Clafoutis cu ciocolată şi zmeură. Foto: Andrei Chiş
De când am citit asta, mi s-a implantat cumva în subconştient ideea că în curând voi rămâne fără ciocolată şi trebuie să fac provizii pentru zilele negre (mai bine zis albe). Aşa că aproape de fiecare dată când intru în magazin, ajuns invariabil la raftul de ciocolată şi caut vreun sortiment la ofertă ori unul nou sau exotic.
Tot făcând asta, am ajuns să am în casă şi la serviciu atâta ciocolată încât i-am pierdut şirul. Dar nu mă plâng! Nu poţi să ai niciodată prea multă ciocolată nu?
Revenind la reţetă, cea de mai jos este una dintre numeroasele de pe blog cu ciocolată. După prima mea experienţă tare plăcută cu clafoutis (cu pere şi migdale), am zis că o reţetă aşa simplă şi versatilă merită repetată şi cu alte ingrediente.
Compoziţia e simplă, nu prea dulce sau greţoasă iar ciocolata cu zmeura se complimentează aşa bine încât îţi vine să mănânci toate porţiile deodată. Ciocolata se lasă, zmeura se ridică la suprafaţa aluatului şi obţii aşa un aluat în trei straturi deliţios.
Ingrediente:
250g zmeură
200g ciocolată amăruie (sau cu lapte)
1 cană făină
200ml (1 cană) lapte
100ml (1/2 cană) smântână dulce
1/2 cană zahăr
6 ouă, uşor bătute
1 linguriţă extract vanilie
Preparare: