Ciorba condimentata de vacuta / Foto: Academia Maggi
- 400g carne slaba de vita
- 1 ardei grasi rosii
- o ceapa mica
- 200g mazare congelata
- 1 cartof mare
- 2 morcovi
- o tija de apio
- 100g pastai de fasole verde
- 300 ml passata de rosii
- 1/2 legatura mare de patrunjel
- sare, piper dupa gust
- 1/2 lingurita harissa
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita rozmarin uscat
Se spala si se taie cubulete carnea de vita, apoi se pune la fiert in 5 litri de apa cu sare. Se spumeaza din cand in cand, pentru ca supa sa ramana limpede. Spalam si pregatim legumele: se taie cubulete ardeiul gras, cartofii, morcovii, apio.
Cand carnea este la jumatatea timpului de fierbere, dupa aproximativ 15 minute de cand a inceput sa fiarba, punem legumele si lasam supa sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Se amesteca passata de rosii cu harissa si restul condimentelor, se potriveste la gust de sare si piper. Turnam amestecul de rosii in supa si adaugam si patrunjelul taiat marunt. Lasam sa mai dea un clocot.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrats si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.