel puţin, merită văzut), la fel şi mobilierul, dar păstrez cu drag ideea paravanului şi a liniei şerpuitoare din pavaj.

Saratoga Creek House * Via: Homedsgn.com

De instalaţia de mai sus chiar nu ştiu ce să spun - mă atrage şi-mi displace în acelaşi timp. Îmi plac florile firave (de Iris, poate reticulata) presărate pe lângă perdeaua metalică, dar mă întreb, oare cum va arăta zona după ce se ofilesc?
Saratoga Creek House a fost creată de WA Design. Proprietatea este umbrită de stejari bătrâni, iar în partea de est este străjuită de un pârâu, de la a cărui formă arhitecţii s-au inspirat în întreaga amenajare.

Sentosa House * Via: Home-designing.com

Aş vrea să spun ceva despre grădină, dar îmi sare în ochi peretele negru. O fi el elegant, dar eu l-aş vopsi instantaneu în verde (sau galben, sau altceva). Apoi aş îmbrăca goliciunea copăcelului - o frumoasă Plumeria, tropicală - în câteva tufe vaporoase, din care aş mai adăuga şi de-a lungul zidului din stânga. În rest, ce să spun, o grădină în linii drepte, ca pentru casa pentru care a fost amenajată.Design - Beige Interior.

Lakefront Residence *Via: Homedsgn.com

Departe de a mă lăsa impresionată de îmbinarea dintre lemn şi beton, am fost în schimb foarte încântată de colajul de pavaje şi de spuma fină de frunze şi flori a trandafirilor sau de iarba dintre dale. Iar statueta din resturi metalice este absolut mortală! Sunt curioasă, oare există la noi în ţară vreun artist care să creeze ceva asemănător? Mă refer la obiecte de artă pentru grădină din piese reciclate - ŞTIU că lucrările artiştilor nu sunt niciodată asemănătoare :)

Lakefront Residence, un proiect semnat de Moore Architects, mai are în spatele grădinii o terasă drăguţă, cuibărită în interiorul formei L în care a fost construită casa. Găseşti poze cu ea şi cu interiorul clădirii pe site-ul arhitecţilor.

Cliff House * Via: Homedsgn.com

Cred că această terasă se apropie cel mai mult de gustul meu. O zonă ce pare un pic industrială - impresie dată probabil de scările exterioare, de terasa mare complet pavată cu dale şi de culorile metalice (cuprul a fost folosit pentru rezistenţa lui la aerul sărat) - dar plăcut decorată şi îmbrăcată în verdeaţă. Îmi place cum bate soarele de dimineaţă pe peretele de beton, printre frunzele de bambus şi desenează pe pavaj dungile scării.

Cliff House * Via: Homedsgn.com

Foarte interesantă alegere a vaselor mari, cu forme clasice, pentru această amenajare. Împreună cu ele, pietrele rotunde de la baza lor, ierburile semeţe, arţarul verzui, mobilierul de terasă, beţele de bambus din planul îndepărtat, stânga, şi, bineînţeles, bambusul viu ce îmbracă peretele din fundal duc cu gândul la o grădină modernă de inspiraţie asiatică. 

Cliff House a fost proiectată de Scott Allen Architecture pe un teren strecurat între coasta unui deal şi o bucată din malul Gig Harbor, Washington.

Cu siguranţă, grădinile moderne nu-s preferatele mele, şi nici casele moderne, pătrăţoase, reci (îmi plac cele cu forme fluide, organice). Dar fiecare cu gustul lui. Priveşte imaginile cu răbdare, pentru că în fiecare dintre ele se ascunde câte o idee interesantă, ce poate fi refolosită, reinterpretată şi potrivită în final oricărui tip de grădină.Autor: Madam Florance
 


 SHARE :  Trimite pe mail
hobbygradinimadam floranceplanthalia.rodesignideiinspiratie CITESTE MAI MULTE DESPRE

13270 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.