Acasa | Familie | Codul genetic al bărbaţilor

Codul genetic al bărbaţilor

 SHARE  

Adaugat in 26 ianuarie 2016

Codul genetic al bărbaţilor

Iubire de copil. Foto: Photoxpress

Am tot amânat să scriu despre asta, dar am ajuns în punctul în care nu știu ce altceva să mai fac. Mă rog, în afară de a-mi pune mâinile în cap.

Vă povesteam, la un moment dat, despre aventurile amoroase ale lui Victor. Ei bine, de atunci lucrurile s-au tot complicat. S-au complicat în așa fel încât a ajuns să aibă mai multe iubite. Nici nu știu cum pot reda toată situația, astfel încât să înțelegeți. Ideea e așa: există ”iubita”, care e oficiala/principala la grădiniță. Există și alte două secundare la grădiniță (pentru zilele în care nu vine ”iubita”), într-un clasament numai de el știut (logic!), mai există și oficiala/principala de acasă, din cartier, și pe lângă toate mai există altele, adică pot exista oricând altele – el nu ratează nimic.

Ca orice mamă, m-am bucurat o perioadă de succesul propriei odrasle.

Tot cu bucurie am privit și faptul că, la un moment dat, când se afla cu ”iubita” și cu una dintre cele două secundare, imediat după ce iubita a plecat, s-a reorientat într-o secundă către cealaltă. N-a trecut prea mult timp și a apărut o fetiță nouă, pe care n-o mai văzuse în viața lui. În câteva minute, el socializa cu ea, iar 10 minute mai târziu își declarau dragostea.

Mai târziu, acasă, mi-a vorbit despre toate. Am ascultat cu interes, dar n-am fost capabilă să-i zic nimic.

După câteva zile, am ajuns la concluzia că ar trebui să intervin. Ar trebui să am discuție. Circula, la un moment dat, pe Internet, un articol dedicat mamelor de băieți, în care erau sfătuite să aibă grijă cum îi cresc, ca să nu le facă viața un iad femeilor cu care vor avea vreo relație, când vor deveni adulți. Mă gândeam la Victor al meu, adult fiind, cum va fi el fustangiul petrecerilor. În plus, n-aș vrea să am o noră care să mi se plângă non-stop, cu ton de reproș, de aventurile soțului. În fine, aveam toate motivele pentru această intervenție. Îmi lipsea, în schimb, momentul potrivit.

A venit și momentul acesta, cu Victor întrebându-mă dacă îmi place puloverul lui (pe care îl poartă de patru zile, dar a vrut să se asigure că e în regulă).

– Și mie îmi place! Și cred că le place și fetelor!

– Care fete?

– Mai multe! Pe mine mă plac fetele, n-ai văzut?

Din seria ”și ele mie”, m-am redresat automat și mi-am ordonat imediat ideile.

– Am văzut că te plac fetele. Dar și tu le placi pe ele…

– Da, și eu.

– Auzi? Dar cum poți tu să ai o iubită, să stai cu ea, să te joci cu ea și, după ce pleacă, să ai alta sau să te îndrăgostești de altă fetiță, pe care o vezi atunci pentru prima oară?

– Cum adică, mami? Se poate, să știi! Se poate să fii îndrăgostit de o fată și să te mai îndrăgostești și de altele!

Buon, mi-am zis, așa nu merge. Nu ajung nicăieri. Reorientare rapidă, schimbăm perspectiva.

-Victor, dar cum crezi că s-ar simți ”iubita” ta să afle că, după ce a plecat ea, tu ți-ai făcut imediat altă iubită?

– Păi de unde să afle?

Nu numai că n-a stat nicio fracțiune de secundă să se gândească la ce-ar simți biata fată, dar el deja cântărise lucrurile. Părea foarte surprins de posibilitatea asta.

– Nu știu, să zicem că află. Poate vorbește cu cealaltă iubită a ta și află.

– Și, dacă află, o să-mi cer iertare dacă e supărată și o să mă ierte…. că mă iubește!

Câtă substanță aici! Deci, dacă află, deși n-ar avea de unde („Habar nu ai, mamă!” îmi venea să-i zic), el își cere iertare, dar numai dacă e supărată și o să-i bage și-un șantaj sentimental, care să-l facă pe el să cadă ca pisica, în picioare.

E clar că nu merge nici așa, ia să încerc și altfel.

– Victor, uite… eu, dacă aș avea un iubit și aș merge cu el la o petrecere, iar eu ar trebui să plec mai devreme și el să rămână, m-ar deranja cumplit să aflu că, după ce am plecat eu, el și-a făcut imediat altă iubită și s-a îndrăgostit.

– Mami, nu înțeleg de ce avem discuția asta. Nu vrei tu, mai bine, să te ocupi tu de problemele tale și să mă lași pe mine să mă ocup de ale mele?

– Ăăăă… mbine!

Am zis ”bine„ cu jumătate de gură și am plecat să-mi văd de ale mele. Lumea femeilor, e clar, nu poate fi salvată, cu atât mai puțin, de către o femeie și, cu atât mai mult, în contextul în care bărbații au din naștere aceste apucături.

Text de Mama lui Victor

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9188 citiri

29 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.